طبع میوه بالنگ سرد است یا گرم؟
- میوه بالنگ میوه بومی کشور هند است، این میوه در مناطق گرم و مرطوب به عمل میآید، ارتفاع گیاه آن حدودا ۵/۱ متر تا ۲ متر است.برگهای گیاه بالنگ پهن و جنس چرمی دارد و شکل این میوه مانند لیمو است و رنگ آن زرد و سبز است.
این میوه جزوه مرکبات محسوب میشود، ولی برخلاف مرکبات آب کمی دارد و گوشته آن خشک است.
بالنگ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود که این به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ویتامین C در این میوه است.بالنگ دارای ویتامینهای C و B۶ است.
خواص بالنگ
ضد التهاب
بالنگ دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که باعث از بین رفتن رادیکالهای طبیعی بدن میشود و خطر ابتلا به بیماریهای التهابی را کاهش میدهد.
ضد سرطان
کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدانهای موجود در بالنگ خطر ابتلا به سرطانها مخصوصا سرطان ریه و دستگاه گوارش را کاهش میدهد.
ملین
چای و دمنوش بالنگ باعث تحریک دستگاه گوارش شده و یبوست را درمان میکند.
سلامت دندان
این میوه به دلیل کلسیم و ویتامین C که دارد میتواند به سلامت دهان و دندان کمک کند.
جویدن پوست این میوه نیز باعث رفع بوی بد دهان میشود.
کاهش خطر سکته قلبی
مواد مغذی و خاصیت ضد التهابی میوه بالنگ باعث کاهش خطر سکته قلبی و عروقی میشود.
روشنتر شدن رنگ پوست
خوردن دمنوش بالنگ با افزایش گردش خون در بدن باعث روشنتر شدن رنگ پوست خواهد شد.
تقویت مو
مواد مغذی داخل بالنگ با کمک و تقویت فولیکولهای بدن باعث تقویت و افزایش رشد مو میشود.
مضرات بالنگ
اگر پس از مصرف بالنگ دچار علایمی مانند خارش، تاول، تورم، قرمزی و سوزش پوست شدید نشان میدهد شما به این میوه حساسیت دارید و خوردن آن توصیه نمیشود.
طریقه مصرف بالنگ
این میوه به دلیل پوست ضخیمی که دارد بیشتر از پوستش استفاده میشود.
از مهمترین خواص پوست این میوه میتواند به تولید دارو اشاره کرد.
استفادههای دیگر پوست بالنگ عبارتند از:
دمنوش، کوکی، کیک میوهای، دسر، ترشی، شربت، مربا.
طرز تهیه دمنوش بالنگ
مواد لازم
۴ عدد بالنگ
عسل ۴/۳ فنجان
روش تهیه
ابتدا ۴ عدد بالنگ را انتخاب کنید آنها را به دو نیم تقسیم کنید و تخمهای آن را دربیاورید
حالا آنها را با ۴ قسمت تقسیم کنید
در یک ظرف ۴/۳ فنجان عسل را با مقداری آب گرم مخلوط کنید تا یک شربت غلیظ به دست آید.
بالنگها را به این شربت اضافه کنید و درب آنها را محکم ببندید
برای مصرف دمنوش این میوه یک قاشق چای خوری را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و میل کنید.
طرز تهیه مربای بالنگ
مواد لازم
۲ عدد بالنگ
شکر به اندازه لازم
گلاب و زعفران
روش تهیه
ابتدا بالنگها پوست بکنید سپس آنها را به دو نیم کنید و هستههای آن را خارج کنید.
بالنگها را به شکل دلخواه برش بزنید و ۱۲ ساعت درون آب بیاندازید تا خوب خیس شود و آب را به داخل خود جذب کند.
شکر را در دو لیوان آب ریخته و بگزارید بجوشد.
بالنگها از آب خارج کنید و آب داخل آنها را کامل با فشار خالی کنید و دوباره آنها را در آب بیندازید تا بجوشد چند بار اینکارو انجام دهید تا تلخی آن کامل از بین برود.
بعد از آنکه چند بار این کار را انجام دادید، روی بالنگها آب سرد ریخته و به شهد شکر اضافهشان کنید، بعد از دو سه بار جوش زدن مربای شما آماده است.
بیشتر بخوانید: طبع انجیر گرم استیاسرد ؟