«اتاقی در هتل پلازا» راهی تماشاخانه سپند شد/بازگشایی تماشاخانه ملک بعد از تعطیلات ۶ ماهه

13:58 - 31 تير 1399
کد خبر: ۶۳۹۳۴۵
تئاتر و عرصه هنر‌های نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالن‌های نمایش بودند، اما تماشاخانه‌های تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.

 - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالن‌های نمایش بودند اما تماشاخانه‌های تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان مخاطبان باشند. 

در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتی‌ها بهره می‌بردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند. 

«اتاقی در هتل پلازا» راهی تماشاخانه سپند شد/بازگشایی تماشاخانه ملک بعد از تعطیلات ۶ ماهه

بعد از بازگشایی تماشاخانه های تئاتر بار دیگر عرصه هنر نمایش با احتمال تعطیلات یک هفته ای روبرو شده است، تعطیلاتی که به احتمال فراوان می تواند با توجه به موج دوم بیماری کرونا ادامه دارد باشد.

***شبنم قلی‌خانی مهمان «اتاقی در هتل پلازا» می‌شود

سپنتا پزشکی نمایش «اتاقی در هتل پلازا» را با بازی شبنم قلی‌خانی در تماشاخانه سپند روی صحنه می‌برد.

سپنتا پزشکی نمایش «اتاقی در هتل پلازا» اثر نیل سایمون و ترجمه شهرام زرگر را کارگردانی می‌کند. این نمایش از ۴ مرداد ماه ساعت ۲۱ در تماشاخانه سپند روی صحنه می‌رود.

تهیه‌کنندگی «اتاقی در هتل پلازا» را داود زارع گاریزی برعهده دارد و شبنم قلی خانی، روشنک رضایی مهر و فرانک یوسفی در آن به ایفای نقش می‌پردازند.

این نمایش یک طنز اجتماعی است که به روابط خانوادگی و مشکلات زناشویی می‌پردازد. کارگردان نمایش هدف از انتخاب این نمایش را جلب توجه مخاطب به مسائل کوچکی که می‌تواند آرامش زندگی خانوادگی را به راحتی دستخوش مشکلات جدی کند، عنوان کرده است.

شبنم قلی‌خانی مشاور کارگردان و بازیگر این نمایش نیز درباره حضورش در این اثر گفت: نیل سایمون نویسنده آمریکایی این اثر در این نمایش با نگاهی نو و متفاوت به مسائل خانوادگی پرداخته به طوری که با بیانی صریح تلاش می‌کند، همراهی مخاطب را تا رفع مشکلات در طول نمایش جلب کند.

همچنین محمد بختیاری، محمدرضا شجاعی، داود زارع گاریزی، ندا سهرابیان، فردین رحمانپور، محمدرضا نیکزاد نیز از دیگر بازیگران این اثر نمایشی و هنرجویان آموزشگاه آبان به سرپرستی شبنم قلی‌خانی هستند. قلی‌خانی پیش از این نیز با هنرجویان این آموزشگاهش ۲ نمایش دیگر را با همکاری کارگردانانی دیگر روی صحنه برده است.

سایر عوامل نمایش عبارتند از دستیار کارگردان: محمدرضا شجاعی، مدیرتولید: داود زارع گاریزی، طراح لباس: مهسا حامدی، طراح گریم: نوشین پزشکی، طراح حرکت: آزاده شمس، صدا: سپنتا پزشکی، ساخت تیزر: هومان مهراذین، مرتضی طراوت، حسن سلیمی، مهسا برزگر، موسیقی: مانی مویدی، هلیا رضایی، نیما عالیخواه، فریمهر آیریان، زهرا صفرزاده.

تماشاخانه سپند واقع در خیابان کریم خان با توجه به شرایط کنونی تمهیدات بهداشتی از جمله ضد عفونی فضای تماشاخانه و … را برای حفظ سلامت علاقه‌مندان به تئاتر تدارک دیده است. در طول اجرای نمایش استفاده از ماسک برای کلیه مخاطبان الزامی است.

***آغاز به کار مجدد تماشاخانه «ملک» با نمایش «با من حرف بزن»

نمایش «با من حرف بزن» به نویسندگی و کارگردانی حامد شیخی به تازگی اجراهای خود را در تماشاخانه ملک آغاز کرده است.

نمایش «با من حرف بزن» به کارگردانی حامد شیخی از تاریخ ۲۵ تیر اجراهای خود را در تماشاخانه ملک آغاز کرده است.

بازگشایی تماشاخانه ملک بعد از ضدعفونی کامل سالن صورت گرفته است و بلیت فروشی «نمایش با من حرف بزن» طبق مقررات وضع شده از سوی ستاد ملی کرونا برای ۵۰ درصد از ظرفیت سالن خواهد بود.

نمایش «با من حرف بزن» در روز دوشنبه ۳۰ تیر با حفظ پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ویژه عکاسان روی صحنه خواهد رفت و علاقه مندان می‌توانند از این نمایش عکاسی کنند.

«با من حرف بزن» اقتباسی است از سه نمایشنامه معروف دنیا که به روایت حامد شیخی روی صحنه می رود و شراره صبور و یگانه سروری به همراه حامد شیخی در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

این نمایش هر شب ساعت ۲۱ و در روز دوشنبه ۳۰ تیر با توجه به شهادت حضرت جواد الائمه در ساعت ۱۹:۳۰ و قبل از اذان مغرب اجرا خواهد شد.

اجرای ۶ نمایش در عمارت نوفل‌لوشاتو همزمان با ماه مبارک رمضان ...

***«چادر بی گل» را فصل پاییز به صحنه می‌برم

دیناروند گفت: نمایش چادر بی گل نوشته سمیرا بادبادی را برای اجرا در پردیس تئاتر شهرزاد آماده می‌کنم.

شیوا دیناروند درباره فعالیت‌های جدید تئاتری خود گفت: قرار است نمایشنامه چادر بی‌گل نوشته سمیرا بادبادی را برای اجرا آماده کنم. این نمایش قرار بود در اسفند روی صحنه برود که شیوع کرونا اجرا را در آن زمان منتفی کرد.

وی درباره مضمون و فضای نمایش عنوان کرد: نمایش فضای زنانه‌ای دارد و یک کار اجتماعی محسوب می‌شود و درباره زندگی ۵ زن جوان است که ابتدای سال‌های حکومت پهلوی اول (۱۳۱۴) زندگی می‌کرده اند. این زن‌ها به طور دست جمعی تلاش می‌کنند یک کارگاه تولیدی خیاطی زنانه راه‌اندازی کنند و هر کدامشان قصه خاص خودشان را دارند. زنانی که علی رغم داشتن فرزند و خانه و زندگی می‌خوهند مشارکت اجتماعی داشته باشند و بخشی از اقتصاد خانواده خودشان را تامین کنند و تاکیدی داشته باشند بر توانایی‌های زنان. زنانی که تلاش می‌کنند بر خلاف باور رایج آن روزگار که جای زنان در کنج خانه است؛ می‌خواهند با حضور و مشارکت اجتماعی خلاف این مسئله را اثبات کنند.

دیناروند درباره مکان اجرای نمایش گفت: با تماشاخانه شهرزاد صحبت‌هایی برای اجرای نمایش در نیمه دوم سال انجام داده‌ام و امیدوارم شرایط کرونایی از بین برود تا بتوانیم تمرینات نمایش را شروع کنیم.

این کارگردان درباره انتخاب بازیگران نمایش چادر بی‌گل گفت: به طور حتم در تیم بازیگری از چند بازیگر نام آشنا و سلبریتی استفاده می‌کنم.

این بازیگر درباره چالش‌های اجرای نمایش در دوران کرونا افزود: به نظرم متولیان و مسئولین تئاتر باید حمایت‌های جدی از اهالی تئاتر به خاطر این بیکاری ناخواسته انجام بدهند. خیلی از تئاتری‌ها فقط از این راه امرار معاش می‌کنند و همه اهالی تئاتر که نمی‌توانند در آمد دیگری مثل من داشته باشند و از سوی خانواده حمایت بشوند. علاقه دارم مسئولین مرتبط پاسخگو کار‌های نیمه کاره سال قبل باشند و با رفتنشان صورت مسئله پاک نشود. من اگر بتوانم نمایشم را روی صحنه ببرم برای تعدادی از بچه‌های تئاتر در جلو و پشت صحنه شغل و درآمد ایجاد می‌شود.

شیوا دیناروند دانش‌آموخته تئاتر و جزء نسل جوان است که در سال‌های اخیر تلاش کرده حضور موثری در حوزه‌های مختلف تئاتری داشته است. او سال قبل نمایش فولاد هرگز زنگ نمی‌زند را بازی ایمان صفا و افشین سنگ چاپ با موفقیت در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه برد و دو سال پیش بازی موفقی در نمایش اجتماعی راپورت‌های شبانه دکتر مصدق به کارگردانی اصغر خلیلی داشت.

***«سه شنبه های لعنتی» در تالار سایه به صحنه می‌رود

نمایش «سه شنبه های لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی از روز چهارشنبه اول مرداد در تالار سایه تئاتر شهر اجراهای خود را از سر می گیرد.

نمایش «سه شنبه‌های لعنتی» به کارگردانی محمدمهدی خاتمی که از بیست و هفتم بهمن ماه سال ۱۳۹۸ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا روز چهارم اسفند ماه موقتا به اجرای خود پایان داد از روز چهارشنبه اول مرداد ماه سال جاری بعد از پنج ماه توقف در اجرا، بار دیگر میزبان مخاطبان تئاتر در تالار سایه خواهد بود.

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی، تهیه کنندگی محسن زارع اشکذری و بازی مانلی حسین پور، سروش طاهری، شهرام مسعودی، اتابک نادری، نسرین نکیسا از تاریخ یاد شده ساعت ۱۹:۳۰ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

آوینا کاویانی سرمایه گذار، سینا ییلاق بیگی طراح صحنه و لباس، رضا خضرایی طراح نور، حمیدرضا قاسمی طراح گریم، مهدی دوایی طراح پوستر و بروشور، میلاد حاجی زاده دستیار کارگردان و برنامه ریز، ماندانا قربانی منشی صحنه، امیرحسین خاتمی مدیر صحنه، امیر قالیچی مدیر تبلیغات و روابط عمومی، محمد و امین هادی عکاس و ساخت تیزر و سروش طاهری مجری طرح عوامل اجرایی نمایش «سه شنبه‌های لعنتی» هستند.

نمایش «سه شنبه‌های لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی با مدت زمان ۶۵ دقیقه و قیمت بلیت ۳۵ هزار تومان در تالار سایه تئاتر شهر به صحنه می‌رود.

طبق برنامه ریزی‌های انجام گرفته برای رعایت حداکثری شیوه نامه‌های بهداشتی تالار‌های تئاتر شهر جهت میزبانی از مخاطبان و هنرمندان پس از خرید بلیت که حداکثر آن در خرید سه عدد تعیین شده، یک عدد صندلی قبل و بعد برای حفظ فاصله گذاری در سامانه فروش بلیت غیر فعال می‌شود. ضمن اینکه همراه داشتن ماسک حین ورود تماشاگران به تالار اجرا الزامی است.

***افسانه‌ای از سرزمین ترکستان در رادیو نمایش روایت می‌شود

پنج شنبه دوم مرداد ماه، افسانه ای از سرزمین ترکستان را در «افسون افسانه» رادیو نمایش بشنوید.

افسانه «پادشاه نادان» برگرفته از کتاب افسانه‌های ترکستان به قلم ناصر پورپیرار و برزین آذرمهر توسط زینت صالحپور به صورت رادیویی تنظیم شده است.

در داستان این افسانه آمده: سال‌ها قبل در سرزمین ترکستان در آسیای مرکزی قدیم، مرد تهیدستی زندگی می‌کرد که از مال دنیا تنها یک کلبه‌ی حصیری داشت. روزی بر اثر بارش باران سقف کلبه مرد تهیدست فرو ریخت. سقف را داد که تعمیر کنند، اما چون وضع مالی خوبی نداشت آن را نصفه نیمه تعمیر کرد. دزدی از آن حوالی می‌گذشت دید خانه تعمیر شده است گمان برد که صاحبخانه وضع خوبی دارد. نیمه شب قصد دزدی کرد، اما از بالای سقف بر سر مرد تهیدست افتاد. فردای آن روز دزد شکایت کنان نزد پادشاه رفت تا از مرد تهیدست بابت زخمی شدن خسارت بگیرد.

این افسانه به روایت مهرخ افضلی وبا هنرمندی احمد گنجی، علی اصغر دریایی، میرطاهر مظلومی، ایوب آقاخانی، امیر زنده دلان و با بازی و کارگردانی بهرام سروری نژاد در اداره کل هنر‌های نمایشی رادیو تولید شده است.

«افسون افسانه» به تهیه کنندگی زهرا عبدالله زاده، افکتوری محمدرضا قبادی فرو صدابرداری حیدر صفدری هر پنجشنبه ساعت ۲۳:۱۵ از رادیو نمایش پخش می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *