بازیچههایی از جنس طبیعت/ تماس فیزیکی با حیوانات باغ وحش ممنوع شود
عدم نظارت صحیح سازمان حفاظت محیط زیست بر باغهای وحش و باغهای پرندگان هر از گاه خبرساز میشود. مراکزی که حتی ضوابط دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست را هم رعایت نمیکنند.
خبرگزاری میزان -
- رضا حضرتی، فعال حقوق حیوانات، به میزان میگوید: هر از چند گاهی با انتشار تصاویری از حضور سلبریتیها در یکی از باغ وحشهای کشور حاشیههای فراوانی ایجاد میشود که در نهایت پس از واکنش فعالان حوزه حقوق حیوانات و فشارجامعه مجازی، با عذر خواهی یا بهانه تراشی این عزیزان و حذف تصاویر مربوط از فضای مجازی به پایان میرسد.
وی ادامه میدهد: اخیراً یکی از خوانندگان محبوب کشورمان با انتشار فیلمی در فضای مجازی در حالی که در یکی از باغ وحشها یک توله شیر را در آغوش گرفته بود اعلام کرد که تصمیم دارد توله شیر را همراه خود از باغ وحش برده و بزرگ کند. فیلمی که با اعتراض فعالان این حوزه محیط زیست مواجه شد و سرانجام با انتشار پوزشنامهای از سوی این سلبریتی و توضیح اینکه سوء تفاهمی به وجود آمده و وی قصد انتقال توله شیر به همراه خود را ندارد به انتها رسید.
این فعال حقوق حیوانات میگوید: نکتهای که پشت پرده این قبیل ماجراها مورد غفلت واقع شده است اقدام به پتینگ. طبق تعاریف، هرگونه تماس فیزیکی غیرضروری با حیوانات وحشی مانند نوازش کردن یا بغل کردن حیوانات پتینگ نامیده میشود. پتینگ چه توسط مردم و چه توسط عوامل باغ وحش در اغلب باغ وحشهای شناخته شده دنیا تخلفی با جرم بسیار سنگین محسوب میشود.
وی اضافه میکند:علت ممنوعیت اکید پتینگ این است که با ماهیت وجودی باغ وحشها در تعارض است. طبق تعاریف هدف از تاسیس باغ وحش ها، علاوه بر حفاظت و نگهداری از حیوانات آسیب دیده، آموزش صحیح و روش تعامل اصولی با وحوش است و از آن جایی که ارتباط فیزیکی، بازی کردن و حتی وارد شدن به حریم خصوصی حیوانات وحشی باعث القای باور غلط به بازدیدکنندگان میشود ممنوع است.
حضرتی تصریح میکند: وقتی کودکی یک توله خرس را در آغوش میگیرد، احساس در آغوشگرفتن یک حیوان اهلی مانند گربه خانگی در او ایجاد میشود، درصورتی که در طبیعت نزدیکی به توله خرس به احتمال قوی با تهاجم خرس مادر مواجه میشود. یا نزدیکی به توله مرال یا لمس توله آهو، که سبب میشود توله آنها بوی انسان را گرفته و به طرد شدن از سوی مادر و نهایتا مرگ تولهها منجر شود.
وی یادآور میشود: از سوی دیگر پتینگ حیوانات وحشی و القای این باور که با حیوانات وحشی هم میتوان مثل حیوانات اهلی رفتار کرد مردم را به نگهداری از حیوانات وحشی در منازل ترغیب میکند و این موضوع در سایه ناآگاهی و نبود شرایط لازم برای نگهداری، به بدرفتاری با حیوان، عدم تامین نیازهای اولیه، شرایط نامناسب نگهداری و سوء تغذیه شدید حیوان میانجامد.
حضرتی با ابراز تاسف از اینکه طبق دستورالعملهای جاری سازمان حفاظت از محیط زیست، پتینگ ممنوع در باغ وحشها ممنوع نیست میگوید: امید است با توجه به اهمیت بالای این موضوع و جهت جلوگیری از القای این باور غلط که انسان میتواند بدون هیچ مخاطرهای با حیوانات وحشی ارتباط فیزیکی برقرار کرده و یا وارد زیستگاههای حیات وحش شود هر زودتر نسبت به ممنوع اعلام کردن پتینگ و اجرای حرکات نمایشی با حیوانات وحشی در باغ وحشها اقدام کنند.
به گزارش میزان، در برخی از باغ وحشهای کشور، بازدیدکنندگان با پرداخت مبلغ جدا از بلیط باغ وحش میتوانند در حال به آغوش کشیدن حیواناتی، چون توله شیر و توله خرس و یا به گردن انداختن مار و در دست نگاه داشتن کروکودیلهایی که دهانشان با طناب بسته شده عکس یادگاری گرفته و در فضای مجازی منتشر کنند. اقدامی که اخیرا برخی از سلبریتیها به آن دامن زدهاند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *