صالحیامیری: کار فدراسیون جهانی جودو گروگانگیری است/ المپیک لغو شدنی نیست
- سیدرضا صالحیامیری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سوم تیر نامهای از کمیته بینالمللی المپیک آمد مبنی بر اینکه رییس کمیته ملی المپیک ژاپن گفته که مردم این کشور به فعالیت عادی برگشتهاند و ۱۲ رشته ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: باخ در این نامه عنوان کرده مسئولان ژاپن تلاش خواهند کرد با اولویت سلامتی ورزشکاران در راه برگزاری المپیک عمل کنند. ارزیابی من این است که تمام دستورالعملها برای برگزاری المپیک است.
*مکاتبهای مبنی بر تشکیک در برگزاری المپیک نداشتهایم
رییس کمیته ملی المپیک گفت: هیچ مکاتبهای مبنی بر تشکیک در برگزاری المپیک نداشتهایم. ارزیابی همه نهادهای رسمی این است که تا زمان المپیک واکسن کرونا کشف خواهد شد، البته اگر وضعیت در آن زمان باز هم بحرانی باشد نمیتوان گفت چه اتفاقی خواهد افتاد، اما اراده کمیته بینالمللی، در برگزاری المپیک است، زیرا ژاپن اعلام کرده که از بحران کرونا عبور کرده است. در صورتی که شرایط تغییر نکند ممکن است محدودیتهایی در المپیک ایجاد شود؛ البته المپیک لغو شدنی نیست.
صالحیامیری درباره اقدامات کمیته در بحث پیشکسوتان و افتتاح تالار مشاهیر توضیح داد: وقتی اردیبهشت سال گذشته شروع موزه را استارت زدیم فلسفهای پشت آن بود به طوری که بتوانیم نسل گذشته را با نسل جدید پیوند بزنیم. یکی از سیاستهای ما ساخت موزه بود که پیامی برای نسل امروز دارد تا از این طریق شکاف فرهنگی را کاهش دهیم. فاز سوم موزه افتخارآفرینان آسیایی و جهانی خواهند بود و روش کار این است تندیس و ویترینی برای قهرمانان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: موزه ملی ورزش را ثبت جهانی کردیم و در هیئت امنا ۳ تفر شخصیت حقوقی شامل وزیر ورزش، روسای کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک است و سایر اعضای هیئت امنا خارج از دستگاه ورزش هستند.
*فدراسیون کشتی از حامی مالی بخشی از بودجه خود را تأمین کرده
رییس کمیته ملی المپیک در خصوص بودجه واریزی به فدراسیونها گفت: مبنای بودجه فدراسیونها ارزیابی از فدراسیونها است و سالیانه ۱۰ درصد آن را افزایش میدهیم. این بودجه پایه فدراسیونها است و بودجه دومی هم تعریف کردیم که ۵ میلیارد تومان خواهد بود. ۳۰ میلیارد کمک مستقیم به فدراسیونها داشتیم که به تمامی فدراسیونها جز فدراسیون فوتبال این مبلغ را تخصیص دادیم. ۳۰ میلیارد هم شامل کمکهای غیرنقدی به فدراسیونها بود. پنج میلیارد از ۳۰ میلیارد دوم هم مختص المپیکیها است. در سال ۹۹ در مجموع ۶۰ میلیارد کمک خواهیم کرد.
صالحیامیری در خصوص بودجه کشتی اظهار داشت: فدراسیون توانسته از محل حامی مالی بخشی از بودجه خود را دریافت کند. کشتی در سال جاری، دو و نیم میلیارد تومان بودجه مصوب دارد، البته وزارت ورزش هم ۱۳ میلیارد تومان بودجه برای کشتی تخصیص داده است. ما دو راه بیشتر نداریم، یکی اینکه جذب اسپانسر است که به نظرم دبیر در این زمینه موفق هم عمل کرده است. راه دوم کمک مستقیم سازمان برنامه و بودجه به کشتی است که مبلغ دو میلیارد تومان بوده و این مبلغ هم به آنها پرداخت شده است. بیشتر از این کمک به کشتی در توان ما نیست. من دبیر را مدیر موفقی میدانم، اما بودجه بحث فنی است.
*رفتار فدراسیون جهانی جودو سیاسی و غیراخلاقی است
وی در ادامه راجع به مشکلات پیش آمده برای جودو گفت: راجع به جودو بارها توصیح دادهام؛ در جودو مناقشهای بین ما و فدراسیون حهانی شکل گرفته و اعتقاد داریم رفتار این فدراسیون سیاسی و غیراخلاقی است. در پنج مرحله به کمیته بینالمللی المپیک به رفتار سیاسی فدراسیون جهانی جودو اعتراض کردهایم. تا حالا سابقه نداشته یک فدراسیون جهانی ورزشکاری را به گروگان بگیرد.
صالحی امیری تصریخ کرد: ویزر بدون کمترین مذاکره با ما، تهدید کرده که نباید در فدراسیون جودو تغییراتی صورت بگیرد و بعد از انتخابات هم در نامهای عنوان کرد که فدراسیون جودو ما تعلیق خواهد شد که من هم در جواب گفتم این رفتار شما عجولانه است و باید گفتگو کنیم. در ادامه با وجود مذاکره، اما ویزر اصل را بر تعلیق قرار داده بود، پس از این اتفاق به همین دلیل ما به دادگاه ورزش و کمیته بینالمللی شکایت کردیم.
رییس کمیته المپیک افزود: در دادگاه عالی ورزش سه ایرانی علیه جودوی ایران شهادت خواهند داد، ما پیامهایی داشتیم مبنی بر اینکه در همان اوایل مولایی به بازگشت تمایل دارد، اما ویزر اجازه بازگشت این ورزشکار را نداد و این یعنی گروگانگیری. مستندات خودمان را به دادگاه عالی ورزش ارسال کردهایم. من باور دارم اگر عادلانه به پرونده رسیدگی شود جودوی ایران رفع تعلیق خواهد شد.
*سه مسیر برای کمک به ورزشکاران المپیکی داریم
صالحیامیری تصریح کرد: ما سه مسیر برای کمک به ورزشکاران داریم. هر ماه پنج میلیون تومان در مجموع ۶۰ میلیون تومان در دو قسط به ورزشکاران پرداخت میشود. کمک دوم هم پاداشهایی است که آنها در رویدادهای آسیایی و جهانی میگیرند که پاداش پای سکو که ما همه تعهدات را انجام دادیم. طریق سوم پرداخت ۵۰۰ دلاری است که برای ۱۰ ورزشکار المپیکی است. ما دو مورد اعتراض از سوی کیانوش رستمی و فررانه فصیحی داشتیم که به این موضوع رسیدگی میکنیم.
وی پیرامون مشکلات اساسنامه مشترک فدراسیونهای ورزشی و اینکه وزارت به دنبال این است فدراسیونها را تابع خود کند، اظهار داشت: اساسنامه فدراسیونها چند سالی است که در دولت پیگیری شده و در مسیر رفت و برگشت بین شورای نگهبان و دولت است و امیدوارم هر چه زودتر این موضوع به فدراسیونها ابلاغ شود.
رییس کمیته ملی المپیک در خصوص وضعیت حسین رسولی دوومیدانیکار کشورمان گفت: حسین رسولی قهرمان ملی ماست و نباید او را تخریب کنیم. باید نوع تعامل ما با رسولی مثبت و سازنده باشد. او هم اکنون در بلاروس تمرین میکند. تا الان واریز ۵۰۰ دلاری او را قطع نکردهایم.
*برنامهریزی برای سرمایهگذاری روی رشتههای پرمدال را شروع کردیم
صالحیامیری خاطرنشان کرد: برنامهریزیهایی را شروع کردیم تا روی رشتههای پرمدال سرمایهگذاری کنیم و تا وقتی این اتفاق رخ ندهد نمیتوانیم جزو کشورهای برتر آسیا باشیم. تیراندازی، دوومیدانی، شنا و شمشیربازی جزو رشتههای پرمدال است و ما باید سرمایهگذاری زیادی روی آن انجام دهیم. بعضی از رشتههای ما در المپیک و آسیا نزدیک به ۱۰۰ مدال دارند و لازم است حضور ما در بین چند تیم برتر آسیا سرمایهگذاری در این رشتههاست.
وی در مورد عدم برگزاری اردوهای تیم ملی تیراندازی تصریح کرد: این رشته بسیار پرمدال است و هر چه سرمایهگذاری کنیم به طور قطع نتایج آن را در بازیهای المپیک و آسیایی مشاهده خواهیم کرد. موضوع بحث دیگر مربوط به تولید فشنگهاست؛ ورزشکاران تیراندازی گفتهاند تفاوت جدی بین فشنگهای خارجی و داخلی وجود دارد و باید شرایط را برای واردات فشنگ انجام دهیم تا یا با حداقل هزینه یا با معافیت گمرکی این مشکل حل شود. در مجموع دادگر مدیر موفقی است و مشخص است که به آنها دنبال سکو در المپیک هستند.
رییس کمیته ملی المپیک رئیس کمیته درباره عدم پاسخگویی دبیر کل درباره هیئت اجرایی گفت: هیچ چیزی در کمیته ملی المپیک غیر شفاف نیست و تمامی تصمیمات و پرداختها شفاف است.
*پول فصیحی و رستمی را به حساب فدراسیونهای آنها ریختیم
صالحیامیری درباره وضعیت کمیسیون ورزشکاران و همین طور کمیسیونهایی که دوره آنها به اتمام رسیده توضیح داد: دوره دوساله، هشت کمیسیون به پایان رسیده و قرار شد اعضای جدید این کمیسیونها مشخص شوند. پیشنویس اولیه کمیسیون ورزشکاران مورد بحث قرار گرفت، به طوری که آییننامه این کمیسیون در هیئت اجرایی تصویب و قرار شد با حضور طاهریان و سعیدی اعضای جدید این کمیسیون مشخص شوند. طبق اساسنامه اگر اعضا سه جلسه نباشند افراد علیالبدل جایگزین آنها میشوند.
وی در خصوص کمک IOC و انوک، تاکید کرد: نامهای آمده که در آن قرار شده ۱۱ میلیون دلار بین ۲۰۶ کشور تقسیم شود، اما با این وجود مبلغی که برای ما در نظر گرفتهاند هنوز مشخص نیست.
رییس کمیته ملی المپیک در رابطه کمک به رستمی و فصیحی، گفت: چند بار با فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی صحبت کردهام. پول فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی را به حساب فدراسیونهای آنها ریختیم، ولی آنها برای پرداخت حقوق به دلیل مشکلی که داشتند از آن برداشت کردند. ما با روسای فدراسیونهای وزنهبرداری و دوومیدانی صحبت کردیم و قرار شد در شرایط فعلی علیالحساب پاداش آنها را پرداخت کنیم.
*نمیدانم وزارت ورزش چه روشی برای مدیریت دارد
وی درباره بخشنامه امور استخدامی و انتخاب دوباره دبیرکل تصریح کرد: دولت بخشنامهای را ابلاغ کرده مبنی بر اینکه کسانی که ۳۰ سال سابقه و لیسانس دارند بازنشسته شوند. کسانی که ۳۵ سال سابقه و فوق لیسانس دارند بازنشسته شوند. اینکه وزارت ورزش چه روشی برای مدیریت دارد باید از خود آنها سوال کنید. در خصوص دبیرکل هم از عملکرد او بسیار راضی هستم.
انتهای پیام/