لزوم رایگان کردن اینترنت برای آموزش الکترونیکی
- ایلنا نوشت: «مهدی شرفی» در رابطه با رایگان شدن اینترنت در فضای اپلیکیشن شاد برای دانشآموزان و معلمان توضیح داد: آموزش و پرورش یکسری درخواستها از دولت و وزارت ارتباطات داشته که مطابق قانون و مصوباتی که برای آموزش الکترونیکی است، باید اینترنت برای این امر خاص رایگان باشد. در مرحله قبل این کارها گرچه با تاخیر، ولی به هرحال اتفاق افتاد.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: وزیر آموزش و پرورش با همکاری رئیس جمهور، هیئت دولت و شورای عالی مجازی پیگیر این مسئله هستند تا بتوان استفاده از اینترنت را برای دانش آموزان و معلمان در بستن شاد رایگان کرد. بازگشایی مدارس تحت تاثیر کرونا است و ممکن است تعطیلیمدارس همچنان ادامه یابد، اما در هر صورت ما پیگیر این قضیه هستیم تا بتوانیم آن را برای دانش آموزان و معلمان انجام دهیم.
وی گفت: تمام تلاش ما این است که اینترنت رایگان برای دانشآموزان و معلمان از آغاز بازگشایی مدارس انجام شود، از طرفی رئیس جمهور هم اعلام کردند که از ۱۵ شهریور سال تحصیلی آغاز خواهد شد.
شرفی اظهار داشت: در این خصوص باید در شورای عالی مجازی تصمیمگیری شود که متناسب با بازگشایی مدارس اینترنت را هم به شکل رایگان ارائه دهیم. در هر صورت ما با تمام توان پیگیری این مسئله هستیم که با آغاز بازگشایی مدارس اینترنت نیز رایگان شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارتباطات برای ارائه اینترنت رایگان به معلمان و دانش آموزان اعلام آمادگی کرده است؟ گفت: وقتی مصوبه هیئت دولت و هیات شورای عالی مجازی مطابق قانون باشد و اعتبار مورد نیاز آنها تامین شود قطعاً در رابطه با این موضوع اقدام خواهد شد.
سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در حال حاضر شرایط برای ارائه آموزشهای آنلاین بهتر شده است، زیرا هم زمان مناسب برای پیگیری کارها داریم و هم میتوان نقاط ضعف و اشکالات تکنیکی در شاد را رفع کرد. اکنون فرصت هست که شرایط را برای اول مهر بهتر فراهم کنیم.
شرفی در پاسخ به این سوال که در هفتههای اخیر به شدت قیمت گوشی همراه افزایش یافت، در این راستا برنامه وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزانی که توان تهیه گوشی اندروید را ندارند چیست؟ گفت: ما چندین جلسه با نهادهای مردمی و گروههایی داشتیم که میتوانند برای این گروه از دانشآموزان گوشیهای همراه تهیه کنند تا بتوانیم راهکاری پیدا کنیم که گوشیهای اندروید برای دانشآموزان مناطق کمبرخوردار تأمین شود، اما نوسانات قیمتها کارهای ما را به تأخیر انداخت. تلاش میکنیم شرایطی ایجاد شود که برای دانشآموزان مناطق محروم هم سیم کارت و هم تبلت دانش آموزی تهیه کنیم، اما این روند نیز پروسههایی دارد که باید طی شود.
سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: در حال حاضر مواردی مثل اینترنت رایگان برای دانشآموزان، بهینه سازی زیرساختها، اضافه کردن ابزارهای آموزشی مانند تبلت و سیمکارت مورد پیگیری است تا بتوانیم با بازگشایی مدرسه همه این شرایط را فراهم کنیم و نگرانی دانش آموزان و خانوادهها را بکاهیم.