سامانه هشدار سریع زلزله در گسل مشاء فعال شد
- بنا به اعلام پایگاه اطلاعرسانی شهرداری تهران، رضا کرمی محمدی در جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، گفت: ابتدا باید بگویم که شهردار تهران با حکم وزیر کشور فرمانده میدان حادثه در زمان بحران محلی در شهر تهران شدند. در حکم ابلاغی وزیر کشور علاوه بر فرماندهی میدان حادثه در سطح محلی؛ اهدافی همچون کاهش ریسک خطرپذیری، پیشگیری از ریسکهای جدید و کاهش ریسکهای موجود در سطح شهر تهران، تقویت تاب آوری و برگشت پذیری شهر در برابر حوادث و سوانح تاکید و خواسته شده است که این موضوع نشانگر یک نگاه همه جانبه نگر به مدیریت بحران شهر تهران به شمار میرود.
کرمی ادامه داد: در همین راستا نیز ما به عنوان سازمان مدیریت بحران شهرداری آماده هرگونه همکاری هستیم و امیدواریم که حکم جدید وزیر کشور هم زمینه ساز همکاریهای بهتر شود.
کرمی محمدی با بیان اینکه طی بیش از یک ماه اخیر گسل مشا فعال شده است، گفت: البته این گسل فعالیت داشت، اما فعالیت آن بیشتر شده و نیاز است که ما بدانیم وضعیت لرزه خیری آن چقدر است. در همین راستا نیز کارهای مختلفی در مورد زلزله انجام شده که یکی از آنها سامانه هشدار سریع زلزله است.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این سامانه فقط در گسل مشا فعال بود، ما امسال اعتباراتی را گرفتیم و اقداماتی را انجام دادیم که در جریان آن که طی یکی دو ماه آینده در دیگر نقاط و اطراف تهران سیستم هشدار سریع زلزله فعال خواهد شد. این سیستم بیشتر به درد شرکت هایی، چون مترو، شرکت گاز و ... میخورد و که بلافاصله به آنها هشدار دهد و مثلا شرکت گاز بتواند چند ثانیه زودتر جریان گاز را قطع کند.
به گفته کرمی محمدی در مورد سامانه در مورد هشدار سریع با آتشنشانی نیز صحبت شد و میتوان با استفاده از آن شرایطی را فراهم کرد که در هنگام زلزله حداقل طی پنج ثانیه در محلهایی که ماشینها داخل آن هستند، باز شود.
نصب ۲۲ شتاب نگار زلزله تا ۲ ماه آینده در پایتخت
کرمی محمدی گفت: سامانه هشدار سریع زلزله در حال حاضر بر روی گسل مشاء فعال است و تا دو ماه آینده با نصب ۲۲ سنسور این سامانه تکمیل میشود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: از اقدامهایی که انجام شده است میتوان به سامانه هشدار سریع زلزله اشاره کرد که در حال حاضر بر روی گسل مشاء فعال است و تا دو ماه آینده با نصب ۲۲ سنسور این سامانه تکمیل میشود.
کرمی محمدی ادامه داد: هیچ شهری در ایران، سامانه هشدار سریع زلزله را ندارد و باید گفت این سنسور هشدار سریع به کار مراکزی مثل شرکت گاز و بیمارستانها میآید، زیرا تا بخواهیم مردم را از زلزله آگاه کنیم، موج آن شکل میگیرد.
او بیان کرد: لرزه نگارها از دیگر امکاناتی هستند که نشان میدهند میزان آسیب ناشی از زلزله در نقاط مختلف به چه شکل است.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: تهران متأسفانه در منطقهای واقع شده است که میزان لرزه خیزی آن کم است، اما میزان قدرت زلزله در آن زیاد است و زلزله تا ۷ ریشتر هم به وقوع پیوسته است.
کرمی ادامه داد: تهران ابر شهری است که در پای گسلهای مختلف قرار گرفته و در داخل نیز گسلهایی وجود دارد که متأسفانه به خوبی شناسایی نشدهاند و اهمیت شهر تهران به دلیل جمعیت آن است.
او با تأکید بر اینکه میزان ساختوسازهای بالا در شهر تهران در زمان بروز زلزله میتواند چالش زا باشد، بیان کرد: وقوع زلزله موجب میشود که مردم آرامش خود را از دست دهند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: یکی دیگر از مشکلهای ما در زمان بروز بحران این است که چه افرادی میتوانند در محل حادثه تردد کنند که برای تعیین ساز و کار پیش نویس شیوه نامهای تهیه شد و به تأیید نیروی انتظامی رسید و آماده تصویب است.
او به سامانه تخمین خسارات زلزله نیز اشاره کرد و گفت: سامانه تخمین خسارت زلزله هم هست که حدود ۵۰ شتاب نگار در این سامانه وجود دارد و به محض زلزله به ما نشان خواهد داد که کجا بیشترین آسیب دیده و موارد دیگر که در امداد ونجات بسیار پرکاربرد خواهد بود.
کرمی محمدی افزود: البته شرط فعالیت تمام این سامانهها این است که ساختمان ما سالم باشد و شتاب نگارها سالم باشند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: البته توجه داشته باشید که این ستاد فقط در مورد زلزله نیست و ما میخواهیم وضعیت آمادگی و هماهنگی سازمانهای مختلف را در برابر حوادث مختلف ببینیم.