خروج نظامیان آمریکایی از عراق؛ خواست ملی عراقیها برای تحقق امنیت
خروج نظامیان آمریکایی از عراق به عنوان خواستی ملی نباید در میانه برنامههای مبهم دونالد ترامپ به حاشیه برود.
خبرگزاری میزان -
– موضوع خروج نظامیان آمریکایی از کشور عراق در پی بالا گرفتن احساسات ضد آمریکایی و افزایش شمار عملیات علیه پایگاهها و کاروانهای نظامی این کشور در نقاط مختلف عراق، برای مردم این کشور اهمیت زیادی دارد.
حملات به مراکز دیپلماتیک، پایگاهها و کاروانهای نظامی آمریکا در عراق در هفتهها و ماههای اخیر تشدید شده است.
تنها در هفته پایانی مرداد ماه، ۱۵ حمله علیه نظامیان آمریکایی مستقر در عراق انجام شد.
همچنین تعداد این حملات به شکل قابل ملاحظهای در ماههای گذشته افزایش یافته است.
افزایش شمار این حملات، هشداری به دولت آمریکاست که پس از تجاوز نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ همچنان بر ماندن در این کشور اصرار دارد.
تجاوز نظامی آمریکا به عراق، سبب بروز جریانی از جنایات در این کشور در ۱۷ سال گذشته شده است که هزینههای مالی و جانی زیادی را برای مردم عراق در بر داشته است.
بالا گرفتن احساسات ضد آمریکایی در عراق در پی به ستوه آمدن مردم این کشور از جنایات بی پایان و اشغالگری آمریکا در نهایت در اواخر سال گذشته به شکل مصوبه پارلمان مبنی بر لزوم خروج نظامیان آمریکایی منجر شد.
مصوبهای که عمق بیهودگی ادعاهای «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، مبنی بر عزم جدی برای خارج کردن نظامیان این کشور از عراق را نمایان کرد.
رییس جمهور آمریکا که تا آن زمان ادعا میکرد قصد دارد نظامیان این کشور را از عراق و افغانستان به خانه بازگردانده و به جنگهای «احمقانه» پایان بدهد، با مشاهده جدی بودن درخواست خروج نظامیان این کشور از عراق، دست به طرح بهانههای متعددی زد تا ادامه حضور نظامیان آمریکایی را توجیه کند.
آمریکا که در عراق با مشکلاتی مانند شیوع کرونا و بیم گسترش آن در میان نظامیان آمریکایی، افزایش شمار تلفات آمریکایی و ناتوانی از تامین امنیت نظامیان، هزینههای بالای نگهداری پایگاهها و افزایش احساسات ضد آمریکایی مواجه است، تلاش داشت تا با طرح موضوع خروج از این چالش استفاده تبلیغاتی کند.
اما جدی شدن موضوع از جانب عراق، ترامپ و دولت آمریکا را به تکاپو انداخت تا با توسل به بهانههایی مانند ناتوانی عراق در تامین امنیت خود و احتمال ظهور مجدد تروریستها در پی آنچه خلاء ناشی از خروج نظامیان آمریکایی خوانده شد، بار دیگر ادامه حضور خود را توجیه کنند.
این در حالی است که نظامیان آمریکایی در ماههای اخیر و در پی شدت گرفتن حملات، ناچار به ماندن اجباری در پایگاهها هستند.
آمریکا که هدفش از ماندن در عراق تا حد زیادی به دلیل دسترسی به میادین نفتی این کشور است، اکنون به جای پافشاری صریح بر ادامه حضور در این کشور، استراتژی خود را تغییر داده است.
واشنگتن با طرح ایده برگزاری گفت و گوهای استراتژیک، قصد دارد به حضور غیرقانونی نظامیانش در این کشور وجهه قانونی بدهد.
این تلاش برای ادامه حضور را میتوان در متن سفر «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق، به آمریکا و اظهارات ترامپ در مورد خروج نظامیان آمریکایی مشاهده کرد.
«ترامپ» در جریان دیدار «الکاظمی»، بدون طرح جدول زمانی خروج، به طرح وعده خروج کامل طی سه سال بسنده کرد.
نمایش مذکور با تخلیه بخشی از پایگاه «التاجی» در «بغداد»، ادامه یافت.
اما گزارشها نشان میدهند که این نظامیان از خاک عراق خارج نشده و به پایگاههای آمریکا در «الانبار» و «اربیل» منتقل شده اند.
این در حالی است که افکار عمومی و عمده مقامهای عراقی بر پایان اشغالگری آمریکا و خروج نظامیان این کشور از عراق تاکید دارند و خواهان اجرایی شدن مصوبه پارلمان هستند.
به نظر میرسد اکنون نوبت دولت عراق است تا به این خواسته ملی و مصوبه پارلمانی جامه عمل بپوشاند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *