تخصیص و تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی را مجدانه پیگیری میکنیم
- سعید نمکی روز یکشنبه در نشست مشورتی اضطراری با انجمنهای صنفی، سندیکاها و فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در تالار همایش وزارتی وزارت بهداشت، بر استفاده حداکثری از ظرفیت تولید داخل و اولویت تولید ملی و تولید مواد اولیه در کشور تاکید کرد.
وی افزود: مجدانه موضوع تخصیص و تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی و تسهیل و تسریع در فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص را پیگیری میکنیم. تامین ارز و ارتقای هماهنگی بین بخشی و همراهی بیشتر در بخشهای اقتصادی کشور با توجه به اهمیت، ضرورت و اولویت بیبدیل سلامت و کالاهای سلامت محور به ویژه مواد اولیه دارویی، دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی بسیار ضروری است.
نمکی تصریح کرد: وزارت بهداشت با توان حداکثری در کنار تامین کنندگان دارو و تجهیزات است. توفیق در این مسیر، هماهنگی دولت و بخش خصوصی و نگاه ویژه بخشهای حاکمیتی را طلب میکند. با برخی شیوههای گذشته برای شرایط دشوار پیش رو در پاییز و زمستان نمیتوان آن گونه که باید و شاید حاضر و ظاهر شد.
محمدرضا شانه ساز رییس سازمان غذا و دارو نیز در این نشست به ارائه گزارش آخرین وضعیت ارزی دارو و تجهیزات پزشکی از ابتدای سال ۹۹ تا نیمه شهریور پرداخت و اعلام کرد: تا روز ۱۵ شهریور، ۱۹۶۴ میلیون دلار ثبت سفارش در این گزارش عنوان شد.
تخصیص ارز نیز با توجه به تخصیص ۱۴۰۲ میلیون دلاری ارز دارو و تجهیزات پزشکی کاهش ۲۱ درصدی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته مشاهده میشود در حالی که با تامین ۹۶۹ میلیون دلار ارز از این منابع تخصیصی، تامین ارز تا ۱۵ شهریو نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش ۴۳ درصدی را نشان میدهد و به طور اخص در مورد تامین ارز بانکی دولتی کاهش ۵۱ درصدی مشاهده میشود.
در ادامه این نشست، فعالان تامین و تولید دارو و تجهیزات پزشکی به مشکلات و فراز و فرودهای تامین و تخصیص ارز در سالهای اخیر اشاره کردند و موضوع راهکارهای عبور از شرایط موجود و رفع مشکلات و برخی ناهماهنگیهای بین بخشی در تخصیص تامین ارز مواد اولیه، دارو و تجهیزات پزشکی به بحث گذاشته شد.