حذف نامه نگاری‌های اداری بین دولت و قوه قضائیه

9:09 - 13 مرداد 1394
کد خبر: ۶۴۳۲۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان: معاون فناوری و اطلاعات مرکز آمار قوه قضائیه با اشاره به اتصال شبکه ملی عدالت به شبکه دولت در آینده‌ای نزدیک، گفت: این اتصال از طریق فیبر تاریک صورت می‌گیرد و در نتیجه آن تمامی مکاتبات و استعلامات بین قوه قضاییه و دولت به صورت مکانیزه انجام خواهد شد.
انقلاب الکترونیک در قوه قضاییه/ حذف نامه نگاری‌های اداری بین دولت و قوه قضاییهبه گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، در 5 سال اخیر ما شاهد ایجاد تحول و انقلاب در دستگاه قضا و به ویژه رویه الکترونیکی شدن پروسه‌های قضایی بوده‌ایم و عمده این تحولات حاصل تلاش‌ها و دستاوردهای مرکز آمار و فناوری های قوه قضاییه است. بسیاری از مسوولان هم در تلاش هستند تا با بکارگیری فناوری‌های نوین، دسترسی مردم را به دستگاه قضایی تسهیل کنند.

دادرسی الکترونیکی فرصت‌های زیادی را برای قوه قضاییه پدید آورده و برای دست یابی به آن تلاش‌هایی شکل گرفته، لذا برای پیش برد روند آن همفکری و تدوین آئین و تصویب نامه‌هایی الزامی است.

25آبان ماه سال 91 بود که در جلسه شورای روسای دادگستری‌های سراسر کشور و با حضور مسوولان عالی قضایی طرح شبکه ملی عدالت توسط آیت‌الله آملی لاریجانی افتتاح شد. ساماندهی ارتباطات الکترونیک، دسترسی به اطلاعات لازم از دستگاه‌های دولتی، نهادهای عمومی و غیر دولتی، شخصیت‌های حقوقی، بخش خصوصی  از جمله فعالیت‌های شبکه ملی عدالت است. پروژه‌های زیادی در ذیل شبکه ملی عدالت قرار دارد که ارتباط با دولت یکی از این پروژه‌ها محسوب می‌شود.

در خصوص این اقدام مهم با معاون فناوری و اطلاعات مرکز آمار قوه قضاییه به گفت‌وگو پرداخته‌ایم:

«رضا آسیابانی» در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان، شبکه ملی عدالت قوه قضاییه را یکی از دستاوردهای مهم مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در چند سال اخیر دانست و افزود: از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که در این سال‌ها اتفاق افتاده است، تشکیل شبکه ملی عدالت است که خدمات و برکات بسیاری را برای دستگاه قضایی کشور به همراه داشته است. در این شبکه کلیه نقاط قضایی و سازمان‌های مربوطه به هم متصل شده‌اند.

معاون فناوری و اطلاعات مرکز آمار قوه قضاییه از اتصال بانک مرکزی به این سامانه خبر داد و اظهار داشت: در اتصالات درون قوه‌ای، کلیه نقاط قضایی، دادگستری‌ها، سازمان‌های وابسته، سازمان ثبت اسناد و سازمان بازرسی به شبکه ملی عدالت متصل شده‌اند. در اتصالات برون قوه‌ای بانک مرکزی به این شبکه وصل شده است و اخیرا هم  شبکه دولت از طریق فیبر تاریک به شبکه ملی عدالت متصل شده است.

آسیابانی افزود: در این مدت تمام مراوده‌های درون قوه قضاییه علاوه بر سازمان‌های مذکور با سازمان‌های داخلی دیگر از جمله سازمان پزشکی قانونی، دیوان عدالت و سازمان زندان‌ها به همین شیوه انجام شده و در حال حاضر تمامی این روندها به صورت مکانیزه در حال اجرا است.

وی ازحذف نامه نگاری‌های اداری بین دولت و قوه قضاییه خبر داد و تصریح کرد: در آینده‌ای نزدیک می‌توانیم از کلیه نقاطی که به  شبکه دولت متصل‌اند به شبکه عدالت ارتباط برقرار کنیم و نتیجه این اتصال این خواهد بود که کلیه ارتباطات،استعلامات و مکاتبات بین دولت و قوه قضایه مکانیزه انجام خواهد شد.

معاون فناوری و اطلاعات مرکز آمار قوه قضاییه افزود:بحث  طولانی شدن ارتباطات،حذف نامه نگاری و تسریع در روند فعالیت‌های اداری از جمله دستاوردهای اتصال شبکه دولت به شبکه ملی عدالت است که 80درصد کار آن تا پایان سال انجام خواهد شد.

آسیابانی از تکمیل و گسترده شدن این ارتباط در آینده خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که نقاط دیگر دولت مثل وزارت خانه‌ها را بتوانیم  با هر نقطه قضایی ازشبکه عدالت متصل کنیم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *