تاثیر تحریمها بر تامین داروی ۶۵ هزار مصدوم شیمیایی
۳۳ سال پیش در چنین روزی، دشمن بعثی با بمباران شیمیایی منطقه سردشت از توابع استان آذربایجان غربی باعث شهادت بیش از ۱۱۰ هزار نفر از ساکنین این منطقه شد. آثار این گازهای سمی به حدی بود که هنوز هم عده بسیاری هر روز حضور گاز سمی را در ریه خود احساس میکنند.
سعید عطاری در گفتوگو با میزان گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، ارتش صدام چندین بار کشور ما را بمباران شیمیایی کرد. در این حملات بیش از ۶۵ هزار نفر مصدوم شیمیایی شدند که در این سالها به عنوان جانباز شیمیایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد حمایتهای درمانی قرار گرفته اند.
وی افزود: بمبهای شیمیایی انواع و اثرات مخرب متفاوتی دارند. گازهای شیمیایی بر ریه ها، سیستم عصبی و پوست تاثیرگذار هستند. همچنین جانبازان شیمیایی به سه گروه شدید، متوسط و خفیف دسته بندی میشوند.
مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد با اشاره به اینکه در زمینه بستری، ویزیت و سایر مراحل درمانی هیچ مشکلی وجود ندارد، اظهار کرد: تمامی مراحل درمانی و خدمات دارویی جانبازان به صورت رایگان انجام میشود و هیچگونه محدودیتی در این باره وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که در تامین داروی این افراد مشکلاتی وجود دارد؛ اظهار کرد: ما در بنیاد هیچگونه محدودیتی در تامین هزینههای دارو نداریم، اما برخی از این داروها کمیاب و وارداتی هستند و متاسفانه تحریمها مانع از ورود این داروها میشود. ما تا حد امکان در صدد تامین آنها هستیم، اما در صورت ضرورت، از نمونههای مشابه استفاده میکنیم.
دکتر عطاری در پاسخ به این سوال که فرزندان جانبازان شیمیایی، مشکلات ناشی از این مصدومیت را به ارث خواهند برد؛ گفت: تا کنون چنین مسئلهای در علوم پزشکی به اثبات نرسیده است. اما فرزندان پسر تا رسیدن به سن قانونی و فرزندان دختر تا زمان ازدواج، تحت تکلف خانواده خود هستند و در صورت بروز هرگونه بیماری از خدمات بیمهای بهرهمند خواهند شد.
مصدومان شیمیایی و ویروس کرونا
عطاری گفت: در ماههای اخیر که ویروس کرونا در کشور ما شیوع پیدا کرد و محرز شد که تاثیر مخرب این بیماری بر افرادی که بیماری زمینهای دارند، بیشتر است، ما هم راستای اقدامات وزارت بهداشت، پروتکلهای درمانی خود را تغییر دادیم.
وی افزود: جانبازان شیمیایی شدید و متوسط، بر اساس میزان مصدومیت، یک الی دو ماه یک بار در منزل توسط پزشک ویزیت شده و در صورت نیاز به بستری یا داروی جدید، اقدامات لازم انجام میشد.
مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد:، اما با همه گیری این ویروس مقرر شد ویزیت به صورت تلفنی انجام شده و تماسهای فیزیکی کاهش یابد.
دکتر عطاری اظهار کرد: همچنین اقلام بهداشتی مانند ماسک، دستکش و مواد دعفونی کننده در بین این عزیزان توزیع شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر بر اساس پروتکلهای ستاد مبارزه با کرونا، غربالگری جانبازان شیمیایی آغاز شده است. در صورت نیاز سایر خدمات درمانی ارائه خواهد شد.
این مقام مسئول در بنیاد شهید درباره تعداد جانبازانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند گفت: مواردی که جانبازان به این بیماری مبتلا شده باشند، گزارش شده است، اما مرجع رسمی بیان آمار این بیماری، فقط وزارت بهداشت است.
انتهای پیام/