مقاومت معاون وزیر در احقاق حق بودجه فدراسیونها/ دبیر در مسیر خادم شدن!
- چندی پیش بود که در گزارشی به کارشکنی معاون مالی و توسعه انسانی وزیر ورزش و جوانان در تخصیص بودجه جذب شده از سوی فدراسیون کشتی که با با رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدست آمده بود، پرداخت.
پس از آن بود که مهدی علینژاد، معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در مراسم رونمایی از سایت جدید فدراسیون کشتی جذب این بودجه را تایید کرد و از تخصیص بی چون و چرای آن به فدراسیون کشتی سخن گفت. اتفاقی که تا این لحظه رخ نداده و با مقاومت ژاله فرامرزیان، معاون امور مالی و توسعه انسانی وزارت ورزش و جوانان همراه بوده است تا قسمتی از این بودجه همچنان بلوکه باقی بماند.
یکی از مشکلاتی که در گذشته به پاشنه آشیل وزارت ورزش و جوانان تبدیل شده بود، مباحث و بخش مالی وزارتخانه بود و از این موضوع هم نباید گذشت که بعد از حضور فرامرزیان در معاونت مالی وزرات ورزش نظم خوبی در این بخش حساس از وزراتخانه ایجاد شده و دیگر خبری از بسیاری از مشکلاتی که گذشته باعث ایجاد کدورتها و سوءتفاهمات میشد، نیست و پرداختها به فدراسیونهای تحت پوشش، با نظم و انضباط خوبی صورت میگرفت؛ در حالیکه پیش از آن به دلیل حضور ذیحساب ناکارآمد، بینظمی های گاه و بیگاه باعث ایجاد اختلاف و کدورت بین رؤسای فدراسیون ها و وزارت ورزش و جوانان شده بود.
دقیقاً مانند اتفاقی که در دوران ریاست قبلی فدراسیون کشتی رخ داد به طوری که کار به جایی رسید که باعث ایجاد اختلافات بزرگی بین رسول خادم و سلطانیفر شد و همین امر باعث عدم پرداخت کامل و تسویه بودجه این فدراسیون در گذشته شد و در نهایت هم منجر به این شد که بودجه کشتی نه تنها بصورت کامل تعلق نگیرد بلکه حتی با وجود نرخ بالای تورم و مشکلات عدیده ناشی از افزایش نرخ ارز، رشدی هم در این مدت نداشته باشد.
اما با تغییر مديريت در رأس فدراسیون کشتی و آمدن علیرضا دبیر به عنوان رییس فدراسیون این انتظار وجود داشت که اختلافات پایان یافته و با دیده بهتری به کشتی نگاه شود، بخصوص اینکه دبیر در بحث مالی نظم خوبی در فدراسیون ایجاد کرد و با تبعیت از سیاستهای وزارت ورزش تلاش کرد با شفافسازی در مسائل مالی سيستم مورد تایید وزارت ورزش و جوانان را پیاده کند، اما چرا با این وجود، ماجرای زمان رسول خادم در دوران دبیر هم در حال تکرار شدن است، نیازمند شفافسازی مسئولان وزارت ورزش و جوانان است.
با این اوصاف به نظر میرسد جریانی به دنبال هدایت و کشاندن دبیر در همان مسیر خادم است تا با دستاویز قرار دادن برخی مسائل رابطه وی را با وزارت ورزش دچار خدشه کند.
اینکه چرا شخصی مانند فرامرزیان که باید نگاهی عادلانه و مساوی به تمام فدراسیونهای ورزشی داشته باشد، نه تنها افتخارات متعدد کشتی را نادیده میگیرد، بلکه نگاهی از بالا به پایین به این رشته و فدراسیون مربوطهاش دارد سوالی است که نیازمند شفافسازی وزارتخانه است. شاید چنین دیدگاهی در وزارتخانههای دیگر قابل قبول و پذیرفتنی باشد، اما در وزارتخانهای مانند ورزش به هیچ عنوان پسندیده و قابل قبول نیست و بدون شک نتیجه عکس خواهد داد.
بهنظر میرسید فرامرزیان به جای استفاده از شیوه تقابل و ایستادن مقابل رؤسای فدراسیونها و اعمال نظرات شخصی باید در تعامل بهتر و بیشتری قرار گیرد و به عنوان معاون وزیر به فکر منافع ملی باشد تا تسویه حسابهای شخصی؛ تا ورزش کشور و رشته پرافتخاری مانند کشتی آن هم در سال منتهی به المپیک بیشتر از این لطمه نخورد و ضرر نبیند.
فرامرزیان نشان داده در جایی که رابطه خوبی با برخی فدراسیونهای ورزشی دارد، حمایتهای بیشتری هم از آنها داشته است، در حالیکه پسندیدهتر است این دیدگاه در جایگاهی مانند معاون مالی وزیر ورزش برابر و بر اساس عدالت و مساوات باشد.
شاید فرامرزیان نتواند تغییری در شیوه رفتارش و تعامل با فدراسیونها انجام دهد، اما وزیر ورزش به عنوان متولی ورزش کشور بهتر است به دنبال تغییر رویکرد و حتی تغییر مدیریت در این بخش حساس باشد تا از ایجاد حاشیههای خودساخته که بدون شک هزینههای گزافی هم در پی خواهد داشت، جلوگیری شود و مانند بسیاری از بخشهایی که وزارت ورزش تاکنون توانسته حواشی را از آن دور نگه دارد، در این بخش نیز به همین صورت عمل کند.