شیب کاهشی چشمگیر هپاتیت در بین اهداکنندگان خون / سازمان انتقال به دنبال رسیدن به خطر صفر هپاتیت B تا سال ۱۴۰۰
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: در منطقه مدیترانه شرقی و آسیای میانه، کشور ما با برخورداری از بهترین شاخصهای سلامت خون، کمترین میزان شیوع عفونتهای منتقله از خون از جمله هپاتیت B و C را دارد و با افزایش شاخص اهداکنندگان مستمر خون، استفاده از کیتهای غربالگری استاندارد، بهره گیری از سیستم اتوماسیون و اجرای روشهای بهینه تولید در مراکز انتقال خون در سراسر کشور سرآمد این کشورها است.
ایران پایینترین نرخ شیوع هپاتیت B و C در میان اهداکنندگان خون در منطقه مدیترانه شرقی را دارد
وی بیان کرد: نرخ شیوع هپاتیت B و C در میان اهداکنندگان خون در ایران پایینترین نرخ در منطقه مدیترانه شرقی (EMRO) و به ترتیب در هپاتیت B حدود ۳۶ نفر در صد هزار و در هپاتیت C ۱۶ نفر در صد هزار است. این در حالی است که نرخ هپاتیت B و C در میان اهداکنندگان در برخی ازکشورهای منطقه به ترتیب در حدود ۵ % و ۳ % است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه ایران جزو شش کشور منطقه مدیترانه شرقی است که غربالگری هپاتیت B را بر روی تمامی خونهای اهدایی انجام میدهد، اشاره کرد: سازمان انتقال خون ایران برنامه ریشه کنی هپاتیت C را در بین اهداکنندگان خون در پیش گرفته و به دنبال رسیدن به خطر صفر هپاتیت B در سالهای آتی است، باید به روزی برسیم که مطمئن باشیم هیچ رخداد هپاتیت ب B و C متعاقب تزریق خون در کشور بروز نمیکند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در جهان ۲۹۰ میلیون نفر بدون دانستن اینکه به بیماری هپاتیت مبتلا هستند، زندگی میکنند، متذکر شد: بدون پیدا کردن موارد تشخیص داده نشده و درمان آنها، میلیونها نفر به رنج کشیدن ادامه میدهند و زندگیهای بسیاری از بین میرود.
حاجی بیگی عنوان کرد: در روز جهانی هپاتیت، از مردم سراسر جهان خواسته شده است که وارد عمل شوند و آگاهیهای عمومی در این راستا را ارتقاء دهند تا بتوانند این میلیونها نفر را شناسایی کنند؛ بنابراین شعار امسال را find the “missing millions” (پیدا کردن میلیونها مورد گم شده) اختصاص داده اند.