استفاده غیرقانونی از مواد منفجره آنفو در معدن سهکره لرستان + فیلم
معدن واقع در منطقه سه کره شهرستان چگنی بر خلاف تعهداتش ضوابط استقرار را رعایت نکرده، سبب آسیب به منطقه حفاظتشده کوه سفید شده و با انفجارهای غیرقانونی، خطرناک و پیدرپی، به تهدیدی علیه سلامت و آسایش مردم منطقه تبدیل شده است.
- برخی از معادن سنگ گوهره واقع در شهرستان چگنی که در مجاورت منطقه حفاظتشده سفیدکوه قرار دارد این روزها برای اهالی روستاهای سه کره شرقی و سه کره غربی دردسرساز شدهاند. چرا که در حالی که امروزه در دنیا و حتی در ایران برای استخراج و بهرهبرداری بهتر در معادن سنگ از روشهای نوین و ماشین آلات مدرن استفاده میشود، بهرهبردار معدن محدوده سه کره غربی و شرقی شهرستان چگنی برای استخراج سنگ، از مواد منفجره استفاده میکند.
طی سالهای گذشته استفاده از مواد منفجره به منظور استخراج سنگ ممنوع شده است، اما بهرهبرداران معادن چگنی با استفاده از این شیوه غیراصولی و بر خلاف دستورالعملهای موجود در سایه عدم نظارت سازمان صمت، با استفاده از مواد منفجره و انفجارهای پیدیپی، علاوه بر تخریب جبرانناپذیر محیط زیست منطقه، مردم روستاهای سه کره شرقی و غربی را دچار مشکلات جدی کردهاند.
از آنجا که در انفجارهای معادن چگنی، مواد منفجره آمفو که ترکیبی از نیترات آمونیاک و گازوئیل است و قدرت انفجاری بسیاری دارد استفاده میشود، پس از انفجارها گردههای زردرنگی در منطقه منتشر میشود که هم تهدیدی جدی برای سلامت مردم منطقه است و هم بقای درختان را به مخاطره میاندازد. به گفته برخی از اهالی منطقه، این گردههای زردرنگ حاصل از انفجار، باعث مشکلات پوستی در تعداد قابل توجهی از روستاییان شده است.
این در حالی است که بهرهبردار این معدن، پیشتر طی تعهد محضری متعهد به عدم استفاده از مواد ناریه برای برداشت از معدن شده است.
در ادامه فیلمی از این انفجارها را به همراه تصاویری از آسیبهای این انفجارهای غیرقانونی بر محیط زیست منطقه از جمله تخریب چشمهها و آبشخورها مشاهده میکنید.
[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2745425_851.mp4']
همانطور که در تصاویر مشاهده میشود، تخلف دیگر بهرهبردار معدن محدوده سه کره شرقی و غربی، علاوه بر استفاده غیرقانونی از مواد منفجره، عدم رعایت ضوابط استقرار است: بهرهبردار در تعهدات خود که در پروانه بهرهبرداری از این معدن درج شده متعهد به حفظ فاصله ۵۰۰ متری با منطقه حفاظتشده سفیدکوه، فاصله ۱۲۰۰ متری با روستای سه کره پایین و فاصله ۸۰۰ متری تا روستای سه کره بالا شده است، اما حالا معدنکاوی به داخل منطقه حفاظت شده سفیدکوه هم نفوذ کرده است. منطقهای که زیستگاه جانورانی شاخص از جمله پلنگ، خرس و کل و بز است.
نکته قابل تامل دیگر آنکه بهرهبردار این معدن همچنین بدون احیا و بازسازی سینه کارهای متروکه، در آن واحد از سینه کارهای زیادی (۹ سینه کار) استفاده میکنند.
- بییشتر بخوانید:
- سوزاندن و کشتار دردناک یک پلنگ در کوههای سردشت+فیلم و عکس
این تخلفات سبب شده، اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان، طی نامهای به دادستان شهرستان چگنی با اشاره به اینکه تخلفات بهرهبردار این معدن طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، جرم محسوب میشود، خواهان بررسی مراتب تخلفات بهرهبردار و انجام اقدامات قانونی لازم برای رفع تصرف، اعاده وضع به حال سابق و اخذ جرایم زیست محیطی وارده تا رفع تصرف و عدم انجام فعالیتهای غیرقانونی شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *