آنفلوآنزای H۱N۱؛ دوستدار افراد چاق
- ایرنا نوشت، به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، محققان در پی شیوع کرونا، نگران شیوع بیماریهای همهگیر دیگر از قبیل آنفلوآنزای H ۱ N ۱ هستند.
چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است و از سال ۱۹۷۰ میلادی در سراسر جهان سه برابر شده است. مطالعات مختلف چاقی را از عوامل خطر بسیاری از بیماریها میدانند. مطالعات اخیر ارتباط چاقی و شدت علائم کووید ۱۹ را نیز تایید کردهاند.
بر اساس مطالعه محققان دانشگاه میشیگان، چاقی احتمال ابتلا به آنفلوآنزای H ۱ N ۱ را دو برابر افزایش میدهد. ویروس آنفلوآنزای A زیرگروه H ۱ N ۱، شایعترین دلیل ابتلای انسان به آنفلوآنزا در سال ۲۰۰۹ میلادی و احتمالا دلیل آنفلوآنزای اسپانیایی بود.
در حال حاضر با پاندمی کرونا مواجه هستیم و همهگیری آنفلوآنزای H ۱ N ۱ در این شرایط میتواند بسیار خطرناک باشد، به همین دلیل محققان به دنبال تمام عوامل خطر این عارضه هستند.
با اینکه ارتباط چاقی با افزایش احتمال آنفلوآنزای H ۱ N ۱ قطعی است، ولی هنوز ارتباط چاقی با آنفلوآنزای فصلی ثابت نشده است. محققان به افراد، کنترل وزن را به عنوان عاملی بازدارنده برای بیماریهای ویروسی توصیه میکنند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.