محققان بریتانیایی ۵۰ سیاره جدید کشف کردند
- ایسکا نیوز نوشت: محققان بریتانیایی ۵۰ سیاره جدید را با استفاده از هوش مصنوعی شناسایی کرده اند که این امر پیشرفت تکنولوژی در نجوم را نشان می دهد.
اخترشناسان و دانشمندان کامپیوتر از دانشگاه وارویک الگوریتم یادگیری ماشینی را ساخته اند تا داده های قدیمی ناسا که حاوی هزاران نامزد احتمالی سیاره است را مورد کاوش قرار دهد. همیشه مشخص نیست که کدام یک از این کاندیدها برای سیاره بودن اصل هستند.
هنگامی که دانشمندان سیارات خارج از منظومه شمسی را جستجو می کنند؛ به دنبال فرورفتگی ها در نور هستند که نشانگر سیاره ای است که بین تلسکوپ و ستاره آنها در حال عبور است. اما این فرورفتگی ها ممکن است در اثر عوامل دیگری مانند تداخل پس زمینه یا حتی خطا در دوربین ایجاد شود. اما هوش مصنوعی می تواند این تفاوت را دریابد.
تیم تحقیق این الگوریتم را با استفاده از داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر کنونی ناسا(که نه سال در حال ماموریت در فضای عمیقاست) آموزش دادند.
هنگامی که الگوریتم آموزش دید که به طور دقیق سیارات واقعی را از مثبت کاذب جدا کند؛ از آن برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده های قدیمی که هنوز تأیید نشده استفاده می کرد.
این دانشگاه در بیانیه ای اعلام کرد این 50 سیارات فراخورشیدی، که به دور ستاره های دیگر گردش می کنند برخی به بزرگی نپتون تا کوچکتر از زمین هستند. برخی از مدار آنها تا 200 روز و بعضی دیگر به اندازه یک روز کوتاه است.
اکنون که ستاره شناسان می دانند این سیارات واقعی هستند آنها را برای مشاهده بیشتر در اولویت قرار می دهند.
این یافته ها در مجله Monthly Notices of Royal Royal Astronomical Society منتشر شده است.
سیارهٔ فراخورشیدی یا سیارهٔ غیرخورشیدی (Exoplanet یا Extrasolar planet) سیارهای است که خارج از سامانه خورشیدی قرار دارد و به دور یک ستاره (غیر از خورشید) در حال گردشاست. نخستین شناسایی علمی وجود یک سیارهُ فراخورشیدی در سال ۱۹۸۸ انجام شد با این حال، نخستین تأیید در سال ۱۹۹۲ صورت گرفت. از آن به بعد و تا اول مهُ ۲۰۱۷، شمار سیارگان فراخورشیدی شناسایی شده ۳٬۶۰۸ سیاره بوده که ۲۷۰۲ سیاره در ۶۱۰ سامانهُ سیارهای مختلف، تأیید نیز شده و این تعداد روز به روز در حال افزایش است.