قرداد میدان گازی فرزاد به زودی امضا می شود
ـ بیژن زنگنه در آیین امضای قراردادهای تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی اظهار کرد: اقداماتی خوبی در این میدان و میادین مشترک مانند پارس جنوبی صورت گرفته به طوری که برداشت نفت خام از میدان غرب کارون از ۷۰ هزار به ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر نفت تصریح کرد: نمایندگان مجلس و مردم حساسیت ویژهای بر روی میدانهای نفتی مشترک دارند و در این میان حساسیت رو بهبود ضریب بازیافت مخازن نیز تاثیرگذار است.
وی افزود: در آزادگان جنوبی ۲۷ میلیارد بشکه ذخیره در جا است و به دلیل ضعف فناوری امکان برداشت بیشتر از ۱.۵ میلیارد بشکه فراهم نیست.
زنگنه ادامه داد: افزایش بازیافت مخازن ضروری است و از آن کوتاه نخواهیم آمد.
وزیر نفت ادامه داد: برای همه میادین نفتی یک دانشگاه در نظر گرفته شده است و در این بخش با افزایش مدرسان از ۷ نفر در سال ۷۶ به ۵۷ نفر گام مثبتی برداشته شده است.
وی تصریح کرد: اقداماتی که پتروپارس در پارس جنوبی انجام داد به زجرهایی که کشیدیم ارزش داشت و در آینده نیز خواهیم کشید.
زنگنه بیان کرد: این حجم از قرارداد امروز سبب افزایش اشتغال و توان داخلی شرکتها خواهد شد.
وزیر نفت بیان کرد: در خصوص میدان فرزاد صحبتهایی بدون سند مطرح میشود از سویی میگویند چرا قرارداد با هند امضا نشد در حالی که قراردادی نبود تفاهم نامه بود.
وی افزود: اگر قرار داد مشارکت در تولید امضا میکردم مجلس بازخواست میکرد، قرار داد ipc هم با موانع زیادی مواجه است.
وزیر نفت بیان کرد: نوکر مردم ایران هستم و به هیچ کشور خارجی علاقه ندارم و تنها به دلیل منافع ایران مذاکره میکنم.
زنگنه در ادامه به موضوع افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی اشاره کرد و با بیان اینکه هماکنون مردم و مجلس شورای اسلامی درباره میدانهای مشترک بسیار حساس هستند که حساسیت بحق و بجایی است، تصریح کرد: باید کاری کرد که مردم، مجلس و مسئولان به همان اندازه نسبت به افزایش ضریب بازیافت و برداشت از میدان حساس باشند.
افزایش تولید نفت آزادگان جنوبی به ۳۲۰ هزار بشکه
وی درباره جزئیات قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: قرار است با اجرای این قرارداد، مقدار تولید میدان آزادگان جنوبی از ۱۴۰ هزار بشکه کنونی به ۳۲۰ هزار بشکه برسد و ۲۰۰ میلیون فوتمکعب گاز نیز برای انجیال ۳۲۰۰ تأمین خواهد شد. اولویت ما توسعه میدانهای مشترک است که میدانهای منطقه غرب کارون و میدان گازی پارس جنوبی، شاخصترین آن به شمار میروند.
به دنبال همکاری دوطرفهایم؛ بحث واگذاری امتیاز نیست
زنگنه در پاسخ به سؤالی درباره توافق بلندمدت ایران و چین توضیح داد: بحث یک موافقتنامه کلی است و با اطمینان میگویم در حوزه نفت، نه چینیها از ما امتیازی خواستهاند و نه ما امتیازی میدهیم. موضوع، همکاریهای درازمدت در بخشهای مختلف اعم از توسعه میدانها، پالایش، پتروشیمی و ... است. هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی که بخواهد با ایران چنین همکاریهایی داشته باشد ما حاضریم. حتی شرکتهای آمریکایی هم در این شرایط از فعالیت بهعنوان پیمانکار یا سرمایهگذار در پروژههای ما منع نشدهاند. نمیدانم این چه جنجالی است که در خارج از کشور راه انداختهاند و عدهای هم در داخل همراهی کردهاند. نه دولت و نه مجلس موافقت نمیکنند به خاطر کشور دیگری از منافع ملی خود بگذریم. کسی هم چنین توقعی نداشته است. این همکاری دوستانه و دوطرفه خواهد بود. روابط کنونی ما با چینیها نیز روابط خوب و بیتنشی است.
هیچ شرکت خارجی با ما قرارداد امضا نمیکند
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره میدان گازی فرزاد و تکلیف حضور هند در این قرارداد گفت: موافقتنامه اصولی (HOA) این میدان پیشتر امضا شده و قرارداد آن نیز بهزودی با شرکتهای ایرانی امضا میشود، هماکنون هیچ شرکت خارجی حاضر به امضای قرارداد با ما نیست و ما کاملاً متکی به ظرفیتهای داخلی هستیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت شرکت زاروبژنفت روسیه در ایران گفت: نه آنها مایلند ما در این باره چیزی بگوییم و نه ما تمایلی داریم.
ضرورت جذب فناوری برای افزایش ضریب بازیافت مخازن
زنگنه درباره نقشی که شرکتهای بینالمللی میتوانند در توسعه صنعت نفت ایران ایفا کنند، عنوان کرد: همکاری با شرکتهای خارجی فقط برای تأمین سرمایه مهم نیست؛ آنچه دنبال میکنیم عمدتاً جذب فناوری برای افزایش ضریب بازیافت مخازن است و اینکه وابستگی متقابل میتواند به توسعه حضور ما در بازار کمک کند، اما اینطور هم نیست که اگر با ما کار نکنند، بمیریم. در این سالها نشان دادیم کارهایمان را قاطع پیش میبریم و کوتاه نمیآییم.
پاسخ به سؤالاتی درباره قیر رایگان، سهمیه بنزین و قیمت گازوئیل
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره تخصیص قیر رایگان گفت: دولت به دلایلی مخالف قیر رایگان است. مسئله هم تنها بحث مالی نیست؛ هرچند تأمین منابع مالی هم مهم است. از نظر دولت، سازوکارهایی که قبلاً اجرا شده سازوکارهایی مسئلهساز بوده است.
زنگنه در پاسخ به سؤالی درباره ایده تخصیص سهمیه بنزین به صورت خانواری، گفت: دولت باید در این باره نظر بدهد و فکر نمیکنم حتی این موضوع بهصورت طرحی در مجلس ارائه شده باشد، اگر مجلس تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ کند، اطاعت میکنیم.
وی بار دیگر بحث افزایش قیمت گازوئیل را به کلی تکذیب کرد و گفت: این جنگ روانی است که از خارج هدایت میشود و در داخل هم برخی دانسته یا نادانسته به آن دامن میزنند؛ دولت هیچ برنامهای در این زمینه ندارد.