هشدار یک داروساز درباره مصرف داروهای لاغری بدون مجوز!
هادی ورقایی در گفتوگو با میزان در خصوص میزان اثر بخشی و عوارض داروهای لاغری گفت: داروهای لاغری انواع مختلفی دارند، یکسری از این داروها فیبری هستند و فرد بعد از مصرف آنها احساس سیری میکند و نوع دیگر داروهای لاغری روی سیستم اعصاب مرکزی افراد اثر میگذارد.
وی با بیان اینکه تعدادی از داروهای لاغری هم بر سیستم گوارش افراد تاثیرگذارهستند، بیان کرد: آن دسته از قرصها و داروی لاغری که مجوز رسمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو و همچنین ارگانهای بین المللی دارند با عوارضی چندانی همراه نیستند و اثر بخشی دارند.
این داروساز متذکر شد: داروهای لاغری که نه تنها در ایران بلکه در سایر نقاط جهان به صورت غیر قانونی تبلیغ میشوند و مجوز رسمی ندارند، عوارض زیادی به همراه دارند و مصرف آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود.
ورقایی افزود: از آنجایی که اغلب داروهای لاغری بدون مجوز روی سیستم اعصاب مرکزی افراد تاثیر میگذارند و در احساس سیری کاذب به وجود میآورند، حتی اگر اثربخش هم باشند، موجب بروز عوارض بسیاری میشوند به همین افراد باید از مصرف این نوع داروها خودداری کنند.
وی در پاسخ به این سوال که میزان اثر بخشی داروهای خارجی با نمونه داخلیشان متفاوت است یا خیر، اظهار کرد: اینکه برخی از بیماران معتقد هستند که داروهای خارجی اثر بخشی بیشتری نسبت به داروهای ایرانی دارند، تا حدی از این فرهنگ ناشی میشود که مردم نه تنها در زمینه دارو بلکه درباره کیفیت بسیاری از محصولات مصرف اجناس خارجی را به تولیدات داخلی ترجیح میدهند.
این داروساز ادامه داد: از نظر معیارهای بالینی و با وجود سخت گیریهایی که وزارت بهداشت برای تایید یک دارو اعمال میکند، داروهای ایرانی از کیفیت مناسبی برخوردار هستند و اثر بخشی خوبی دارند و تنها در موارد بازاریابی با ضعفهایی رو به رو هستند که به نظر میرسد این تفکر که داروهای خارجی بهتر از نمونه داخلی هستند از این امر ناشی شود.
وی درباره عوارض برخی از داروهای کرونا گفت: هر دارویی عوارض خاص خود را دارد و شرکتهای دارو سازی موظف هستند که این عوارض را بیان کنند و پزشکان هنگام تجویز دارو این نکته را در نظر میگیرند که خطر بیماری بیشتر است یا عوارض دارو، چرا که در بعضی موارد بیماری در حدی است که مبارزه با آن مهمتر از در نظر گرفتن عوارض داروها است.