طالبان در ایران دفتر ندارد
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان درباره حضور طالبان در ایران و داشتن دفتر گفت: طالبان در ایران دفتر ندارند.
- بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، سیدعباس عراقچی در گفتوگو با شبکه طلوع نیوز افغانستان درباره حضور طالبان در ایران و داشتن دفتر گفت: طالبان در ایران دفتر ندارند. این یک واقعیت است که آمریکا که خود را متحد افغانستان حساب میکند با طالبان درباره آینده افغانستان مذاکره و معامله کرده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان همچنین درباره شورای مشهد نیز گفت: ممکن است طالبان برای خود شورای مشهد درست کرده باشد، اما از نظر ما موضوعیت ندارد.
عراقچی در پاسخ خبرنگار این شبکه درباره اینکه تماسهای ایران با طالبان از چه زمانی برقرار شده؟ گفت: مدتی است که آغاز شده و اگر درباره جزییات آن بخواهم توضیح دهم میشود گفت چندسال. همانطور که با همه گروهها تماس داشتیم با آنها (طالبان) هم تماس داشتیم، نظراتشان را شنیدیم و نظرات خودمان را نیز گفتیم.
وی همچنین درباره میزان رابطه ایران با طالبان گفت: همه میدانند که طالبان را چه کسی ساخته و حمایت کرده و الان هم چه کسی در حال مذاکره و معامله با آنهاست. این یک واقعیت آشکار است که آمریکا که خود را متحد افغانستان میداند با طالبان مذاکره کرده، معامله کرده و توافق کرده است. ما با طالبان هیچ رابطهای به این شکل نداریم.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا در غیاب دولت افغانستان رسما با طالبان مذاکره و معامله کرده و با یکدیگر درباره آینده افغانستان معامله کردهاند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه افغانستان در پاسخ به ادعایی درباره حضور ملااختر منصور در سال ۲۰۱۶ در ایران نیز گفت: من اطلاعی ندارم.
عراقچی همچنین در پاسخ به سوالی در این باره که اتهاماتی مطرح میشود که ایران طالبان را تجهیز میکند، خطاب به مجری شبکه طلوع نیوز گفت: کسانی سعی میکنند ایران را دشمن افغانستان نشان دهند، حداقل شما در این دام نیفتید.
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که در راس هیاتی بلند پایه با هدف پیگیری توافقات انجام شده در جریان سفر اخیر اتمر به تهران و به ویژه نهایی سازی متن سند جامع همکاریهای راهبردی دو کشور به افغانستان سفر کرده بود، شامگاه روز چهارشنبه با آقای حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان دیدار و گفتوگو کرد.
در این ملاقات طرفین مسائل روابط دوجانبه، روند صلح در افغانستان و مسائل و مشکلات منطقهای و بین المللی، از جمله مشکلات ایجاد شده در اثر بیماری کرونا و همچنین همکاریهای اقتصادی دو و چند جانبه از جمله همکاریها در مورد چابهار و مسیرهای ترانزیتی آسیای میانه را مورد بررسی قرار دادند.
در این دیدار همچنین طرفین در مورد نقشه راه و تعیین جدول زمانی برای نهایی سازی سند جامع همکاریها نیز توافق کردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *