مشارکت در کلاهبرداری شبکهای و اخلال در نظام اقتصادی از طریق فرار مالیاتی از جمله اتهامات متهمان/ جعل مهرها و مدارک موسسات علمی و آموزشی داخلی و خارجی
دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۵ متهم پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب در مشهد و به ریاست قاضی منصوری برگزار شد.
خبرگزاری میزان -
بهشتی با تشریح اقدامات معاونت پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت:باحمایتهای ریاست کل دادگستری استان و دادستان، شاهد یک اتفاق خوب دراین میان هستیم و آن اتفاق خوب آن است که این اولین پرونده از این نوع است که دارای پیوست پیشگیرانه بوده و در همین راستا اقدامات بسیار ارزشمندی به انجام رسیده است.
در این هنگام با درخواست نماینده دادستان و موافقت رییس جلسه، کلیپی از نحوه فعالیت هلدینگ آفتاب و اقدامات متهم ردیف اول درصحن علنی دادگاه به نمایش درآمد که طی آن به صدمات مختلف وارد شده مادی و معنوی به اشخاص حقیقی و حقوقی اشاره شده بود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۵ متهم پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب به ریاست قاضی سید هادی منصوری و در قالب شعبه ویژه رسیدگی به پرونده اخلال گران و مفسدان در نظام اقتصادی کشور مستقر در مشهد و با حضور متهمان و وکلای مدافع آنها، نمایندگان سازمانها و ادارات، جمعی از شکات و وکلای آنها، نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی برگزار شد.
قاضی با اشاره به نحوه تشکیل پرونده و قرائت اسامی متهمان گفت: پرونده دارای ۱۵ متهم و بیش از ۴۰ جلد و بیش از ۶ هزار برگ و اسناد است.
پس از آن رییس دادگاه از نماینده داستان خواست تا به قرائت کیفرخواست صادره توسط دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی نسبت به متهمان بپردازد.
نماینده دادستان مرکز خراسان رضوی با قرار گرفتن در جایگاه ضمن قرائت کیفرخواست متهمین گفت: متهم ردیف اول امیررضا ثابت، باتشکیل یک شبکه بزرگ اقدام به انجام اقدامات غیرقانونی از جمله جعل مهر مراکز آموزش عالی و صدور مدارک جعلی میکرده است.
طبق اعلام نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و تشکیل شبکه کلاهبرداری و فرارمالیاتی از جمله اتهامات متهم است.
نماینده دادستان گفت: متهم ردیف اول در اوایل سال ۱۳۸۰ شمسی در موسسهای تحت عنوان پیک آفتاب فعالیت خود را در زمینه تبلیغات آغاز کرده و در سال ۱۳۸۸ اقدام به تاسیس موسسهای تحت عنوان فرهنگ و هنر آفتاب درحوزه برگزاری همایشها و نمایشگاهها می نماید.
وی ادامه داد: امیررضا ثابت در راستای فعالیتهای خود با اقدامات پوششی از طریق موسسات دیگری مانند موسسه غیرتجاری فرهنگ و هنر آبنوس، شرکت آفتاب فرهنگ و هنر سامان، موسسه سلام همشهری و... عمل میکرده است.
غرابادیان به عنوان نماینده دادستان شیوه ارتکاب بزه جعل در شبکه کلاهبرداری توسط متهم ردیف اول را تشریح کرد و گفت: امیر رضا ثابت از ۴ طریق جعل مدارک موسسات علمی آموزشی داخلی، ارائه مدرک از سوی موسسات جعلی و کاغذی، ارائه مدرک از سوی موسسات و دانشگاههای جعلی خارجی و جعل مدارک صلاحیت شغلی، فعالیت میکرده است.
انعقاد قرارداد با موسسات و مراکز آموزش عالی و دستیابی به آخرین نمونه گواهینامهها، مهرها و نمونه امضاها از جمله شیوههای بکارگرفته شده توسط متهم است. متهمین با اقدامات شبکهای ضمن کلاهبرداری، به ساحت علمی کشور صدمه زده و موجب اخلال در نظام اقتصادی شدهاند.
پس از قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، قاضی از دادیار حوزه پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب دادستانی مشهد خواست تا به ارائه مطالب خود به نمایندگی از دادستان مرکز خراسان رضوی بپردازد.
بهشتی با تشریح اقدامات معاونت پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت:باحمایتهای ریاست کل دادگستری استان و دادستان، شاهد یک اتفاق خوب دراین میان هستیم و آن اتفاق خوب آن است که این اولین پرونده از این نوع است که دارای پیوست پیشگیرانه بوده و در همین راستا اقدامات بسیار ارزشمندی به انجام رسیده است.
رییس کارگروه هم اندیشی نظارت و پیشگیری از جرایم آموزشی استان خراسان رضوی همچنین خطاب به افرادی که به دنبال سو استفاده از تب مدرک گرایی در جامعه هستند، گفت:اقدامات موسسات فعال در این حوزه رصد شده و با هرگونه تخلف و قانون شکنی که نتیجه آن هتک جایگاه علم و دانش در جامعه باشد. برخورد خواهد شد.
بهشتی از مسئولان و متولیان امر نیزخواست تا وظایف قانونی خود را به دقت انجام دهند.
پس از اظهارات دادیار معاونت پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، قاضی از نماینده وزارت علوم تحقیقات و فناوری خواست تا به عنوان شاکی در جایگاه قرار گرفته و به بیان شکایت مطروحه بپردازد.
با اعلام شکایت نماینده وزارت آموزش عالی، به ترتیب کارشناس مسئول هیات نظارت و ارزیابی آموزش عالی خراسان رضوی و نماینده اداره کل بازرسی خراسان رضوی در جایگاه قرار گرفته و به تشریح اقدامات خلاف قانون متهم ردیف اول پرداختند.
در این هنگام با درخواست نماینده دادستان و موافقت رییس جلسه، کلیپی از نحوه فعالیت هلدینگ آفتاب و اقدامات متهم ردیف اول درصحن علنی دادگاه به نمایش درآمد که طی آن به صدمات مختلف وارد شده مادی و معنوی به اشخاص حقیقی و حقوقی اشاره شده بود.
پس از ارائه گزارش توسط کارشناس رسمی دادگستری در خصوص تخلفات صورت پذیرفته در این پرونده، نماینده سازمان امور مالیاتی نیز به دستور ریاست دادگاه در جایگاه قرار گرفت و صدمات مالی ناشی از اقدامات متهمین این پرونده را تشریح کرده و گفت:فرار مالیاتی صدمات جبران ناپذیری به اقتصادکشور وارد می کند و در این پرونده متاسفانه شاهد چنین بلیهای هستیم.
اقدامات متهم حدود ۹۰ میلیارد تومان صدمه به بیت المال وارد کرده است. این جمله بخشهایی ازگفتههای نماینده سازمان امور مالیاتی بود که در صحن علنی دادگاه مطرح شد.
نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز که به دستور رییس دادگاه در جایگاه نمایندگان ادارات و سازمانها قرار گرفته بود خاطر نشان کرد: گزارش تخلفات متعدد این موسسه پس از طرح و رسیدگی در نهاد ذیصلاح منجر به لغو مجوز موسسه می شود؛ اما پس از لغو مجوز موسسه متاسفانه متهم ردیف اول به تخلفات خود به شیوههای مختلف ادامه داده است.
در این هنگام با اعلام قاضی، اولین جلسه رسیدگی تمام و ادامه دادگاه به صبح فردا موکول شد.
بنابراین گزارش، براساس کیفرخواست صادر شده از ناحیه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی؛ مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای، اخلال در نظام اقتصادی از طریق فرار مالیاتی، پول شویی، مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاههای خارجی و مؤسسات آموزش عالی، جعل مهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مهر تأییده مدارک وزارت مزبور، نشر اکاذیب رایانه ای، جعل مهر و علامت شرکت شاکی خصوصی و مشارکت در جعل رایانهای ۹۹ سایت؛ از اتهامات مطرح شده در این پرونده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *