سونامی پیر شدن جمعیت جامعه ایرانی
- ایسنا نوشت: امیرولی عضدزاده کارشناس امور سالمندان درباره سالخوردگی جمعیت میگوید: سالخوردگی جمعیت، پدیده و چالشی جدید است که از سده بیستم شروع شده و در سده حاضر به گونهی روزافزونی بسیاری از کشورها را درگیر خود کرده است به طوری که نه فقط شاهد افزایش تعداد مطلق سالمندان در تمام جوامع خواهیم بود بلکه سهم و نسبت آنها نیز به گونه قابل ملاحظهای افزایش خواهد یافت.
این کارشناس امور سالمندان ادامه میدهد: سالخوردگی جمعیت مرهون کاهش نرخ زاد و ولد و پیامدهای آن و افزایش امید زندگی و در نتیجه کاهش مرگ و میر است و در کنار این دو عامل اصلی، مهاجرت گسترده اعضای یک جامعه نیز پیامدهای قابل ملاحظهای بر ساخت سنی جمعیت مبدا و مقصد بر جای میگذارد و تفاوت سالخوردگی جمعیت در مناطق مختلف یک کشور یا جوامع را تشدید میکند.
عضدزاده خاطرنشان میکند: ایران نیز همچون دیگر کشورها یا شاید بیشتر از سایر کشورها به سوی سالخوردگی جمعیت پیش میرود و اگرچه هماینک با شش درصد جمعیت بالای ۶۵ سال در ردهی ۱۰۲ کشورهای سالخورده جهان قرار دارد، ولی پیشبینیها نشان میدهد که ایران در سال ۲۰۵۰ با ۳۰ درصد جمعیت سالمند در زمره پیرترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.