نارضایتی صادرکنندگان زعفران از افزایش ۳ برابری هزینه حمل هوایی
محسن احتشام در گفتوگو با میزان در خصوص هزینه حمل و نقل زعفران از طریق خطوط هوایی اظهار کرد: هزینههای حمل و نقل زعفران پس از شیوع ویروس کرونا با توجه به کاهش پروازهای بین المللی برای برخی از خطوط هوایی از قیمتهای رقابتی به قیمتهای انحصاری تبدیل شد.
وی با اشاره به افزایش ۳ برابری قیمت حمل زعفران نسبت به سال گذشته گفت: هر کیلو زعفران سال گذشته با هزینه ۲ تا دو و نیم دلار بارنامه میشد، اما درحال حاضر این رقم برای حمل هرکیلو زعفران به ۶ تا ۷ یورو افزایش یافته است.
احتشام با بیان اینکه ۹۹ درصد از صادرات زعفران به صورت هوایی انجام میشود گفت: افزایش چند برابری هزینه حمل زعفران مشکلات صادر کنندگان را به شدت افزایش داده است با توجه به اینکه در مدت پس از شیوع ویروس کرونا پروازها به بسیاری از مسیرها کنسل شد و برخی صادر کنندگان مجبور به صادرات زعفران با کشتی شدند که با عث افزایش هزینههای آنها شده است.
وی بیان کرد: هزینه صادرات زعفران بر اساس حجم و وزن صورت میگیرد به طوری که ممکن است یک کیلو زعفران با توجه به حجم هزینه ۲ کیلو زعفران را داشته باشد و با توجه به اینکه با هواپیما صادرات انجام میشود حجم زعفران نیز بر قیمت حمل بار افزوده میشود.
رییس شورای ملی زعفران اظهار کرد: در حال حاضر صادرات زعفران از خرداد ماه روند رو به رشدی پیدا کرده است، اما قیمت زعفران متاسفانه روند کاهشی به خود گرفته و این موضوع به دلیل افزایش قیمت ارز بوده است.
احتشام در خصوص ارتباط افزایش قیمت ارز با کاهش قیمت زعفران گفت: عدم نظارت بر مدیریت زعفران باعث شده است هنگامی که قیمت ارز افزایش مییابد با کاهش قیمت زعفران رو به رو شویم و نبود قیمت پایه صادراتی این معضل را افزایش داده است.
وی افزود: با افزایش قیمت ارز زعفران کاران نفع نمیبرند بلکه این موضوع به نفع خریداران خارجی است به طوریکه محصول زعفرانی که سال گذشته با قیمت هزار دلار فروخته میشد در حال حاضر به ۵۰۰ دلار کاهش یافته است که این موضوع به نفع خریداران است.
رییس شورای ملی زعفران گفت: قیمت زعفران در بازار داخلی بستگی به گرید بندیهای زعفران دارد به طوری که بر اساس درجه بندی هر کیلو زعفران بین میلیون نیم میلیون تا ۱۰ میلیون تومان متغیر است.
انتهای ییام/