قتل جورج فلوید و آشکار شدن تاریخ طولانی تبعیض علیه سیاهان آمریکا

4:00 - 09 تير 1399
کد خبر: ۶۳۲۸۱۲
قتل جورج فلوید، شهروند سیاه پوست آمریکایی، به دست پلیس این کشور بار دیگر تاریخ طولانی تبعیض علیه سیاهان را در این کشور آشکار کرده است.

- پایگاه «واشنگتن پست» در گزارشی به قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی، پرداخته و در این باره می‌نویسد «ویدئوی قتل جورج فلوید به دست پلیس آمریکا در شهر مینیاپولیس، تظاهرات‌هایی را در جهان به همراه داشت.»

به نوشته این نشریه، «این رویداد بار دیگر توجه افکار عمومی را به قتل گسترده سیاه پوستان از سوی پلیس آمریکا، در طول دهه‌های گذشته و تبعیض نژاد نظام‌مند در سیستم قضایی آمریکا جلب کرد.»

این گزارش می‎گوید «پاسخ پلیس آمریکا به این تظاهرات در بسیاری از شهر‌ها حتی به اعتراضات بیشتر منجر شده و در برخی موارد درخواست برای انحلال پلیس مطرح شده است.»

این نشریه آمریکایی در ادامه به سرکوب تظاهرات در شهر‌های این کشور اشاره کرده و می‌نویسد «در شهر واشنگتن دی سی، دونالد ترامپ، از ارتش و پلیس فدرال برای کنترل بخش‌هایی از شهر و به خصوص میدان لافایت که شاهد تظاهرات بسیار گسترده‌ای بود، استفاده کرد.»

«واشنگتن پست» در ادامه می‌افزاید «این اقدام ترامپ انتقادات بسیار گسترده‌ای را از سوی مردم آمریکا و مقام‎های ارشد ارتش این کشور به همراه داشته است.»

این گزارش می‎گوید «قتل فلوید در میانه شیوع ویروس کرونا (که به طور بی تناسبی سیاه پوستان را تحت تاثیر قرار داده و یا کشته است)، تاریخ طولانی نابرابری نژادی را در بسیاری از جنبه‌های زندگی مردم آمریکا آشکار کرد.»

«واشنگتن پست» همچنین موارد متعددی از تبعیض نژادی در جامعه آمریکا در طول دهه‌های گذشته را مطرح کرده که به تظاهرات گسترده‌ای نیز منجر شده است.

این نشریه آمریکایی در بخش دیگری به این نکته اشاره می‎کند که از زمان آغاز برده داری در آمریکا تاکنون و در دوره های مختلف تاریخی، تبعیض نژاد علیه سیاه پوستان در این کشور به اشکال مختلفی ادامه داشته و این تبعیض ریشه در ساختارهای حکومتی این کشور دارد.

جورج فلوید در روز ۲۵ می (۴ خرداد) در شهر مینیاپولیس به قتل رسید و بلافاصله بعد از قتل وی، تظاهرات علیه خشونت پلیس در خیابان‌های این شهر به راه افتاد و به سراسر آمریکا کشیده شد.

این تظاهرات به یک جنبش ضد نژادپرستی تبدیل شد و علاوه بر آمریکا بسیاری از کشور‌های اروپایی دیگر را نیز فرا گرفت و معترضان، نژادپرستی نظام‌مند را در ساختار کشور‌های خود مورد انتقاد قرار دادند.

این تظاهرات به خصوص در آمریکا و انگلیس با خشونت گسترده پلیس همراه شد و دولت آمریکا برای سرکوب معترضان به گارد ملی و نیرو‌های ارتش متوسل شد.

در طول بیش از یک ماه تظاهرات در آمریکا بیش از ۱۲ هزار معترض بازداشت و ۲۲ نفر نیز کشته شده اند، پلیس آمریکا آماری از مجروحان ارائه نکرده است.

در این بین، معترضان نیز اقدام به پایین کشیدن مجسمه‌های نماد برده داری در این کشور کردند که این اقدام نیز با واکنش دولت آمریکا مواجه شده و ترامپ دستور اجرایی مجازات افرادی را که به مجسمه‌ها آسیب بزنند، امضا کرد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *