روسیه با استفاده آمریکا از مکانیسم ماشه علیه ایران مخالفت کرد
- میخاییل اولیانوف نمانیده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در توییتر نوشت: امید داریم در دولت آمریکا افراد منطقی وجود داشته باشند که نگذارند کشورشان در عرصه بین المللی بدلیل ماجراجوییهایی همچون تلاش برای استفاده از مکانیسم ماشه که با عقل سلیم جور در نمیآید، بدنام شود.
اولیانوف این توییت را در پاسخ به توییت "ریچارد گلدبرگ" عضو وابسته به بنیاد دفاع از دموکراسیها و دستیار سابق جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نوشت.
گلدبرگ نوشته بود: برخی نکات کوچک در شورای امنیت سازمان ملل در آستانه جنگ اسنپ بک علیه ایران.
وی افزود: مطابق قطعنامه 2231 شورای امنیت آمریکا می تواند شکایت نامه ای را تسلیم کند تا استفاده از مکانیسم ماشه را آغاز و پیش نویس قطعنامه خود را به شورای امنیت پیشنهاد دهد تا شکایت نامه خود را نادیده بگیرد.
وی ادامه داد: آمریکا سپس از وتوی دوگانه استفاده کند تا مجبور به رای دادن به قطعنامه خود شود و سپس قطعنامه پیشنهادی خود را وتو کند تا مکانیسم ماشه را بکار اندازد.
ریچارد گلدبرگ از مخالفان سرسخت برجام است.
وی پیشتر گفته بود حتی اگر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بتواند روسیه را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متقاعد کند، باز هم چیزی درست نشده است نباید اجازه داد بخش باقیمانده معامله هستهای (بجا مانده از اوباما) حفظ شود زیرا برجام به ایران امکان دستیابی به سلاح هستهای میدهد و محدودیتهای اصلی به پایان می رسند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه پیش از ظهر امروز در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی رای نخواهد آورد، تاکید کرد: از نظر حقوقی آمریکا هیچ جایگاهی برای استفاده از مکانیسم اسنپ بک ندارد. سه متحد اروپایی آمریکا هم در جلسه قبلی شورای امنیت سازمان ملل صریحا اعلام کردند که آمریکا نمیتواند از این مکانیسم استفاده کند.
ظریف درباره تلاشهای آمریکا برای برگزاری جلسه شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران گفت: آمریکاییها حدود سه ماه روی یک قطعنامه بسیار طولانی، تند و با مفاد غیرقابل باور در برخی مسائل مشغول رایزنی با همه دنیا بودند. آنها از تمام توان خود استفاده کردند و در دوران شیوع کرونا، در عالیترین سطوح وزارت امور خارجه از جمله شخص وزیر سفرهایی به کشورهای مختلف انجام دادند.
/انتهای پیام/
ایرنا