آیتالله اعرافی: ما حوزویان باید، جهان و محیط امروز را به خوبی بشناسیم
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به وضعیت کنونی و اهمیت نقش آفرینی طلاب و روحانیون در جهان امروز، گفت: ما حوزویان باید، جهان و محیط امروز را به خوبی بشناسیم. اگر این محیط شناسی نباشد، نمیتوانیم برای آینده آماده باشیم.
- بنا بر اعلام حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم عمامه گذاری طلاب مدرسه علمیه آیت الله بهجت قم، که در محل این مدرسه و در روز عید غدیر، برگزار شد، ضمن تبریک عید سعید غدیر به مسلمین جهان، اظهار داشت: آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده در تفاسیر شیعه و سنی بسیار مورد توجه بوده است. در تفسیر فخر رازی تقریباً ۱۰قول در مورد این آیه آورده شده که فخر رازی قول صحیح را همان قول شیعه دانسته است.
مدیر حوزههای علمیه افزود: نزول این آیه در مورد نصب امیرالمؤمنین علیه السلام به ولایت است. از دو منظر این آیه قابل بررسی است، یکی از منظر بیرونی که شامل روایات و احادیث و وقایع تاریخی مربوط به آن است؛ و از جهت درونی این آیه به بررسی متن خود آن پرداخته میشود. مرحوم علّامه طباطبایی ما را به این مطلب توجه داده اند که اگر فقط ما بودیم و همین یک آیه، میشود آن را برای واقعه غدیر خم کافی دانست.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، گفت: از مهمترین قرائنی که این آیه را به سمت واقعه غدیر میبرد، ذیل آن است که میفرماید:ای پیامبر، اگر این کار را انجام ندهی، مطلق رسالت را دچار خسارت و نقصان نموده ای.
وی افزود: قرینهی دیگر، نفی مطلق رسالت در صورت عدم انجام این کار است؛ و قرینهی سوم، ترس ظاهری پیامبر اعظم صلّی الله علیه وآله است که از عدم پذیرش این موضوع از سوی جامعه داشته اند.
مدیر حوزههای علمیه عنوان داشت: این آیه، از پرچمهای غدیر و ولایت است و نگاه حداکثری ما شیعیان در مورد آن، این است که: ولایت عامّه و تامّه و مرجعیّت علمی، اجتماعی و سیاسی و در همهی شئون را خداوند به حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و ائمه علیهم السلام سپرده است. پیام اقلّی آن نیز ارتباط عاطفی و معرفتی تمام امّت اسلام با ائمّه اطهار (ع) است.
وی با اشاره به وضعیت کنونی جهان و اهمیت نقش آفرینی طلاب و روحانیون در جهان امروز، خاطرنشان کرد: ما حوزویان باید، جهان و محیط امروز را به خوبی بشناسیم. اگر این محیط شناسی نباشد، نمیتوانیم برای آینده آماده باشیم. جهان آینده، نیازمند روحانیونی بالاتر از طراز روحانیون امروز است و میبایست خود را برای آیندهها بسازیم و در برنامه ریزی هایمان به موضوع جامعه شناسی و مردم شناسی هم نگاه ویژهای داشته باشیم.
آیت الله اعرافی با اشاره به زینت بودن لباس سربازی امام عصر (عج) برای طلاب، بیان داشت: این لباس یعنی گذشتن از روی خودمان و نگاه به افقهای بلند. این لباس، نشان عظمت، اراده و آرمانخواهی علمای ما در هزار سال گذشته است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به اهمیت نقش خانواده طلاب در موفقیت علمی، اخلاقی و تبلیغی آنها پرداخت و گفت: در ادای رسالت الهی، نقش خانوادههای طلاب و روحانیون بسیار مهم است و میبایست خانوادهها و همسران روحانیون، زمینه را برای تحصیل و خدمت طلاب به مکتب اهل بیت علیهم السلام فراهم کنند.
مدیر حوزههای علمیه در تقدیر از مدرسه علمیه آیت الله بهجت قم، بیان داشت: این مدرسه بارها در ارزیابیهای صورت گرفته، رتبههای خوبی را کسب نموده و در خیلی از شاخصها رتبههای بالایی را در بین مدارس سراسر کشور احراز کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *