احتمال همهگیری نوع جدید آنفولانزای خوکی
- مهر به نقل از تلگراف نوشت: محققان چینی نوع جدیدی از آنفلونزای خوکی را کشف کرده اند که میتواند به یک همه گیری منجر شد.
این پژوهش در نشریه آمریکایی PNAS منتشر شده است. این ویروس G ۴ نام دارد و از لحاظ ژنتیکی به H ۱ N ۱ شباهت دارد که در ۲۰۰۹ میلادی به شیوع یک همه گیری منجر شد.
به گفته محققان دانشگاههای چینی و مرکز کنترل بیماری و پیشگیری چین، این ویروس تمامی ویژگیهای لازم برای سازگار کردن خود با ایجاد عفونت در میان انسانها را دارد.
محققان بین ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ میلادی ۳۰ هزار سواب بینی از خوکهای ۱۰ سلاخ خانه و یک بیمارستان دامپزشکی جمع آوری کردند. در مرحله بعد آنها توانستند ۱۷۹ ویروس آنفلونزای خوکی را ایزوله کنند. بیشتر ویروسها از یک نوع جدید بودند که از ۲۰۱۶ میلادی میان خوکها شایع شده است.
در مرحله بعد محققان آزمایشهای مختلفی از جمله تست روی موش خرماها انجام دادند. در پژوهش درباره آنفلونزا آزمایشهای متعددی روی این حیوان انجام میشود، زیرا علائمی که در بدن آنها مشاهده میشود مانند تب، سرفه و عطسه در بدن انسانها نیز به وجود میآید.
پژوهشها نشان داد ویروس G ۴ عفونی است و در سلولهای انسانی تکثیر میشود. در مقایسه با ویروسهای دیگر، این نمونه به ایجاد علائم شدید تری در موش خرماها منجر شد.
تستها نیز نشان داد ابتلا به آنفلونزاهای فصلی افراد را در برابر G ۴محافظت نمیکند. آزمایشهای خون نشان داد در بدن ۱۰.۴ درصد از کارگرانی که به این آنفلونزا مبتلا شده بودند، آنتی بادی تولید شده است؛ بنابراین این ویروس از حیوانات به انسانها منتقل شده، اما هیچ شواهدی از انتقال انسان به انسان دیده نشده است.
محققان نویسنده این پژوهش خواهان انجام اقداماتی سریع برای رصد کارگرانی بودند که با خوکها سروکار داشتند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.