ایران در مورد امنیت ملی خود با هیچ کسی شوخی ندارد/ آمریکا از هیچ فرصتی برای اعمال فشار علیه ایران چشم‌پوشی نمی‌کند/ روحانی به آمریکا می‌رود؟

12:48 - 17 شهريور 1399
کد خبر: ۶۵۳۷۱۱
دسته بندی: سیاست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه انتظار داریم امارات اشتباهات خود را جبران کند، گفت: ایران در مورد امنیت ملی خود با هیچ کسی شوخی ندارد و به روشنی و شفافیت این مسئله را به همسایه خود در خلیج همیشه فارس رسانده شده است.
آمریکا از هیچ فرصتی برای اعمال فشار علیه ایران چشم‌پوشی نمی‌کند - سعید خطیب‌زاده امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی عنوان کرد: هفته‌های گذشته سفر رافائل گروسی[مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] به تهران را داشتیم که متعاقب آن، نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد و دستاورد دیگری برای ایران و دیگر اعضای آن در بیانیه به دست آمد که به عدم اهلیت عضویت آمریکا در توافق هسته‌ای اشاره شد.

سفر پُربار به افغانستان
خطیب زاده ادامه داد: دستیار وزیر امور خارجه ایران به افغانستان رفت که سفر پر باری بود. دستیار ارشد وزیر امور خارجه هم به ژنو درباره مذاکرات قانون اساسی سوریه سفری داشتند که گفت‌وگو‌های جدی و خوبی انجام شد.

سفر وزیر خارجه هند به ایران
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه امروز وزیر امور خارجه سوئیس در تهران است، اظهار داشت: وزیر امور خارجه هند فردا چند ساعتی در تهران توقف داشته و سپس برای نشست وزرای امور خارجه شانگ‌های به مسکو می‌روند. سفر‌هایی هم برای آقای ظریف طراحی شده است که در روز‌های آینده نهایی می‌شود.

سفر عادی وزیر خارجه سوئیس
خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره سفر وزیر امور خارجه سوئیس به تهران بیان کرد: سفر وزیر خارجه سوئیس در چارچوب عادی سفرای وزرای امور خارجه دو کشور است. قرار بود زودتر این سفر زودتر انجام شود که به دلیل کرونا این سفر به تأخیر افتاد. روابط خوب کمی و کیفی با سوئیس داشتیم. یکی از ابعاد روابط ایران و سوئیس، حافظ منافع آمریکا بودن آنهاست. البته آن‌ها حافظ منافع ایران در کانادا و حافظ منابع ایران و عربستان هم هستند.

سفری بی ارتباط با آمریکا
وی با اشاره به اینکه آمریکا از هیچ فرصتی برای اعمال فشار علیه ایران چشم‌پوشی نمی‌کند، اظهار کرد: قبل از سفر گروسی هم به ایران او با مدیرکل آژانس تماس گرفت. این سفر به روابط ایران و آمریکا ربطی ندارد و سیاست ما درباره آمریکا تغییری نکرده و این گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است.

کانال مالی سوئیس
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگر درباره کانال مالی سوئیس ابراز کرد: این کانال با ۲۰ ماه تأخیر به دلیل فشار آمریکا در بهمن به صورت آزمایشی کار خود را آغاز کرد. در خرداد ماه اولین تراکش جدی انجام شد و اقلام دارویی به ایران ارسال شد. هر دو تراکنش با منابع مالی ایران انجام شد. این منابع بی‌نهایت نیست. البته منابع مالی ایران در دنیا زیاد است.

خطیب‌زاده افزود: آمریکا وقیحانه تلاش می‌کند منابع مالی دیگری به این کانال وارد نشود ولی اگر این منابع وارد شوند قابل استفاده است. ما به نیات آمریکا آگاه هستیم، ولی دولت سوئیس با حسن نیت، صداقت و شفافیت هم برای راه‌انداری این کانال و هم حافظ منافع بودن عمل کرده است.
 
واکنش به اظهارات انگلیسی
وی درباره اظهارات اخیر وزیر دفاع انگلیس درباره تحریم‌های تسلیحاتی گفت: آنچه تاکنون انگلیس انجام داده، هم‌راستا با اعضای برجام بوده است؛ هم در کمیسیون مشترک و هم در شورای امنیت. آن‌ها می‌دانند نسبت به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ تعهد عملی دارند. اگر هر طرفی به هر شکلی بخواهد قطعنامه ۲۲۳۱ و تعهداتش در برجام را نقض کند، ایران پاسخ می‌دهد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: ایران گفته اگر قطعنامه ۲۲۳۱ نقض شود، این به معنای پایان برجام است. آن‌ها این مسئله را می‌دانند و حتما آخرین شانس‌ها را از دست نمی‌دهند.

واکنش به ایجاد پایگاه جاسوسی از ایران توسط امارات و اسرائیل
خطیب‌زاده درباره تلاش برای ایجاد یک پایگاه جاسوسی از ایران توسط امارات و اسرائیل خاطرنشان کرد: امارات دو نوع اشتباه راهبردی انجام می‌دهد؛ یکی اشتباه شناختی و دیگری اشتباه محاسباتی. آن‌ها اشتباه شناختی از جایگاه خود در منطقه و جهان و همچنین نسبت به جایگاه آمریکا و اسرائیل در جهان دارند.

وی با بیان اینکه اشتباه محاسباتی اماراتی‌ها این است که فکر می‌کنند در خارج از منطقه می‌توانند امنیت بخرند، عنوان کرد: ما اشتباه محاسباتی و شناختی در منطقه زیاد داشتیم. صدام در همین منطقه بوده است. برخی از کشور‌های منطقه از این اشتباهات انجام داده‌اند.

ایران در مورد امنیت ملی خود با هیچ کسی شوخی ندارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه انتظار داریم امارات اشتباهات خود را جبران کند، گفت: ایران در مورد امنیت ملی خود با هیچ کسی شوخی ندارد و به روشنی و شفافیت این مسئله را به همسایه خود در خلیج همیشه فارس رسانده شده است.

خطیب‌زاده در خصوص سفر روز‌های گذشته وزیر دفاع هند به تهران اضافه کرد: ایران سیاست خارجی واحدی دارد که براساس آن، دیپلماسی دفاعی، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی علمی و دیپلماسی عمومی، هر کدام جایگاه خود را دارند. در این سیاست خارجی، یک اصل، سیاست خارجی متوازن است.

روابط ما با هند چند لایه و عمیق است
وی با بیان اینکه با تمامی همسایگان به دنبال حسن همسایگی هستیم، تصریح کرد: روابط ما با هند چند لایه و عمیق است؛ هم کمی و هم کیفی. یکی از ابعاد همکاری مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت در منطقه است. ایران می‌خواهد به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه نقش خود را در متوازن‌سازی امنیت در منطقه ایفا کند.

واکنش به انتقال سفارت صربستان و کوزوو به بیت‌المقدس
این دیپلمات ارشد درباره انتقال سفارت صربستان و کوزوو به بیت‌المقدس نیز اشعار اظهار کرد: ایران همواره برای حل منازعات بین صربستان و کوزوو تلاش کرده و از آن استقبال می‌کند. ولی اینکه ترامپ به خاطر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از هر چیزی سواستفاده کند، وقیحانه است.

خطیب‌زاده ادامه داد: آن‌ها به خاطر یک مسئله دیگری در آنجا بودند، ولی ترامپ آن موضوع را مطرح کرد. من فکر نمی‌کنم جامعه جهانی با این موضوع همراهی کند.

میانجگری روسیه میان ایران و آمریکا
وی درباره پیشنهاد وزیر خارجه روسیه برای میانجگری میان ایران و آمریکا تاکید داشت: ما به نیت روسیه شک نداریم، ولی آنچه محل شک است، نیت و اعمال آمریکا است. آمریکا همچنان تروریسم اقتصادی علیه ایران دنبال می‌کند و هیچ شرم و حیایی هم ندارد که بگوید به دنبال گرسنگی این ملت است. تا این سیاست برقرار است، سیاست ما هم هیچ تغییری نمی‌کند.

مذاکرات منطقه‌ای برجامی
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره اظهارات وزیر امور خارجه چین درباره مذاکرات منطقه‌ای براساس برجام بیان کرد: ایران به صورت روشن سیاست‌های خود را روشن کرده و گزارش آژانس هم منتشر شده است. اقدامات ایران در کاهش تعهدات برای ایجاد توازن بوده است. البته همه اقدامات ایران برگشت‌پذیر است که این موضوع به انجام تعهدات طرف مقابل بستگی دارد.
 
خطیب‌زاده درباره ادعای خانواده متهم منصوری هم یادآور شد: وزارت امور خارجه دخالتی در پروسه‌های قضایی و پروسه‌های پلیسی ندارد و هر چیزی در مسیر خودش انجام می‌شود. سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی براساس قانون و دستورالعمل نهادهای تخصصی داخلی عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه اقدام سفارتخانه‌ها بیشتر به ابلاغ یا دسترسی به اسناد مربوط می‌شود، عنوان کرد: ‌درباره این متوفی گزارش نهایی دادگاه ارسال و ترجمه شده و در اختیار قوه قضاییه و خانواده آنها قرار می‌گیرد. از نظر دادگاه ۲۰ روز خانواده و صاحبان حق اختیار دارند به حکم و رای دادگاه شکایت کنند و وزارت امور خارجه اگر کاری از دستش بربیاید انجام می‌دهد و بقیه موارد مطرح شده گمانه‌زنی است که ارزش پاسخگویی ندارد.

روحانی به آمریکا می‌رود؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا روحانی در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کند، گفت: ایران مانند سایر اعضای سازمان ملل برای حضور در نشست مجمع عمومی دعوت دارد. سازمان ملل هم یک ارگان بین‌المللی است و برای یک کشور خاص نیست. تصمیم‌گیری در حال انجام است که در چه سطحی انجام شود.

خطیب‌زاده درباره روابط ایران و آذربایجان و نشست آتی سه جانبه ایران، ترکیه و آذربایجان گفت: ایران هیچ حد و مرزی برای گسترش روابط با آذربایجان قائل نیست. اعزام یک دیپلمات ارشد به عنوان سفیر در همین چارچوب است. برگزاری نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه نیز در دست بررسی است.

وی درباره دسترسی‌های ایران به آژانس برای نمونه‌برداری از دو سایت تصریح کرد: اگر برجام نباشد، این نظارت‌ها دیگر نیست. البته ما دو نوع رابطه با آژانس داریم؛ یکی ارتباطات پادمانی و یکسری هم تعهداتی است که در برجام قید شده است. دسترسی‌های اخیر جدید ربطی به برجام ندارد و در چارچوب توافق پادمان است. تا آنجا ارتباطات به شکل حقوقی و حرفه‌ای انجام شود، روابط خود را با آژانس می‌دهیم. دسترسی‌ها داده شده که در این موضوع در گزارش اخیر مدیرکل بازتاب داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره نظر ایران نسبت به تحولات بلاروس خاطرنشان کرد: آنچه در بلاروس اتفاق می‌افتد، یک موضوع داخلی است. ما فکر می‌کنیم این موضوع داخلی باید در فضای آرام، بدون تنش و همچنین بدون دخالت خارجی حل شود. ما امیدواریم دولت و مردم این کشور در یک توافق نزدیک این موضوع را مدیریت و حل کنند.

خطیب‌زاده درباره درخواست آمریکا از بورس آلمان برای فروش دارایی‌های ایران ابراز داشت: آمریکا از هر موضوعی برای ضربه زدن به منافع ایران دنبال می‌کند. جزییات این موضوع را از بانک مرکزی بپرسید، ولی تا به امروز نظر ایران جلو رفته و تاکنون ایالات متحده موفق نشده است.
 
وی درباره حملات ترکیه به پ. ک. ک بیان کرد: موضوع کردستان برای ایران موضوع یک وطن است و هر آنچه رخ دهد، صرفا یک موضوع کردی نیست. گروه‌های تروریستی هستند که از مرز‌های مشترک عراق، ایران و ترکیه سوءاستفاده می‌کنند و برخی کمپ‌ها را در عراق ایجاد کردند و اقداماتی را علیه سربازان انجام می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه هیچ روستایی مورد حمله قرار نگرفته است و اقدامات فقط علیه کمپ‌ها صورت گرفته است، یادآور شد: ایران تنها کشوری در منطقه است که یک اتوبان بزرگش را کردستان و یک استان را کردستان نامیده است. همانطور که در مرز‌های دیگر ناامنی را تحمل نمی‌کنیم در مورد آنجا هم تحمل نمی‌کنیم.

خطیب‌ اضافه کرد: تمامیت ارضی عراق برای ما خط قرمز بوده و هست و برخی نگرانی‌ها را ترکیه عنوان می‌کند که ما به آن‌ها می‌گوییم نباید تعرضاتی به تمامیت ارضی عراق صورت بگیرد.
 
خطیب‎زاده در مورد درخواست تحریم همه جانبه ایران توسط آمریکا از شورای امنیت تصریح کرد: رژیم ایالات متحده تحت گردنکشی‌های ترامپ از تمام معاهده‌های بین‌المللی خارج شده است؛ این به یک رژیم یاغی برمی‌گردد.

وی در خصوص برجام عنوان کرد: برجام تا کنون جلوی بسیاری از اقدامات ترامپ را گرفته است. این موضوع نشان می‌دهد که فرزندان ایران با چه دقت و ظرافتی تلاش می‌کنند. البته همه آنچه که ما می‌خواستیم در برجام محقق نشده است؛ کما این که هرآنچه که آمریکا می‌خواست هم به دست نیاورده است. به همین دلیل است که دائما در حال دست و پا زدن هستند.

این دیپلمات ارشد با بیان این که ایالات متحده در عرض ۱۰ روز ۳ بار به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت، در این شورا شکست تاریخی متحمل شد، خاطرنشان کرد: تاریخ قضاوت خواهد کرد و فقط هم ایران نخواهد بود که گفت ایالات متحده عضو برجام نیست، بلکه این موضوع را همه اعضا، حتی متحدین آمریکا، عنوان کردند؛ و بدانید که آنچه که از نظر حقوقی گفته می‌شود، میلی‌متری فکر شده و گفته شده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *