جریمه ١٨ هزار میلیارد ریالی متخلفان از ابتدای سال جاری

14:26 - 21 تير 1399
کد خبر: ۶۳۶۵۵۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
سخنگوی تعزیرات حکومتی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری متخلفان به پرداخت ١٨ هزار میلیارد ریال جریمه محکوم شدند گفت:۵٩ عنوان تخلف به روز رسانی می‌شود.

جریمه ١٨ هزار میلیارد ریالی متخلفان از ابتدای سال جاری

- یاسر رایگانی امروز در نشست خبری گفت: پس از درخواست و پیگیری که از سوی وزیر دادگستری از سال ٩٧ در هیات دولت مبنی بر اصلاح ماده ٢٨ قانون مجازات اسلامی مطرح شد، در اردیبهشت سال جاری این ماده توسط مجلس شورای اسلامی مصوب و برای اجرا ابلاغ شد.

وی ادامه داد: در این ماده اصلاحی آمده است: «کلیه مبالغ مذکور در قانون و سایر قوانین از تاریخ تصویب آن‌ها در مورد تمام جرایم و تخلفات از جمله مجازات نقدی به تناسب تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی هر سه سال یک بار به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب هیأت وزیران تعدیل و در مورد احکامی که بعد از آن صادر می‌شود، لازم الاجرا است.»

رایگانی گفت: پس از مکاتبه وزارت دادگستری با همه دستگاه‌هایی که قوانین خاص دارند، در خصوص به روز نبودن جریمه تخلفات به ۵٩ عنوان تخلف و جرایم رسیدیم که تخلفات و جرایم به روز نبود؛ این موارد در هیات دولت مطرح و مقرر شد پس از بررسی در کمیسیون لوایح دولت تا هفته آینده در هیات دولت مصوب شود که گام بلندی برای بازدارندگی ارتکاب تخلفات است.

 سخنگوی تعزیرات حکومتی درباره مهمترین قوانینی که اصلاح شده، گفت: قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب ١٣۶٧ مجمع تشخیص مصلحت نظام از ماده یک تا ۴٠ به روز می‌شود. به عنوان نمونه، جریمه پنج هزار تومانی گران‌فروشی دارو از ٩٣٠ هزار تا ١٨ میلیون و ۶٠٠ هزار تومان به روز می‌شود.

وی افزود: مواد ۶، ٨، ١٢ و ١٣ قانون تعزیرات حکومتی مصوب ١٣۶٧ مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه پرونده‌های صنفی در زمینه عدم صدور فاکتور، درج قیمت و گران‌فروشی‌ها نیز اصلاح شد و میزان جرایم این تخلفات به روز شده است.

 سخنگوی تعزیرات حکومتی اظهار داشت: قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی مصوب ١٣۶٩ مجلس شورای اسلامی همچنین کتاب پنج قانون مجازات اسلامی درخصوص تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب ١٣٧۵ مجلس شورای اسلامی و قدیمی‌ترین قانونی که در این ۵٩ عنوان تخلف اصلاح شده، قانون مجازات اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی مصوب ١٣١۵ مجلس شورای ملی است.

وی  درباره عملکرد این سازمان از ابتدای سال جاری تا ١۵ تیر ماه گفت: ١٣۵ هزار و ٢٠٨ پرونده در حوزه کالا و خدمات، بهداشت، دارو، درمان و قاچاق کالا و ارز در تعزیرات تشکیل و برای ١١٩ هزار و ٩٠۴ پرونده حکم صادر شده است.از ابتدای سال جاری متخلفان به پرداخت ١٨ هزار میلیارد ریال جریمه محکوم شدند.

رایگانی اضافه کرد: در همین بازه زمانی، ٩۴ هزار و ١٣٧ پرونده به بخش اجرای احکام در حوزه‌های کالا و خدمات، بهداشت، دارو، درمان و قاچاق کالا و ارز وارد شده و ٨١ هزار و ٨١٨ پرونده اجرای حکم و مختومه شدند.

سخنگوی تعزیرات اظهار داشت: در مجموع متخلفان به پرداخت ٨٠٧ میلیارد تومان در این پرونده‌ها در حق دولت و ٢۶ میلیارد تومان در حق شاکی خصوصی محکوم شدند که ١۶۵ میلیارد تومان از این مبالغ تاکنون وصول شده است.

رایگانی درباره طرح نظارتی سلامت محور مقابله با بیماری کرونا گفت: از ابتدای سال جاری تا ١۵ تیر ماه ۶۵۴۵ پرونده در این خصوص تشکیل شده که ۵۶۴۰ حکم صادر شده و فقط ١۴۵ پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد.

وی ادامه داد: متخلفان به پرداخت ٧۵ میلیارد ریال جریمه نقدی در حق دولت محکوم شدند و با عملکرد ٨۶ درصدی در این زمینه هزار و ١۵۴ پرونده در حال رسیدگی است.

رایگانی تصریح کرد: در این بازه زمان هشت میلیون و ٩٣۶ هزار عدد ماسک، ۵۶۶ هزار لیتر الکل و مشتقات، ٧۵ میلیون و ۴۶١ هزار جفت دستکش یکبار مصرف و ۶٨ هزار عدد روپوش بیمارستانی در گشت‌های مشترک کشف شده که بیشترین کشفیات مربوط به استان‌های قم، آذربایجان غربی و فارس است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *