بازار ارز در چه شرایطی ثبات مییابد؟
محمدمهدی رییس زاده مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران نیز در این باره در گفتوگو با میزان درباره دلایل کاهش نرخ ارز، اظهار کرد: یک بعد این کاهش مربوط به بار روانی است که به دلیل اخباری است که منتشر شده است.
وی گفت: سفر نخست وزیر عراق به کشور با توجه به مطالباتی که از این کشور داریم، همچنین خبرهایی در باره آزاد شدن بخشی از ارزهای کشور از سوی کره جنوبی موجب شده که بر بازار اثر بگذارد.
مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران افزود: عامل دیگر به صادرکنندگانی بر میگردد که مهلت قانونی بازگشت ارز آنها امروز پایان مییابد بنابراین سعی میکنند ارز خود را تحویل دهند.
رییس زاده با بیان اینکه اصل موضوع ثبات بازار است که فعلا قابل پیش بینی نیست، بیان کرد: اگر روند کاهشی ادامه داشته باشد پیش بینیها بر روی کف قیمتی ۲۰ هزار تومان است که بیشتر بر حدس و گمان استوار است و جنبه علمی ندارد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصادی نگاه کنیم ثبات بازار منوط به دو شرط است ابتدا سمت عرضه است که اگر منابع کشور آزاد شود روی نظام تخصیص ارز اثر میگذارد و واردکنندگان میتوانند از سامانه نیما ارز خود را تامین کنند، شرط دیگر به تقاضا مربوط میشود که در حال حاضر وجود دارد، اما با ساز و کار قانونی سرکوب شده است، زمانی که تقاضا به طریق قانونی وجود ندارد به حالت ایستایی یا توقف میرسیم و نمیتوان گفت ثبات در بازار وجود دارد، ثبات زمانی به وجود میآید که بتوانیم در یک حد تعادل به تقاضاها پاسخ دهیم و به دلیل اینکه در حال حاضر این تقاضا وجود ندارد این افزایش قیمت و نوسان به وجود آمده است.