توانمندی موشکی؛ راهبرد نظامی ایران
قدر مسلم آمریکا در ماجرای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست خواهد خورد، اما اگر هم در این بازی پیروز شود یا بخواهد تحریمها را یکجانبه علیه ایران اعمال کند، هیچگونه خلیلی در توانمندی نیروهای مسلح ایران ایجاد نخواهد داشت
- لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، بیشتر جنبه سیاسی برای جمهوری اسلامی دارد تا جنبه نظامی. روزهای پایانی مهر ماه سال ۱۳۹۹ زمان برچیدن تحریمهای تسلیحاتی ایران فرا میرسد، اما آمریکا سعی دارد تا مانع آن شود. تاکنون شورای امنیت سازمان ملل به درخواست آمریکا در این زمینه پاسخ رد داده است، چین و روسیه نیز مخالف قاطع درخواست رژیم آمریکا هستند.
شاید تصور شود که مسکو و پکن به خاطر لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، منتفع خواهند شد و جمهوری اسلامی اقدام به خرید تسلیحات نظامی از این دو کشور خواهد کرد. برخی در همین زمینه جوسازی میکنند، به ویژه آمریکاییها؛ این رژیم با فرافکنی سعی دارد تا القاء کند پس از لغو تحریمهای تسلیحاتی، ایران بازار خوبی برای تجهیزات نظامی روسیه و چین خواهد بود.
اما در پاسخ به این ادعا باید گفت، روسیه و چین تاکنون با مخالفت خود، یکجانبه گرایی آمریکا را به چالش کشیدهاند و نه تنها از حق قانونی ایران دفاع کردهاند بلکه حق خود را نیز در این ماجرا در نظر دارند. به کرسی نشستن خواسته غیر قانونی آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، برای چین و روسیه نیز قابل تحمل نیست، آنها نقش قدرتمند خود را مقابل خواسته غیر قانونی و غیر منطقی آمریکا به نمایش گذاشتهاند که البته برای ایران نیز قابل تقدیر است.
باید توجه داشت که اگر هر کشور دیگری به جز ایران نیز در شرایط جمهوری اسلامی قرار داشت، روسیه و چین با آمریکا مخالفت میکردند. ایران تاکنون توانسته است نیازهای تسلیحاتی خود را تأمین کند و به یک قدرت موشکی برتر در منطقه تبدیل شود.
راهبرد جمهوری اسلامی بر پایه توانمندی موشکی بنا نهاده شده، البته از دیگر پیشرفتهای نظامی و دفاعی نیز غافل نگشته، اما پیشرفتهای موشکی ایران، استراتژی نظامی معتبری با توجه به شرایطی است که در منطقه حاکم است.
با توجه به این که برخی کشورهای منطقه انبار تسلیحات پیشرفته آمریکایی و اروپایی گشتهاند و رژیم صهیونیستی نیز دارای نیروی هوایی پیشرفته با برخورداری از هواپیماهای جنگنده نسل پنجم آمریکایی است، علاوه بر این که ایران باید در رسته موشکهای بالستیک خود دست به ارتقاء آنها میزد که چنین کرده است، پدافند هوایی خود را نیز باید به موشکهای پیشرفته مجهز میکرد. اکنون پدافند هوایی ایران سرتاسر آسمان کشور را رصد و تحت کنترل دارد علاوه بر آن رادارهای پیشرفته پدافند هوایی ارتش و سپاه قادر هستند فراتر از مرزهای هوایی ایران را نیز با رادارهای خود پوشش دهند.
انواع موشکهای پدافند هوایی که ساخت داخل است، از آسمان کشور محافظت میکنند و این امر بارها در واکنشهایی که در زمان تجاوز هواپیماها و پهپادهای دشمن صورت گرفته به اثبات رسیده است.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در زمینه تجهیزات زمینی نیز به خودکفایی رسیدهاند و قادر هستند انواع تانکهای پیشرفته، نفربرهای زرهی، انواع سلاحهای انفرادی و دیگر تسلیحاتی که نیاز نیروهای مسلح است تولید کنند. زمانی که تحریمهای تسلیحاتی ایران برچیده شود، تصمیم با ایران و کشورهایی است که یا میخواهند سلاح بفروشند یا سلاح خریداری کنند.
آمریکا نمیتواند با معامله تسلیحاتی دو ابر قدرت روسیه و چین با ایران مخالفت کند و مانع آن شود. اگر مایک پمپئو ادعا کرده که آمریکا از خرید و فروش سلاح بین ایران و چین جلوگیری خواهد کرد، در واقع ناتوانی خود را به نمایش گذاشته است. ضمن آن که ایران برای تأمین نیازهای تسلیحاتی خود به داخل متکی است و این امر را آمریکاییها به خوبی میدانند.
ظرفیت صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی ایران با لغو تحریمهای تسلیحاتی بالاتر میرود، ایران نیاز مبرمی به خرید تسلیحات ندارد و این نکته را حتی چین و روسیه نیز به خوبی میدانند. البته با صلاح دید نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و بر اساس دکترین دفاعی و نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، بازدارنگی موشکی است که با طراحیهای جدید در ساخت موشکهای بالستیک و پدافندی، به مرحله تهاجمی رسیده است.
قدر مسلم آمریکا در ماجرای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست خواهد خورد، اما اگر هم در این بازی پیروز شود یا بخواهد تحریمها را یکجانبه علیه ایران اعمال کند، هیچگونه خلیلی در توانمندی نیروهای مسلح ایران ایجاد نخواهد داشت و باز هم این آمریکا است که در میدان تسلیحاتی شکست را متحمل میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *