رای گیری درباره قطعنامه آمریکایی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در دستور کار شورای امنیت
- پیش نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که از سوی آمریکا پیشنهاد شده به طور رسمی در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت تا زمانی را برای رای دادن به آن مشخص کنند.
به گزارش پایگاه «نیشن»، هنوز زمانی برای رایگیری مشخص نشده است، اما در صورت اعلام زمان این رای گیری، اعضا تا ۲۴ ساعت فرصت دارند به آن رای بدهند.
در همین حال «کیلی کرفت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد «این قطعنامه بسیار صریح و روشن است و این اقدامی منطقی است که توسط کشورهایی در خاورمیانه درخواست شده است.»
«کرفت» در این بیانیه ادعا کرد «سازمان ملل نباید از اعمال و رفتار ایران غافل شود و نباید اجازه دهد که ایران به هواپیماهای جنگنده، بالگردهای جنگی، کشتیهای نظامی، تانک ها، سیستمهای موشکی و دیگر تسلیحات پیشرفته دسترسی پیدا کند.»
براساس توافق هستهای، تحریم تسلیحاتی ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) پایان مییابد.
در چند ماه گذشته آمریکا سعی داشته تا بتواند با جلب حمایت کشورهای دیگر تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
دولت آمریکا در ماه ژوئن پیش نویس قطعنامهای را نیز درباره ایران تنظیم کرده بود.
چین و روسیه، دو عضو از پنج عضو دائم شورای امنیت هستند که حق وتو دارند و با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مخالفت کردند؛ برای تصویب این قطعنامه ۹ رای مثبت از ۱۵ رای نیاز است.
دولت آمریکا چندین بار گفته است که در صورت تمدید نشدن تحریم تسلیحاتی علیه ایران از «مکانیسم ماشه» یا همان بازگشت به شرایط تحریمی قبل از برجام استفاده خواهد کرد.
این مکانیسم، باعث بازگشت تحریمهای تعلیق شده سازمان ملل علیه ایران میشود.
فرانسه، آلمان و انگلیس که طرفهای اروپایی امضا کننده توافق چند جانبه برجام بودند، توافقی که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.