سلطانیفر: در کشور بیش از ۶۱ هزار مکان ورزشی وجود دارد
- نخستین نشست شورای سیاستگذاری شهرهای فعال و آیین رونمایی از طرح ملی (شفا) با حضور وزیر ورزش، رییس کمیته ملی المپیک، شهردار تهران و مقامات شهری چند استان برگزار شد.
عبدالحمید احمدی معاون وزیر ورزش در این نشست اظهار داشت: یکی از چالشهای جدی حوزه سلامت، کم تحرکی است که در ایران شهرنشینی و عوارض آن و تغییر سبک زندگی شرایط جدیدی برای آحاد جامعه ایجاد کرده است. طبق آمار بیش از ۵۰ درصد مردم کم تحرک هستند که آثار و عواقب ناخوشایندی در سلامت جامعه دارد. همین آمارها نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد عامل مرگ و میرها در کشور بیماریهای غیر واگیری است که ناشی از شرایط و سبک زندگی شهروندان است.
رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک عنوان کرد: شهرداریها از نگاه خدماتی به زیست انسان محور توجه میکنند و بقیه خدمات ذیل انسال قرار میگیرد. شهرداری یک نهاد فرهنگی و خدماتی است. همه نهادهای یک شهر باید نسبت به زیست شهر توجه کنند و محور اصلی شهرداری است. نیاز سلامت روانی و اجتماعی همدلی جز نیازهای اصلی انسانهاست که باید برای آن برنامه ریزی داشته باشیم. آقای حناچی یک شخص فرهنگی است. من از او انتظار بیشتری دارم و از گذشته هم او را به عنوان یک شخص فرهنگی میشناسیم.
مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: امروز در کشور بیش از ۶۱ هزار مکان ورزشی وجود دارد که متعلق به وزارت ورزش، شهرداری، واحدهای صنعتی و خصوصی، بسیج، آموزش و پرورش و چندین هزار مکان ورزشی است که توسط شهرداریهای مختلف به وجود آمده این در حالی است که در آغاز دولت یازدهم این مقدار کمتر ۴۰ هزار بوده که با رشد ۵۰ درصدی مواجه هستیم که در آینده به رشد ۷۰ درصدی خواهیم رسید.
وی افزود: در جلسات مختلف آمار و ارقامی ارائه میشد که بیشتر این ارقام مربوط به وزارت ورزش بود. ۱۵ هزار مکان مربوط به وزارت بود، اما الان در بخش خصوصی تعداد مکانها از ۱۴ هزار به بیش از ۲۶ هزار مکان ورزشی رسیده که این حائز اهمیت است. در طول ۷ سال تعداد مکانهای ورزشی رشد خوبی پیدا کردند. سلامت جامعه در گرو تحرک بدنی و جسمی است همه قبول دارند که موفقیت ما در ورزش قهرمانی در گرو گسترش ورزش همگانی است.
وزیر ورزش خاطرنشان کرد: بعضی از کشورها تعداد دوچرخهشان از تعداد شهروندانش بیشتر است. یک تقسیم کار ملی باید کرد و در هر شهر توزیع مناسبی از امکانات داشته باشیم. امکانات ما و شهرداریها همیشه در خدمت مردم است، اما فضاهایی که در اختیار برخی ارگانهاست استفاده بهینه از آنها نمیشود مثل آموزش و پرورش و کارگری و واحدهای صنعتی.
سلطانیفر عنوان کرد: آماری که ما داریم نشان میدهد تعدادی از اماکن ورزشی در برخی ارگانها مثل آموزش و پرورش ۵۰ درصد از آن اماکن استفاده میشود و ۵۰ درصد استفاده نمیشود. هر زمان در مناطق حاشیه شهرها سالن و زمین چمن مصنوعی احداث کردیم توانستیم در آن مناطق بزهکاری را کاهش دهیم، چون کودکان در آنجا زمان اوقات فراغت خود را بهتر میگذرانند.