نهادهای پذیرنده در مجازات جایگزین حبس، همکاری لازم را داشته باشند
- محمدباقر الفت امروز یکشنبه ۱۵ تیر در حاشیه جشنواره تقدیر از آراء قضایی مرتبط با نهادهای ارفاقی اصلاحی پیشگیرانه در جمع خبرنگاران گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، ترغیب و تشویق قضات در استفاده از روشها و مکانیزمهایی که به اجرای سیاستهای اصلاحی و ارفاقی تدوین شده توسط قانونگذار در قانون مجازات اسلامی است، تعریف شده است.
وی با بیان اینکه هدف از صدور چنین احکامی کاهش جمعیت کیفری زندانها و باز اجتماعی کردن مجرمان و ایجاد فرصت مجدد برای بازگشت مجرمان به جامعه و در کنار خانواده قرار گرفتن آنهاست، افزود: اقدامی که قانونگذار طراحی کرده است باید حتما توسط قضات مورد توجه قرار بگیرد و در احکام آنها آثار تدوین چنین مقرراتی را شاهد باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه اهداف مدیریت عالی قوه قضاییه برای استفاده از روشها و سازوکارهای قانونی مجازات جایگزین حبس در اختیار قضات قرار گرفته است، گفت: همکاری نهادهای پذیرنده مجرمان برای انجام کارهایی که به عنوان جایگزین حبس در نظر گرفته شده است در این ارتباط بسیار حاضر اهمیت است.
الفت گفت: ما امیدواریم که نهادهای مشخص شده در آیین نامه بیشتر از گذشته همکاری لازم را داشته باشند اگرچه در سالهای قبل شاهد چنین همکاریهایی بودهایم و این همکاریها رو به ارتقا است، ولی نیاز کشور بیشتر از آن چیزی است که امروز اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه مجازاتهای ارفاقی را در خصوص مجرمانی به کار میبریم که رفتار آنها به تعبیر حقوقدانان واجد جنبه عمومی باشد، گفت: در رابطه با آمار اجرای احکام جایگزین ما از ساعت استفاده میکنیم و میتوانم بگویم بیشتر از یک میلیون ساعت مجازات جایگزین حبس تعیین شده است.