علامتهای هشدار دهنده کرونا در کودکان
- تسنیم نوشت: الهام پوربختیاران درباره تظاهرات بالینی کووید ۱۹ در کودکان اظهار کرد: کرونا در کودکان ممکن است بی علامت باشد یا به صورت تب خفیف، استفراغ، بی حالی، شیر نخوردن، اسهال، علایم تنفسی مانند سرفه یا تندی تنفس و حتی فرو رفتن قفسه سینه در موارد شدید کووید ۱۹ تظاهر یابد.
این متخصص بیماریهای کودکان افزود: علایم گوارشی در کودکان، شیوع بیشتری نسبت به بزرگسالان دارد.
پوربختیاران درباره بروز علایم پوستی در کودکان تصریح کرد: علایم پوستی به دنبال ابتلا به کرونا در کودکان نیز گزارش شده است، اما این علایم باید در کنار سایر علایم کرونا باشد یعنی با دیدن تظاهرات پوستی به تنهایی، خانوادهها نباید نگران شوند و نباید فکر کنند که هر علامت پوستی، نشان دهنده کروناست! در صورت بروز این علایم، کودک باید توسط پزشک ویزیت شود و شرح حال بیمار و سابقه تماس با بیمار کووید ۱۹ گرفته شود.
وی با بیان این که کرونا در کودکان میتواند علایم التهابی داشته باشد، تصریح کرد: واسطههای التهابی در بدن کودک افزایش مییابد؛ ممکن است کودک دچار شوک شود یا ارگانهای مختلف کودک مانند کلیه، قلب و سیستم گوارشی او دچار مشکل شوند.
این متخصص بیماریهای کودکان با بیان این که کرونا ممکن است باعث بروز علایم مغزی شود، بیان کرد: ممکن است کودک دچار کاهش هوشیاری، مننژیت، انسفالیت (التهاب بافت مغز) شود.
وی با بیان این که کرونا میتواند علایمی شبیه بیماری «کاوازاکی» نیز ایجاد کند، خاطرنشان کرد: هر عامل ویروسی ممکن است باعث بروز این بیماری شود؛ کاوازاکی نوعی التهاب عروق (واسکولیت) است؛ همراه با درگیری قلبی، ممکن است علایم پوستی، ادم (خیز) اندام ها، راش پوستی و درگیری مفاصل نیز در این بیماری دیده شود.
این استادیار بیمارستان کودکان مفید متذکر شد: ابتلا به کرونا در تمام سنین حتی در نوزادی نیز رخ میدهد و این بیماری سن خاصی برای ابتلا ندارد.