هند آماده آزمایش کرونا بر روی انسان
- وزارت بهداشت هند پس از دریافت نتایج مثبت اولیه آزمایش این واکسن، با ارائه مجوز به شرکت باهارات بیوتک برای آغاز مرحله یک و دو آزمایش بالینی آن بر روی انسان موافقت کرده است.
دکتر کریشنا الا رییس شرکت باهارات بیوتک گفت: کواکسین اولین واکسن ساخت هند برای درمان بیماری کووید-۱۹ است. نتایج اولیه این واکسن امیدوار کننده بوده است و امنیت بالا و همچنین واکنش موثر سیستم ایمنی بدن را از خود نشان داده است.
شرکت هندی باهارات بیوتک در گذشته چندین واکسن برای فلج اطفال، هاری، روتاویروس، آنسفالیت ژاپنی، چیکونگونیا و زیکا تولید کرده است.
خیز هند برای تولید واکسن کرونا
شرکتها و موسسات مختلف هندی برای تولید واکسن کرونا تحقیقات خود را آغاز کردهاند. موسسه تکنولوژی شیمیایی هند در شهر حیدرآباد توانسته است مواد اولیه سازنده داروی رمدیسویر را با موفقیت ترکیب کرده و برای ساخت واکسن کرونا اقدام کند.
داروی رمدیسویر اولین واکسنی است که توسط شرکت آمریکایی گیلیاد ساینسز تولید شده و به عنوان درمان بیماری کرونا در موارد اضطراری در این کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
داروی فاوی پیراویر یک داروی امیدوار کننده دیگر در درمان بیماری کرونا است. موسسه تکنولوژی شیمیایی هند در حال مذاکره با بخش خصوصی برای آزمایشات بالینی و تولید احتمالی آن در هند است.
از سوی دیگر دانشمندان هندی مشغول آزمایش یک واکسن چند منظوره هستند که پیش از این برای درمان بیماری جذام مورد استفاده قرار گرفته است و میتواند ایمنی بدن را تقویت کند. تقویت ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا موثر است.
در حال حاضر چندین دارو برای درمان کرونا در مرحله آزمایش قرار دارد. از جمله این داروها "لوپیناویر" و "ریتوناویر" است که پیش از این برای بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار میگرفت.
داروهای در حال تولید و تحت آزمایش دیگر برای درمان کرونا شامل "لرون لیماب" برای مراحل اولیه این بیماری و فاوی پیراویر یا اویجان میشوند.
ادعای شرکت هندی در تولید داروی گیاهی کرونا
یک شرکت هندی که در زمینه طب سنتی و گیاهی هندی موسوم به آیورودا فعالیت میکند اعلام کرد دارویی تولید کرده که بیماران کرونایی را طی یک هفته کاملا درمان میکند.
شرکت پتانجالی یوگ دوو به صورت رسمی یک دارو گیاهی منتشر کرده و ادعا میکند این دارو میتواند بیماران کرونایی را درمان کند.
این شرکت اعلام کرده است این دارو تا یک هفته آینده در فروشگاهها در سرتاسر هند به فروش خواهد رسید.
با وجود ادعای این شرکت، شورای تحقیقات پزشکی هند که مسولیت مقابله با ویروس کرونا را بر عهده دارد هنوز این ادعا را تایید نکرده است.
دولت هند همچنین اعلام کرده است شکرت پتانجالی پیش ارائه محصول خود در بازار باید یافتههای مستند مبنی بر موثر بودن این دارو در درمان کرونا ارائه کند.
آیورودا (به معنی علم زندگی) یک علم باستانی و کهن است که در هند مرکز توجهاست، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده میشود. در آیورودا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده میشود.
شرکت سروم هند همزمان بر روی چند واکسن کرونا تحقیق میکند
موسسه سروم که بزرگترین شرکت تولید کننده واکسن از نظر حجم در جهان است، در حال حاضر بر روی چندین واکسن آزمایشی ویروس کرونا تحقیق میکند.
یکی از این واکسنها، آسترا زنیکا است که توسط دانشگاه آکسفورد تولید شده و در اخبار جهان از آن به عنوان امید درمان بیماری کرونا یاد میشود. موسسه سروم هچنین در حال تولید واکسن مخصوص خود است.
شرکت سروم که در سال ۱۹۶۶ توسط کوروش پونوالا (یکی از شخصیتهای مهم جامعه زرتشتیان هند) بنیان گذاری شد، اکنون با شرکتهای آمریکایی کودا جنیکس، نوا واکسن و شرکت اتریشی تمیس برای تولید واکسن کرونا قرارداد بسته است.
نگاهی به تلاش کشورها در سرتاسر جهان برای تولید واکسن کرونا
بر اساس گزارشهای منتشر شده در حال حاضر بیش از هزار آزمایش بالینی در سراسر جهان در زمینه ساخت داروی کرونا در حال انجام است.
رقابت برای ساخت چنین دارویی به حدی تنگاتنگ و فشرده است که گاهی پروتکلهای رایج در این زمینه نادیده گرفته میشود؛ از انتشار فوری نتایج روی اینترنت بدون اعتبارسنجیهای متداول تا صدور مجوزهای اضطراری و خارج از نوبت.
هم اکنون مجوزهایی برای استفاده از داروی رمدیسویر در درمان بیماری کرونا صادر شده است. این دارو پیش از این برای درمان بیماری ابولا مورد استفاده قرار میگرفت.
با وجود انتقادهایی که درباره این دارو مطرح است از جمله عدم تاثیر در کاستن احتمال مرگ ناشی از ابتلا به کرونا، طرفداران استفاده از آن میگویند که چنین دارویی به کمتر شدن بار موجود بر روی بیمارستانها میانجامد.
برخی محققان میگویند که رمدسیویر بر موارد خفیف ابتلا به ویروس کرونا موثر است و در مورد کسانی که بیماری کووید-۱۹ در آنان به مرحله پیشرفته رسیده، تاثیر چندانی ندارد.
داروی دیگر که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا استفاده از آن را تبلیغ کرده اما از سوی نهادهای علمی تایید نشده است، قرصهای هیدروکسی کلورکین است. این دارو برای درمان مالاریا استفاده میشود و هند بزرگترین کشور تولید کننده آن در جهان است.
هم اکنون این کشور در حال صادرات این قرصها به کشورهای مختلف میباشد.
اما تاثیرپذیری این دارو نیز قطعی نیست و حتی گزارشهای مبنی بر وخیمتر شدن حال برخی از مبتلایان در اثر استفاده از این دارو نیز منتشر شده است.
همچنین تحقیقاتی درباره ترکیب دو داروی ضد ویروس ایدز، ریتوناویر و لوپیناویر، در حال انجام است که هنوز نتایج قطعی آن منتشر نشده است.
نتایج یک تحقیق دیگر در هنگکنگ که به تازگی در نشریه معتبر لانست منتشر شده، نشان میدهد ترکیب دو داروی ضدویروسی دیگر، ریباویرین و اینترفرون بتا، از عمر ویروس در بدن به مدت پنج روز میکاهد.
تزریق پلاسمای خون بیماران بهبود یافته، به بدن مبتلایان به کووید-۱۹ نیز یک روش دیگر است. هدف پزشکان از این روش، تسریع در از بین بردن ویروس در بدن بیماران و کاهش آسیبهای ناشی از این ویروس است. اکنون این روش در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، فرانسه، چین، اتریش، ایران و هند مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی کارشناسان میگویند که میزان تاثیرگذاری چنین روشی بستگی به پلاسمای خون فرد بهبودیافته دارد. همچنین در این روش، خطر ابتلا به بیماریهای دیگر و عوارض دیگر نیز وجود دارد.
در نهایت دهها روش درمانی هم اکنون برای درمان بیماران کرونایی مورد آزمایش است اما به دلیل جدید بودن این ویروس، تاثیر گذاری این روشها به زمان طولانیتری نیاز دارد.
/انتهای پیام/
ایرنا