«یک تن و این همه مزار» کتابی برای آشنایی جوانان با یک شهید ارزشمند
معصومه رمضانی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «یک تن و این همه مزار» گفت: کتاب «یک تن و این همه مزار» روایتی از زندگی «شهید حسین ایرلو» یکی از فرماندهان «لشکر ۳۳ المهدی(عج)» است.
وی در همین راستا ادامه داد: کتاب «یک تن و این همه مزار» برای دوره سنی نوجوانان نوشته شده و بیشتر به جنبه اخلاقی و زندگی این شهید بزرگوار پرداخته است. تلاش کردم تا با قلمی ساده و روان از ورای داستانهای کوتاه، نوجوانان را با شهیدی ارزشمند آشنا کنم، پسری جوان با تیپ و ظاهری به روز روانه جبهه و دفاع از انقلاب اسلامی میشود، شجاعتش خیلی زود به چشم میآید و فرماندهی گردان را به عهده اش میگذارند.
رمضانی ویژگیهای «شهید حسین ایرلو» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: «شهید حسین ایرلو» از رزمندگان تهرانی بود، اما در زمان جنگ تحمیلی به عنوان فرمانده لشکر شیراز انتخاب شد، هر چند این انتخاب در ابتدا مخالفانی داشت، اما پس از اینکه متوجه هوشمندی و جسارت «شهید حسین ایرلو» شدند با او همراه شده و موفقیتهای ارزشمندی را رقم زدند.
وی به علت نامگذاری کتاب «یک تن و این همه مزار» اشاره و ابراز کرد: نامگذاری کتاب به یکی از آرزوهای «شهید حسین ایرلو» باز میگردد، وی هنگامی که ناراحتی و بی قراری مادران شهدای مفقودالاثر را میدید شدیداً تحت تاثیر قرار میگرفت لذا آرزو داشت تا به نحوهای شهید شود که بتواند بخشهایی از پیکرش را به مادران غم دیده این شهدا تقدیم کند به همین خاطر نام کتابم را «یک تن و این همه مزار» گذاشتم.
وی پیرامون نحوه شهادت «شهید حسین ایرلو» اظهار کرد: هنگامی که «شهید حسین ایرلو» به همراه چندین تن از همراهان خود در سنگر بودند خمپاره دشمن به نحوی با سنگر برخورد میکند که ۶ نفر از ۱۰ نفر درون سنگر را به شهادت میرساند در این میان پیکر «شهید حسین ایرلو» نیز وجود داشت.
رمضانی در مورد شیوه نگارش کتاب «یک تن و این همه مزار» افزود: از آنجا که کتاب برای گروه سنی نوجوان نوشته شده تلاش کردم تا بتوانم کتاب را برای این دوره سنی به خوبی تهیه کنم، اما با این همه معتقدم که با وجود تمام تلاش و سعیی که کردم این کتاب نقاط قوت و ضعف نیز دارد، این اولین باری بود که برای نوجوانان قلم میزدم و به عنوان اولین تجربه سختیها و دشواریها و نواقص را نیز با خود به همراه دارد.