خستگی جدیدترین علامت ابتلا به کرونا
- ایسنا نوشت: انتظار میرود افرادی که وضعیت وخیم بیماری کووید-۱۹ را داشته اند و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی تحت درمان بوده اند ظرف چند ماه، بهبودی کامل کسب کنند.
با این حال شواهدی هست که نشان میدهد بیماران مبتلا به نوع خفیف کووید-۱۹ که در خانه درمان میشوند نیز ممکن است برای طولانی مدت احساس کسالت و بیماری داشته باشند.
خستگی بیش از حد، تپش قلب، درد عضلانی، سوزن سوزن شدن و بسیاری از علایم دیگر از جمله عوارض جانبی کروناویروس به حساب میآیند.
حدود ۱۰ درصد از ۳.۹ میلیون داوطلبی که در این مطالعه مشارکت داشته اند برای مدت بیش از چهار هفته با این علایم روبرو بوده اند.
احساس خستگی مزمن که معمولا به طول کشیدنِ احساس خستگی بیش از شش هفته اطلاق میشود از عوارض بیماریهای مختلف به حساب میآید و میتواند فرد را ناتوان سازد.
به گزارش ساینس الرت، بیماری کووید-۱۹ تنها عامل احساس خستگی مزمن نیست. احساس طولانی مدت خستگی از عوارض بیماریهای عفونی دیگر نیز هست.
هنگامی که صحبت از درمان احساس خستگی مزمن میشود، تاکید بر درمان مؤثر بیماری زمینهای است چرا که درمان بیماری اصلی میتواند خستگی را کاهش دهد. با این حال در مورد عفونتهای ویروسی درمان خاصی وجود ندارد و از آنجاییکه کووید-۱۹ بیماری جدیدی است در مورد چگونگی کنترل و درمان احساس خستگی ناشی از آن هنوز اطلاعات دقیقی وجود ندارد.
با این حال به بیماران با تجربه خستگی مزمن توصیه میشود پس از بهبودی نسبی، از انجام فعالیتها و ورزشهای سنگین و گروهی پرهیز کنند، چون این شرایط میتواند بیماری را برگرداند.
همچنین فعالیتهای سبک ذهنی و جسمی توصیه میشود و بازگشت به کار تدریجی و با روند مرحلهای صورت گیرد.