علت مرگ ماهیان تالاب زریوار
- ایسنا نوشت: ابراهیم همت بلند درخصوص تلف شدن ماهیان تالاب زریوار اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد تلف شدن ماهیان تالاب زریوار بودیم که در چند سال گذشته هم در این موقع از سال تکرارشده است، لذا بررسی این موضوع در دستور حفاظت محیط زیست قرار گرفت.
رییس اداره شهرستان مریوان ادامه داد: در تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که افزایش فعالیتهای پلانکتون ها، فیتوپلانکتون ها، زئوپلانکتونها و جلبکی موجود در تالاب زریوار و افزایش دما باعث کاهش اکسیژن محلول در آب شده و موجب خفگی ماهیان تالاب میشود.
وی عنوان کرد: تغذیه گرایی آب زریوار از تهدیدهای این تالاب واحتمالا علت مرگ ماهیان باشد که این مورد هم به دلیل ورود فاضلاب انسانی ناشی از عدم ایفای وظایف توسط آبفای استان و کود حیوانی مورد استفاده کشاورزان به تالاب و از همه مهمتر نحوه صید ماهی به روش استفاده از مواد نیترات را از جمله جو پوسیده بوده که توسط ماهیگیران در دریاچه زریبار معمول شده است.
وی خاطرنشان کرد: ماهیان تلف شده بیشتراز نوع کاراس، اردک ماهی و فیتوفاک است که در تمام دریاچه وجود دارند که بعد از تلف شدن باد اجساد ماهیان را به ساحل شرقی دریاچه محل گردشگری میکشاند و گردشگران شاهد ماهیان تلف شده، میشوند.
تالاب زریوار (زریبار) یکی از مهمترین دریاچههای آب شیرین در ایران و منطقه است و از غنیترین و متنوعترین اکوسیستم و پدیده زیست محیطی استان و کشور میباشد که با مساحت بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش جزء مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان کردستان است و به دلیل جایگاه منحصر به فرد آن، از اهمیت اکولوژیکی، گیاهی، جانوری و هیدرولوژیکی بالایی برخوردار است.