آغاز مطالعات آسیب شناسی نابودی باغات در کلان شهرهای کشور/ مصوبه برج باغها دلیل نابودی 4 هزار هکتار از این ذخیره زیستی در پایتخت
وی ادامه داد: مقیاس بندی اجازه ساخت و ساز در یک زمین 150 متری بدین صورت است که حداکثر در 2 طبقه با توافق 30 درصد ساخت و 70درصد حفظ فضای سبز باغ طبق ماده 14 قانون زمین شهری اجازه ساخت و ساز وجود دارد.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری با انتقاد نسبت به این که در سال های گذشته 30 درصد اجازه ساخت وساز در باغ ها رعایت نشد، خاطرنشان کرد: همچنین 70 درصد از مساحت باغ ها که قراربود حفظ شود نیز مورد محافظ قرار نگرفت.
حناچی با اشاره به این که به دلایل مختلف تراکم ارائه شده به باغ ها در سال های گذشته بیش از حد مجاز بوده است، ادامه داد: همچنین سطح اشغال در طبقات منهای یک تا منهای سه – طبقات زیر زمین- حتی تا 100درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر راه با تاکید بر این که افزایش سطح اشغال یک بنا در باغ به 100درصد به معنای نابودی آن باغ است، عنوان کرد: مطالعه ای را در مورد دلایل از بین رفتن باغ های تهران با هدف حفاظت از آنها آغاز کرده ایم.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری با تاکید بر این که برای حفاظت از باغ ها قانون کافی وجود دارد، گفت: حتی مصوبه ای در شورای انقلاب در سال های گذشته به تصویب رسیده است، مبنی بر این که اگر یک باغ به عمد خشک شود، مالکیت آن باغ از مالک سلب می شود.
تهدید گسترده باغات در کلان شهرها بر اثر ساخت و ساز
معاون وزیر راه در پایان با بیان این که بر اثر اجرای مصوبه موسوم به برج باغ ها در تهران تا کنون 4 هزار هکتار از باغ ها از دست رفته است، عنوان کرد:آمار کشوری در این مورد وجود ندارد زیرا دست یابی به چنین آماری هر چند ممکن اما پر هزینه است. اما باغ ها در کلان شهرهای کشور به واسطه ساخت و ساز در معرض تهدید گسترده ای قرر دارند.