تحریم نباید برای کسی منفعتی داشته باشد

9:31 - 13 مرداد 1394
کد خبر: ۶۴۳۴۴
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت: باید چنان در هم تنیدگی میان اقتصاد ایران و جهان رخ دهد که دیگر کسی نفعی در تحریم ایران نداشته باشد.
به گزارش ، محمد نهاوندیان، در چهل و نهمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با بیان این که امروز همه از توافق انجام شده خوشحال هستند، بر نقد واقعبینانه تحولات پس از توافق برای همه فعالان اقتصادی و فرهنگ عمومی جامعه تاکید کرد و گفت: همانطور که رئیس جمهوری در گفت وگوی تلویزیونی با مردم به روشنی تاکید کرد رفع تحریم ها به معنای رفع موانع است و اگر کسی گمان می‌کند که با برداشته شدن تحریم ها مشکلات حل می‌شود، بدون تردید خطا کرده است.

وی افزود: برطرف شدن تحریم ها شرایط را برای صاحبان انگیزه و برنامه مهیا می‌کند تا با برنامه‌ریزی و به سرعت مسیر پیش روی را به منظور جبران عقب ماندگیها در گذشته طی کنند.

نهاوندیان با تاکید بر این که تصویر اقتصاد ایران در فصل پس از گشایش، اقتصاد رقابتی است، تصریح کرد: اگر بنا بر تولید برای صادرات است، باید خود را آماده حضور رقابتی کنیم، باید مسابقه تولید ارزش افزوده در کشور راه اندازی شود و نه مسابقه توزیع رانت.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که این واقعیت باید در همه سخنان و مذاکرات با هیئتهای تجاری که از کشورهای دیگر می‌آیند، تجلی صریح داشته باشد عنوان کرد: همه تلاش و موضع جدی دولت در سیاستگذاری این است که فضا برای رقابت سازنده فراهم شود، وظیفه دولت زمینه سازی برای ایجاد اشتیاق و حضور هیئت های خارجی به کشور بوده و حالا باید بخش خصوصی کفایتش را در این مسابقه رقابتی نشان دهد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات کمیته اقتصادی مذاکرات از یک سال پیش همزمان با مذاکره سیاسی و فنی با کشورهای ١+٥ گفت: در این جلسات این سئوال مطرح بود که اگر تحریمها قرار است برداشته شود، باید کاری کنیم که برگشت ناپذیر نیز شوند، یک وجه این اتفاق جنبه رفتار سیاسی کشور و رفع ابهام از ذهن دیگران است و وجه دیگرش آن است که چنان در هم تنیدگی میان اقتصاد ایران و جهان رخ دهد که دیگر کسی نفعی در تحریم ایران نداشته باشد.

نهاوندیان ضرورت نگاه هوشمندانه و همگرایانه همه بخشهای اقتصادی را یادآور شد و افزود: تقسیم کار میان دولت و بخش خصوصی برای در هم تنیده شدن منافع متقابل و انجام بازی برد – برد باید در شورای گفت وگو انجام شود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری داشتن نگاه ملی را یکی دیگر از وظایف شورای گفت وگو دانست و با بیان این که دولت از این نگاه بخش خصوصی استقبال می‌کند، تصریح کرد: شورای گفت وگو بر این اساس باید ملاحظات، نقدها و ارائه طریق داشته باشد.

وی عنوان کرد: قوت بخش خصوصی به انسجام آن متکی است، بنابراین باید صدایی که از بخش خصوصی در بیرون انعکاس داده می‌شود صدایی کارشناسانه، ملی و راه حل گرا باشد.

نهاوندیان از برگزاری جلسات کارشناسی در حوزه اقتصاد مقاومتی و نیز طرح موضوع هدفمند کردن مدیریت مناسبات خارجی در حضور رئیس جمهوری خبر داد و گفت: دستاورد به دست آمده در برجام محصول تلاش جدی و کارشناسانه تیم اقتصادی هم هست و این امر نشان می‌دهد که اگر مدیریت کلان معتقد به استفاده از نیروی کارشناسی متخصص کشور باشد، می‌تواند دستاورد جدی داشته باشد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *