هشدار: خانههای کوچک، در حوادث تلفات بیشتری میدهند
جلال ملکی در گفتوگو با میزان گفت: ساخت خانههایی با متراژ کوچک، ریسک خطر را بسیار بالا میبرد و از چند لحاظ این مسئله قابل بررسی است.
وی افزود: وقتی متراژ خانه کم باشد، تمام قسمتهای یک خانه اعم از پذیرایی، اتاق خواب، آشپرخانه و سرویس بهداشتی و حمام به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار میگیرند، بنابراین تمام وسایل با فشردگی زیاد و بدون فاصله در کنار یکدیگر چیده میشوند که این مسئله ریسک خطر را بالا میبرد.
ملکی ادامه داد: در خانههای بزرگ وقتی یک قسمت خانه دچار آتش سوزی میشود، چند دقیقهای طول میکشد تا کل خانه آتش گیرد و تا آن موقع آتش نشانان به محل حادثه میرسند، اما در خانههای کوچک، آتش سریعا به کل خانه منتقل میشود و کل خانه شعله ور می شود.
این کارشناس ایمنی اظهار کرد: همچنین اگر یک مکان که قبلا کاربری تجاری داشته باشد را بخواهند به صورت واحدهای کوچک مسکونی استفاده کنند و به جای لوله کشی گاز از سیلندرها استفاده کنند این مسئله نیز باعث افزایش احتمال حادثه میشود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: مطمئنا وقتی متراژ خانهها کوچک شود، اگر مثلا قبلا در یک ساختمان ۳ طبقه، ۱۵ نفر زندگی میکردند، با کم کردن متراژ تعداد افرادی که در آن سکونت میکنند، قطعا افزایش مییابد که در حوادث، نجات این افراد بسیار سخت و زمان بر میشود.
ملکی اظهار کرد: در اصول شهرسازی هر قسمتی نیازمند متراژ خاصی است، همانظور که گفته میشود برای پارک هر خودرو ۱۲ متر فضا نیاز است، قطعا برای هر انسان ۱۸ متر فضا نیاز است که در خانههای کوچک این مسئله امکان پذیر نیست.
وی افزود: همچنین باید در نظر گرفت که راه پله و قسمتهای دیگر خانه نیز باید به اندازه کافی باشد که به نظر نمیرسد این امر در خانههای کوچک محقق نمیشود.
این کارشناس ایمنی ادامه داد: در ساختمانهای کوچک، تعداد نفراتی که سکونت دارند، بیشتر میشود، اما موقع فرار در حوادث قطعا مشکلاتی در راه پلهها به وجود میآید و تخلیه افراد دشوار خواهد بود که این مسئله باعث افزایش آمار تلفات میشود.