تاکید رییس دادگستری خراسان شمالی بر اعمال مجازاتهای جایگزین حبس در جهت کاهش تعداد زندانیان
- چهارمین نشست شورای مدیران قضایی استان صبح امروز به ریاست حجت الإسلام و المسلمین جعفری رییس کل دادگستری خراسان شمالی برگزار شد.
رییس شورای مدیران قضایی خراسان شمالی با اشاره وضعیت جمعیت کیفری و تشریح ماهیت و ابعاد ناشی از تحمل حبس برای فرد و خانواده اش، آثار و پیامدها و هزینههای منفی مترتب بر آن را تبیین نمود.
وی در بیان اهمیت اعمال مجازاتهای جایگزین حبس برای کاهش تعداد زندانیان تصریح کرد: مدیران قضایی باید مراقبت و نظارت نمایند مبادا فردی بدون جهت و در موارد غیرایجابی به ویژه در موارد و مصادیق تحت قرار بازداشت و روانه زندان شود.
کیفرخواست شفاهی از دیگر مواردی بود که حجت الاسلام و المسلمین جعفری از مدیران قضایی خواست تمهیدات و موجبات تسهیل اجرای این موضوع هر چه سریعتر برقرار شود و قضات در استفاده از این سازوکار بیش از پیش تلاش نمایند تا جایگاه استان به نحو شایسته و مطبلوب ارتقاء و بهبود یابد.
رییس کل دادگستری استان خراسان شمالی با اشاره به اهمیت صیانت از حقوق عامه حراست از بیت المال در حوزه انفال اعم از اراضی ملی و منابع طبیعی به تشریح معضلات ناشی از وقوع حریق در جنگلها و مراتع خراسان شمالی پرداخت و خاطرنشان کرد: متأسفانه طی بررسیهای بعمل آمده دادههای آماری حکایت از آن دارد که فقط در خرداد ماه سال ۱۳۹۹ مصادیق بروز حریق یک و نیم برابر سال ۱۳۹۸ بوده است.
جعفری از مدیران قضایی خواست با حساسیت مضاعف علل و عوامل وقوع آتش سوزیهای متعدد در سال جاری را به دقت بررسی و پیگیری کنند و بر روند رسیدگیهای قضایی در پروندههای متشکل در این حوزه به دقت نظارت و مراقبت نموده و نتیجه را گزارش نمایند.
عالیترین مقام قضایی استان خراسان شمالی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید و سرمایه گذاری در استان ظرفیتها و فرصتهای مرتبط با کار و فعالیت اقتصادی را در خراسان شمالی بسیار مهم دانست و بر ضرورت توجه به مشکلات واحدهای تولیدی و سرمایه گذاران تأکید کرد.
وی از مدیران قضایی خواست به صورت مستمر و میدانی از واحدهای تولیدی بازدید نمایند و برای رفع مسائل و مشکلات آنان بطور مضاعف تلاش کنند.
رییس شورای مدیران قضایی استان خراسان شمالی با اشاره به موفقیت آمیز بودن اجرای مرحله اول طرح رسیدگی و تعیین تکلیف پروندههای معوق قضایی ابراز امیدواری کرد مرحله دوم مانند گام اول تا پایان شش ماهه اول سال جاری بنحو مطلوب ساماندهی شود.
جعفری بهبود شاخصهای عملکردی مرتبط با دادرسی الکترونیک را گامی مهم در کاهش مدت زمان رسیدگیهای قضایی و رفع اطاله دادرسی برشمرد و بر ضرورت اهتمام جدی مدیران قضایی برای تحقق بایستههای مرتبط با اجرای این سازوکار تأکید کرد.
وی در پایان با اشاره به تشکیل تیمهای نظارت و بازرسی مهمترین شاخصها و ملاکهای ارزیابی و سنجش عملکردی را در کلیه بخشها و حوزههای قضایی تشریح کرد و از معاونین و مدیران قضایی خواست کار و فعالیت خود را با معیارهای امتیازدهی و استاندادهای متعارف پیش بینی شده منطبق نمایند.