طرز تهیه شیره انگور اعلاء
- شیره انگور یکی از محبوبترین شیرین کنندههای طبیعی است که بسیاری از مردم کشور در صبحانه و عصرانه از آن استفاده میکنند.
از شیره انگور، در وعدههای صبحانه و عصرانه یا به عنوان شیرین کننده در کنار پنکیک، وافل و تست استفاده میشود.
دوشابها بسته به نوع انگور، انواع و رنگهای مختلفی دارند.
شیره انگور طعم لذیذ دارد و علاوه بر آن بسیار مقوی است، به خصوص برای افرادی که از کم خونی و ضعف عمومی رنج میبرند. شیره یا دبس در طب سنتی هم کاربرد زیادی داشته و طبع آن گرم است.
نکاتی برای انتخاب انگور مناسب برای تهیه شیره انگور
نکته اول
شیره انگور ملایر، سفید و رنگ آن قهوهای روشن است.
شیره انگور همدان، شل تر، شیرینتر و پررنگتر از شیره ملایر است.
شیره انگور اردبیل شلتر و پر رنگتر از شیره همدان است.
شیره خرما هم، که به رنگ قهوهای سوخته است و معمولا از شیره انگور اردبیل شلتر است.
نکته دوم
شیرهای که در بازار به نام شیره کشمش عرضه میشود، درواقع همان شیره انگور است. ولی چون آذری زبانها به انگور عسگری، کشمش میگویند، روی قوطی این نوع شیره به جای شیره انگور، شیره کشمش نوشته میشود.
مواد لازم برای تهیه شیره انگور
انگور
خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب یک هشتم مقدار انگور
مواد لازم برای تهیه شیره انگور بدون خاک مخصوص شیره
- انگور به مقدار دلخواه
- شربت یک فنجان
- شکر نصف فنجان
طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی
مرحله اول
انگورها را به خوبی بشویید و آنها را دانه کنید. با استفاده از گوشت کوب یا آبمیوه گیری آب آنها را بگیرید و سپس، از صافی رد کنید تا تفاله و اضافههای آن گرفته شود.
مرحله دوم
آب انگور خالص بدست آمده را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.
در شیره انگورگیری به روش سنتی و محلی از خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب استفاده میشود که آن را میتوانید از عطاریها تهیه کنید.
وقتی در کنارههای ظرف حباب دیدید قبل از آنکه آب انگور بجوشد کم کم خاک را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
کفهای ایجاد شده روی آب انگور را مرتب از روی آن بردارید.
مرحله سوم
وقتی کفها را گرفتید آن را کنار بگذارید تا خاک سفید ته نشین شود. (حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان میبرد.)
اگر بعد از این مدت، کف روی آب نگور شما تشکیل شده بود آن را بردارید.
مرحله چهارم
آب انگور را به ظرف دیگر منتقل کنید تا خاک ته نشین شده جدا شود. این کار را مجددا تکرار کنید و با استفاده از یک ملاقه آن را به ظرف دیگر منتقل کنید تا ناخالصی آن کاملا جدا شده و ته ظرف بماند.
مرحله پنجم
آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا کمی بجوشد، مجددا اگر آب انگور کف کرد دوباره آن را جدا کنید.
بگذارید محلول همچان بجوشد (مراقب باشید سر نرود) وقتی آب انگور به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید.
در تهیه شیره انگور به روش سنتی، در اواخر مرحله جوشیدن یک عدد به را برای خوش عطر و طعم کردن شیره انگور به آن اضافه میکنند.
طرز تهیه شیره انگور بدون خاک سفید (خاک مخصوص تهیه شیره انگور)
مرحله اول
اگر به خاک سفید دسترسی ندارید میتوانید از شیوه جدیدتر استفاده کنید. به این ترتیب که بعد از آنکه انگورها را به خوبی شستید و از خوشه جدا کردید، آنها را داخل قابلمه ریخته و حرارت دهید. وقتی پوسته آنها شروع به ترکیدن کرد آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم
انگورها را از صافی رد کنید و آب آنها را بگیرید. آب انگور گرفته شده را مجددا روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد، سپس شکر و شربت ذرت را به آن اضافه کنید و تا زمانی که مخلوط به غلظت کافی نرسیده صبر کنید.
خواص شیره انگور
- محافظت از سلامت استخوانها
- بهبود قوای جنسی
- رفع یبوست
- حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید
- مفید برای خون
- افزایش انرژی
- مفید برای دوران بارداری
- مفید برای درد دوران قاعدگی
- کمک به رشد سالم سلولها
- افزایش میزان گلبولهای قرمز خون
- کمک به رشد
- محافظت از دستگاه عصبی
- رفع سردرد و خستگی مفرط