نصرتالله محمودزاده: شهدا افرادی انتخاب شده از سوی خداوند متعال هستند
نصرتالله محمودزاده در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «سنگر ساز بی سنگر» گفت: کتاب «سنگر ساز بی سنگر» به زندگی «شهید سید محمد تقی رضوی» فرمانده مهندسی جهاد سازندگی پرداخته است، این کتاب با شیوهای متفاوت به رشته نگارش در آمده و از ابعاد جدیدی به زندگی فرماندهان جهادی هشت سال دفاع مقدس پرداخته است.
وی به هدف خود از نگارش کتاب «سنگر ساز بی سنگر» اشاره و بیان کرد: هدفم از نوشتن کتاب «سنگر ساز بی سنگر» بیان ویژگیهای فرماندهان بزرگ کشور که نقشهای کلیدی در پیش برد اهداف دفاع از میهن بر عهده داشتند بوده است، به عبارت دیگر هدف از نگارش این کتاب را بر محور یک استراتژی استوار کردم و ابعاد زندگی فرماندهان بزرگ هشت سال دفاع مقدس را از زاویهای متفاوت بیان کردم. این فرماندهان شاگردان مکتب «امام خمینی (ره)» و دارای شخصیتهای متفاوت از سایر نظامیان بودهاند و همین روحیه آنان بوده که سبب شده مجدانه در عرصههای سخت هشت سال دفاع مقدس سیری تکاملی را طی کنند و تاثیری شگرف بر موفقیتهای ایران در هشت سال دفاع مقدس داشته باشند، از سوی دیگر من خود رزمنده هشت سال دفاع مقدس بودهام و همراه با این شهدا در بخشهای مختلف شرکت میکردم لذا نوشتن کتاب در مورد این شهدا را یک دین از سوی خود میدانستم.
محمود زاده چالش اصلی کتاب «سنگر ساز بی سنگر» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: در «سنگر ساز بی سنگر» تکامل زندگی مردی را به قلم کشیدم که از جهادگران گمنام و تلاش گر بود، او ابتدا در منطقه تربت جام در قالب گروههای جهادی به کارهای عمرانی میپرداخت اما با حمله عراق به ایران برای دفاع از کشور عازم جبهه شد و تلاشش را از نقطه صفر در جبههها آغاز کرد، وی همانند رزمندگان پا به عرصه دفاع از کشور نهاد و در نهایت به فرماندهی قرارگاه مهندسی خاتم رسید.
وی پیرامون شخصیت شهید سید محمد تقی رضوی اظهار کرد: شهید محمد تقی رضوی شخصیت مناسب برای نگارش کتاب من بود، زیرا وی به خاطر تنوع حضور و توانمندیهایش در عرصههای عمرانی در جبههها میتوانست گوشهای از تلاش جهادگران را در هشت سال دفاع مقدس به مخاطب نشان دهد. او فردی توانمند با آرمانهای بلند بود صفتی که عمدتا در جهادگران دیده میشد. جهادگران افرادی بودند که به دنبال نام و نشان نبودند بلکه توامندیهایشان را تنها برای خدمت به مردم بکار میگرفتند و تا پای جان به دفاع از میهن پرداختند.
محمودزاده پیرامون اهمیت پیام کتاب «سنگر ساز بی سنگر» و کتابهایی دفاع مقدسی ابراز کرد: هدف من بیان سیر تکامل روحی و فکری است که در برخی از جهادگران و فعالان عرصه جبههها ایجاد شد و آنان را تا مراحل بالاتر تکامل هدایت کرد. جهادگران ایده ها را به محصول تبدیل کردند؛ و دفاعی ساختارمند ارائه نمودند. پیامی که عموما در کتابهای امروز دیده نمیشود، ولی در هشت سال دفاع مقدس به عنوان آرمانهایی که به تحقق پیوسته حضور داشته است.
وی در مورد شیوه نگارش کتاب «سنگر ساز بی سنگر» ابراز کرد: ورود من به شخصیتهای کتابم به شیوهای متفاوت رقم خورد، در عین حال مخاطبم را نیز مردم خصوصا جوانان قرار دادم این شیوه از نوشتن من را از تخت نویسی و خشک نویسی دور کرد و به ذائقه مخاطب نزدیکم نمود، لذا کتاب هایم را به شیوه داستانی مستند مینویسم، هر چند این کار بسیار سخت و بسیار زمان بر است، اما نکتهای جذاب و تاثیر گذار است و مخاطب را نیز به خود جذب میکند.
وی کتاب «سنگر ساز بی سنگر» را کتابی متفاوت نسبت به سایر کتابهای منتشر شده پیرامون دفاع مقدس دانست و ابراز کرد: دو نکته مهم در کتاب «سنگر ساز بی سنگر» نهفته است، ابتدا بیان ارزش و جایگاه جهادگران در هشت سال دفاع مقدس و دوم الگوبرداری جامعه امروز از این افراد است. متاسفانه نمایش دادن تصاویر نادرست از همین جهادگران در سالهای اخیر به عنوان یک آسیب صدمات جبران ناپذیری را به آنان وارد کرده است. جهادگران حقیقی نیازی به دیده شدن نداشتند بلکه تنها برای رضای خدا حرکت کرده و صادقانه تلاش کرده اند، آنان دشواریهای بسیاری را به جان خریدند و پای اعتقادات و آرمانهای عملیاتی خود ایستادند.
محمودزاده جذابترین بخش کتاب «سنگر ساز بی سنگر» را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: لحظه شهادت «شهید سید محمد تقی رضوی» از نگاه من بسیار جذاب بود، هنگامی که شهید رضوی به همراه سرلشکر ایزدی برای سرکشی به قلعه جاسوسان در منطقه غرب رفته بودند مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و به شکل سختی مجروح شدند، این شهید در پاسخ به تلاشهای سرلشکر ایزدی برای نجاتش میگوید: من ماندنی نیستم و نیاز نیست برای من هلی کوپتر آماده کنید». من معتقدم این شهدا، افرادی انتخاب شده از سوی پروردگار هستند و ویژگیهای خاصی دارند و حکمت خداوند شامل حال آنان میشود.