به نام دموکراسی، به کام قاچاقچیان مواد مخدر؛ بازی اتحادیه اروپا با جان میلیونها انسان
- خشم اکثر خانوادههای اروپایی از دولتها و مقامهای رسمی کشورهایشان به دلیل آزادی خرید و فروش مواد مخدر قانونی! افزایش یافته است.
پرتغال، سوئیس و هلند سه کشور اروپایی هستند که در آن، مواد مخدر به صورت آزادانه تری خرید و فروش میشود؛ ضمن آنکه پلیس مواد مخدر در دیگر کشورهای اروپایی نیز تمرکز خود را بر روی «مصرف مواد مخدر» از سوی جوانان گذاشته و صرفا نسبت به تولید و قاچاق برخی مواد مخدر کشنده مانند هروئین و مواد صنعتی حساسیت نشان میدهند!
حتی هلند به عنوان یک کشور اروپایی، خرید، فروش و مصرف حشیش و ماری جوانا را آزاد میداند و حمل و نقل مواد مخدر را جرم تلقی نمیکند.
همین مسئله سبب شده است تا جوانان اروپایی دسترسی آزادانهای به مواد مخدر داشته باشند.
حتی در کشورهایی که مصرف مواد مخدر جرم محسوب میشود، عملا حساسیتی نسبت به این موضوع اعمال نمیشود.
توجیه کشورهای اروپایی چیست؟
کشورهای اروپایی که سود هنگفتی را در تجارت رسمی مواد مخدر کسب میکنند، در توجیه این مسئله معتقدند که اگر مصرف مواد مخدر سبک محدود شود، جوانان به مصرف مواد مخدر سنگینتر روی میآورند!
همچنین آنها معتقدند که باید به جای قاچاق گسترده مواد مخدر، میتوان با قانونی کردن خرید و فروش بخشی از این مواد، برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان نیز مالیات در نظر گرفت!
پایگاه آلمانی «دویچه وله» در این خصوص مینویسد «با وجود ممنوع بودن مواد مخدر، تجارت و استفاده از این مواد روزبه روزافزایش مییابد؛ به همین دلیل کمیسیون بین المللی پالیسی مواد مخدر خواهان تجدید نظر در این زمینه شده است؛ کمیسیون بین المللی پالیسی مواد مخدر خواهان دخالت کشورها در تنظیم تجارت و داد و ستد مواد مخدر شده و گفته است که چنین روشی مؤثرتر از منع این مواد است.»
گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ میلادی، به بهانه و مبنایی برای این تصمیم گیری تبدیل شده است.
براساس گزارش سازمان ملل، سال ۲۰۱۵ حدود ۲۷۵ میلیون تن در سرتاسر جهان دستکم از یکی از انواع مواد مخدر غیرقانونی استفاده کرده اند.
در همان ۴۵۰ هزار تن در نتیجه پیامدهای مستقیم و یا غیرمستقیم مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند.
بنا بر این گزارش، با وجود منع مواد مخدر و اعلام مبارزه علیه این مواد توسط سیاستمداران کشورهای جهان، استفاده و داد و ستد مواد مخدر هم از نظر کمیت و هم از نگاه درصدی به شدت افزایش یافته است.
کشورهای اروپایی که به دنبال بهانهای در این خصوص بودند، این گونه استدلال کردند که دولتها و نهادهای امنیتی آنها نیز به جای مبارزه با مصرف هرگونه مواد مخدر و روانگردان، دست به کنترل این موضوع بزنند!
به عبارت بهتر، کشورهای اروپایی به جای فرهنگ سازی در خانوادهها، مدارس، جوامع و وضع محدودیتهای فردی و اجتماعی برای مصرف کنندگان مواد مخدر، که میتوانند بر روی زندگی دیگران و حتی کودکان و نوجوانان تاثیر سوء بگذارند، سیاست دیگری را اتخاذ کرده اند که در آن، سود کلانی به جیب دولتها و پلیس میرود!
- بیشتر بخوانید
- رقابت غربیها برای گرفتن جان مبتلایان کرونا
مقامهای اروپایی مدعی هستند که وضع قوانین محدود کننده درخصوص مصرف مواد مخدر، منجر به افزایش قاچاق و در نتیجه، رشد تصاعدی تعداد زندانیان میشود! بحث بر سر آزادسازی فروش مواد مخدر در اروپا، مدتهاست در جریان بوده و بسیاری از تحلیلگران و جامعه شناسان طی سالهای اخیر نسبت به عواقب و تبعات این تصمیم هشدار داده اند.
بحرانهای ناشی از مصرف رسمی و قانونی مواد مخدر، حتی برخی رسانههای اروپایی که تا قبل از این در مقابل این فاجه سکوت کردند را به ستوه آورده است.
شبکه یورو نیوز در سال ۲۰۱۶ میلادی و در گزارشی هشدار دهنده در این خصوص تاکید کرد «وقتی از مواد مخدر «تفننی» صحبت میشود، به ماریجوانا، کوکایین، هرویین یا شاید هم اکستازی فکر کنیم؛ مواد مخدر هر نسلی با نسل دیگر تفاوت دارد؛ ماری جوانا هنوز ماده مخدر محبوب در اروپاست، با این وجود جوانان هر چه بیشتر به روانگردانهای شیمیایی تمایل پیدا میکنند، به نظر میرسد استفاده از این مواد، مد جدید در اروپاست.»
دلیل «قانونی» بودن روانگردانهای قانونی چیست؟
روانگردانهای قانونی را میتوان در اینترنت یا در فروشگهای مواد نشئه آور با قیمت مناسب بصورت پودر یا قرص در بستههای خوشرنگ تهیه کرد.
آیا دلیل محبوبیت مواد مخدر شیمیایی قانونی ارزان بودن آن است؟ به چه علت این مواد قانونی هستند؟ چرا هنوز فروش چنین موادی ممنوع اعلام نشده است؟ چون تولیدکنندگان روانگردانها – که همیشه پس از کنترلهای اولیه غیرقانونی تشخیص داده میشوند، بلافاصله یک مخدر شیمیایی جدید تولید میکنند؛ این درحالی است که مصرف برخی از این مواد نتایج مرگبار به دنبال دارد.
رمزگشایی از گزارش یورونیوز
همان گونه که از گزارش یورونیوز بر میآید، آزادسازی مصرف برخی مواد مخدر در اروپا، منجر به رویگردانی جوانان و نوجوانان از مواد مخدر صنعتی و مرگبار نمیشود؛ چنانچه بسیاری از متخصصان و روانشناسان هشدار داده اند، مصرف آزادانه برخی مواد مخدر، منجر به ایجاد اشتیاق خطرناک در میان جوانان و نوجوانان و برانگیختن حس کنجکاوی آنها در قبال مصرف مواد مخدر دیگر خواهد شد؛ ضمن آنکه مصرف همان مواد مخدری که کشورهای اروپایی آنها را «سبک» قلمداد میکنند، بر روی روان و جسم مصرف کنندگان تاثیر جبران ناپذیری خواهد داشت.
دموکراسی با طعم موادمخدر
برخی کشورهای اروپایی، آزادی مصرف برخی مواد مخدر و قانونی کردن آنها را نماد آزادی انتخاب و جاری بودن دموکراسی در کشورهایشان قلمداد میکنند! آنها مدعی هستند که باید به انتخاب انسانها، حتی اگر برای آنها و جامعه مخرب باشد، احترام گذاشت.
نتیجه این ادعا (که ژستی دروغین از سوی غرب محسوب میشود)، ایجاد بحرانهایی مزمن و دامنه دار در عرصه اجتماعی و عمومی کشورهای اروپایی است.
در حال حاضر، سران اروپایی علاقهای در خصوص ورود به بحران ناشی از مصرف گسترد مواد مخدر در کشورهای خود ندارند؛ بی دلیل نیست که هر از گاهی، اخباری در خصوص مصرف و توزیع مواد مخدر سنتی و جدید توسط برخی سیاستمداران اروپایی میشنویم!