موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران

8:00 - 01 شهريور 1399
کد خبر: ۶۴۹۰۲۴
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
تقویت قدرت دفاعی کشور یکی از راهبرد‌های مهم کشورمان است و کارنامه این حوزه نشان می‌دهد بحمدالله روزبه‌روز نیز در حال تقویت است. بدیهی است این توان و پیشرفت محصول عملکرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
- وحید عظیم‌نیا؛ «قدرت دفاعی پشتوانه قدرت دیپلماسی است»؛ اهمیت و صدق این گزارۀ با مسما بر هر عقل منصف مطلعی روشن است مگر آنکه عزم فریب داشته باشد یا از جهالت رنج ببرد. «وندی شرمن» مسئول مذاکرات هسته‌ای رژیم تروریست آمریکا در دولت «باراک اوباما»‌ی دموکراتِ مؤدب که دردناک‌ترین تحریم‌های ایران در دولت او اعمال شد! در کتاب خاطرات‌اش می‌گوید «هیچ دولت دیگری توانایی نظامی ما را ندارد تا به تهدید‌های معتبر، دیپلماسی را حمایت کند». (بدون هراس – ص ۱۳۲). همو که بی‌شرمانه ما ایرانی‌ها را به فریب‌کار بودن متهم کرده بود، در همین کتاب مدعی می‌شود «تهدید معتبری را پشتوانه تلاش دیپلماتیک‌مان کردیم». (ص ۲۱۰).
 
بنابراین تلاش وحشیانه، اما عاجزانه رژیم آمریکا برای تحدید فعالیت دفاعی جمهوری اسلامی ایران که با انواع تهدید همراه است، برای بی‌اهمیت کردن حتی ابزار دیپلماسی کشور ماست. به فرض اگر جمهوری اسلامی ایران به واسطه تلاش شبانه‌روزی «جوان‌های دعای کمیل‌خوان و نمازشب‌خوان» همچون شهید عزیز مجید شهریاری به توانایی تولید سوخت هسته‌ای با غنای ۲۰ درصد دست نمی‌یافت آیا کشور‌های غربی مجبور می‌شدند به پای میز مذاکره با ایران بیایند؟ پاسخ حتماً منفی است. بماند که این موضوع را به پای توان دیپلماسی خود نوشتند!
 

البته تقویت توان دفاعی موضوعی نیست که بنا به خواست فلان رژیم وحشی خارجی یا فلان حزب و جریان غرب‌زده مفلوک دستخوش تقویت شود چرا که در مقدمه قانون اساسی درباره این مهم آمده است «در تشکیل و تجهیز نیرو‌های دفاعی کشور توجه بر آن است که ایمان و مکتب، اساس و ضابطه باشد، بدین جهت ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب در انطباق با هدف فوق شکل داده می‌شوند و نه تنها حفظ و حراست از مرز‌ها بلکه با رسالت مکتبی یعنی جهاد در راه خدا و مبارزه در راه گسترش حاکمیت قانون خدا در جهان را نیز عهده‌دار خواهند بود». البته بر اساس اصل‏ ۱۵۲ قانون اساسی، «سیاست‏ خارجی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ بر اساس‏ نفی‏ هر گونه‏ سلطه‏ جویی‏ و سلطه‏ پذیری‏، حفظ استقلال‏ همه‏ جانبه‏ و تمامیت‏ ارضی‏ کشور، دفاع‏ از حقوق‏ همه‏ مسلمانان‏ و عدم‏ تعهد در برابر قدرت‏ های‏ سلطه‏ گر و روابط صلح‏ آمیز متقابل‏ با دول‏ غیر محارب‏ استوار است‏».
 

تقویت قدرت دفاعی کشور یکی از راهبرد‌های مهم کشورمان است و کارنامه این حوزه نشان می‌دهد بحمدالله روزبه‌روز نیز در حال تقویت است. بدیهی است این توان و پیشرفت محصول عملکرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است چرا که «تعیین‏ سیاست‌های‏ دفاعی‏ - امنیتی‏ کشور در محدوده‏ سیاست‌های‏ کلی‏ تعیین‏ شده‏ از طرف‏ مقام‏ رهبری» از وظایف شورای‌عالی امنیت ملی است». رئیس‌جمهور با داشتن صرفاً یک حق رأی رئیس آن است.
 

روز ۳۱ مرداد در تقویم سراسر افتخار جمهوری اسلامی ایران به «روز صنعت دفاعی» نام‌گذاری شده است. روز پنجشنبه ۳۰ مرداد امسال در آستانه این روز مهم و در سال مزین به شعار «جهش تولید»، نمایشگاهی از دستاورد‌های سازمان صنایع هوایی نیرو‌های مسلّح در حوزه ساخت و تولید انواع هواپیما‌های بدون سرنشین با عنوان «نمایشگاه اقتدار پهپادی کشور» توسط رییس جمهور و از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد. انواع پهپاد‌های حاضر در نمایشگاه ازنوع پهپاد‌های استراتژیک خانواده کرار رزمی و تاکتیکی، پهپاد‌های مراقبت رزمی خانواده مهاجر به ویژه پهپاد مهاجر ۶، پهپاد شناسایی و رزمی برد بلند فطرس با مداومت پروازی بالا، انواع پهپاد‌های خانواده ابابیل و پهپاد مراقبت شناسایی است. طبق اعلام امیر هوشنگ کریمیان جانشین مدیر عامل سازمان صنایع هوایی، «طراحی، ساخت و تولید انبوه تمامی پهپاد‌های حاضر در نمایشگاه توسط متخصصان ساعی و ولایتمدار سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلّح، با مشارکت و همکاری سازمان‌های صنعتی وزارت دفاع و سازماندهی شبکه همکار دانش بنیان و حمایت‌های بی دریغ نیرو‌های مسلّح و به کارگیری توان دانشی دانشگاه‌های کشور در راستای حراست از سرزمین مقدس ایران اسلامی و دفاع از آسمان کشور صورت گرفته است».
 
موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران
اما آنچه که باعث خوشحالی جریان مقاومت و عصبانیت دشمنان ملت ایران قرار گرفت، رونمایی از «موشک بالستیک شهید حاج قاسم» و «موشک کروز ابومهدی» بود. موشک‌هایی که به نام دو شهید امت اسلام یعنی شهید سپبهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس نام‌گذاری شده است. طبق اعلام سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقی‌زاده جانشین وزیر دفاع در آیین رونمایی از این دو موشک راهبردی، «موشک شهید قاسم، موشک بالستیکی است که با برد ۱۴۰۰ کیلومتر مایل پرتاب کملاً تاکتیکی و بر خلاف تمام موشک‌های مشابه آن در دنیا مبتنی بر کنترل آیرودینامیکی است؛ چیزی که در دنیا سابقه ندارد». سردرا تقی‌زاده همچنین در تشریح مشخصات موشک راهبردی کروز گفت «موشک ابومهدی یک موشک کروز برد بلند است که نام مجاهد بزرگ شهید ابومهدی المهندس بر آن نهاده شده است؛ ویژگی اصلی موشک‌های کروز قابلیت شلیک از عمق را دارد و در آینده نزدیک، نیروی دریایی راهبردی کشور نیز به آن مجهز خواهد شد که با تجهیز نیرو‌های مسلح ما به موشک شهید ابومهدی امنیت مرز‌های آبی از هزار کیلومتری تامین خواهد شد».
 
موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران
 
بُرد موشک حاج قاسم برد: ۱۴۰۰ کیلومتر و سوخت آن «جامد ترکیبی» است و به صورت مایل پرتاب می‌شود. همچنین طول این موشک ۱۱ متر، جرم آن حدود ۷ تُن، سرعت ورود به جو ۱۲ ماخ و سرعت اصابت به زمین ۵ ماخ عنوان شده است. نوع سر جنگی موشک حاج قاسم «جداشونده و هدایت‌پذیر تا انتهای مسیر (قابلیت نقطه‌زنی)» و وزن سر جنگی آن نیز ۵۰۰ کیلوگرم است.

طبق گفته جانشین وزیر دفاع در تشریح موشک بالستیک حاج قاسم، این موشک بالستیکی است که با برد ۱۴۰۰ کیلومتر مایل پرتاب کاملاً تاکتیکی و بر خلاف تمام موشک‌های مشابه آن در دنیا مبتنی بر کنترل آیرودینامیکی است؛ چیزی که در دنیا سابقه ندارد؛ رسیدن به موشک شهید حاج قاسم حاصل تجربیات متعددی است که نمونه‌های آن در نمایشگاه اقتدار موشک‌های بالستیک به نمایش درآمده است؛ خرداد سال ۱۳۸۰ موشک راهکنشی فاتح ۱۱۰ با برد ۳۰۰ کیلومتر رونمایی شد؛ موشک فاتح ۳۱۳ با برد ۵۰۰ کیلومتر در اوایل دولت یازدهم رونمایی شد که در عملیات عین الاسد به غرش درآمد؛ موشک‌های راهبردی خانواده سجیل قبل از آن تحویل نیرو‌های مسلح شده است؛ پس از آن موشک‌های ارزشمند و تاکتیکی ذوالفقار با طراحی و ساخت صد درصد داخلی امتحان خود را در سرکوب تروریست‌های جنایتکار برای انتقام خون شهدای اهواز و مجلس پس دادند.
 
سردار تقی‌زاده  درباره موشک ابومهدی نیز گفته است، این یک موشک کروز برد بلند است که نام مجاهد بزرگ شهید ابومهدی المهندس بر آن نهاده شده است؛ ویژگی اصلی موشک‌های کروز قابلیت شلیک از عمق را دارد و در آینده نزدیک، نیروی دریایی راهبردی کشور نیز به آن مجهز خواهد شد که با تجهیز نیرو‌های مسلح ما به موشک شهید ابومهدی امنیت مرز‌های آبی از هزار کیلومتری تامین خواهد شد.
 
موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران
روز پنجشنبه همچنین «موتور بومی توربوفن سبک جهش» توسط رونمایی شد. امیر سرتیپ دوم افشین خواجه‌فرد مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در آیین رونمایی از این موتور، گفت: موتور توربوفن سبک به عنوان اولین موتور توربوفن بومی در کلاس موتور‌های نسل چهار توسعه یافته، قابلیت نصب بر روی انواع پرنده‌های با سرنشین و بدون سرنشین سبک با تراست ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم و در محدوده وزن ۴ هزار کیلوگرم را داراست. به دلیل قابلیت اطمینان بالای طراحی، این موتور در کنار حوزه بدون سرنشین در هوانوردی عمومی نیز قابل بهره‌برداری است. خواجه‌فرد به این نکته نیز تاکید کرد که «دستیابی به فناوری ساخت پره تک بلور (تک کریستال) و ساخت سامانه‌های نوین با سطح فناوری بالا و وجود سوپر آلیاژ‌ها و متریال‌های مدرن بکار رفته در این موتور که نیاز به کار تحقیقاتی گسترده‌ای داشته است، برای اولین بار در کشور انجام شده است».
 
موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران
به هر صورت جمهوری اسلامی ایران بار دیگر قدرت موشکی خود را به رخ دنیا کشید و اهمیت تأثیر این اقدام در سخنان امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر «دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح» مشهود است که درباره رونمایی از موشک شهید سلیمانی و همچنین موشک کروز شهید ابو المهندس مهدی گفت: در خصوص کروز‌های دریایی ما حداکثر بردی که تا پیش از این دستاورد داشتیم ۳۰۰ کیلومتر بود که البته برد بسیار مناسبی است و کشور‌های کمی توان تولید آن را دارند. موشک کروز شهید ابومهدی المهندس به یکباره بیش از ۳ برابر برد موشک‌های کروز دریایی ایران را افزایش داد و برد موشک‌های ما به بالای هزار کیلومتر رسید که معنی آن این است، دشمنان ما برای نزدیک شدن به مرز‌های ما باید این ملاحظه مهم را در نظر بگیرند ما امروز یک دسته بلند در اختیار داریم و اگه کسی بخواد نگاه سوی نسبت به منافع ما داشته باشد با یک چنین سلاح مهمی مواجه خواهد بود».
 
موشک حاج قاسم؛ سفیر جدید قدرت دفاعی ایران
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *