مرگ تدریجی حیوانات در جهنمی به نام باغ وحش هویزه + تصاویر
- چندی پیش از بین رفتن سومین توله شیر سفید در باغ وحش هویزه، مجددا نام این مجموعه غیر استاندارد را رسانهای کرد. مجموعهای که بدون برخورداری از مجوز سازمان حفاظت محیط زیست فعال است و با بهرهکشی از حیوانات اسیر در دمای نزدیک به ۵۰ درجه به صورت غیرقانونی درآمدزایی دارد. با این حال سازمان حفاظت محیط زیست که بر اساس گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تعطیل کردن باغ وحشهای غیرمجاز، با هیچ خلاء قانونی مواجه نیست تا کنون اقدامی برای نجات حیوانات اسیر در این باغ وحش صورت نداده است. باغ وحشی که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و گرمای شدید در تابستان، شرایط حداقلی برای نگهداری از حیوانات را ندارد و سکوت سازمان حفاظت محیط زیست در برابر فعالیت آن غیرقابل توجیه است.
رضا حضرتی، فعال حقوق حیوانات که تصاویری را از حیوانات باغ وحش هویزه به ثبت رسانده به «میزان» میگوید: جالب است بدانیم که حدود هجده سال از آغاز فعالیت این مجموعه میگذرد ولی تاکنون به علت مشکلات متعدد این مجموعه، مجوز فعالیت از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر نشده و علیرغم فشارهای متعدد از سوی فعالان حوزه حقوق حیوانات برخوردی قاطع از سوی سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان شکل نگرفته و نهایتا در حد یک نوبت تعطیلی دوماهه در سال گذشته و ارسال چند تذکر به عوامل ان مجموعه محدود شده است. از سوی دیگر شهرداری هویزه بعنوان مالک این مجموعه گویا با توجه به ضررده بودن این مجموعه تمایل چندانی برای اصلاح وضعیت اسفناک آن ندارد.
وی ادامه میدهد: حال سوال اصلی این است که با توجه به نداشتن مجوز؛ عدم وجود جایگاههای مناسب برای نگهداری گونههای در اسارت آن مجموعه (مطابق دستورالعمل سال ۱۳۹۲ سازمان حفاظت محیط زیست)؛ هزینههای بالای نگهداری حیوانات در اسارت در مقابل نبود بازدیدکننده و در نهایت عدم توجیه اقتصادی برای ادامه فعالیت این مجموعه؛ اصرار بر توله کشیهای غیر اصولی که در نهایت به مرگ دلخراش تولههای تازه متولد آن هم به علت گرسنگی به چه دلیل است.
حضرتی اضافه میکند: مجموعههای فعال در کشور هدف از توله کشی شیر را معرفی این گونه به حیات وحش کشور بیان میکنند که با عنایت به عدم وجود زیستگاه در کشور برای باز معرفی شیر، این دلیل قبول نخواهد بود. لازم به ذکر است که حتی در صورت فراهم سازی زیستگاه (که با توجه به شرایط کنونی محیط زیست کشور امری ناممکن بنظر میرسد) شیر آفریقایی گونه غیر بومی و مهاجم برای حیات وحش ایران است. علاوه بر تمام این نکات؛ به طور کلی باز معرفی گونههایی که در باغ وحش متولد میشوند به حیات وحش کشور؛ بعلت منقطع شدن آموزش بقا و شکار توسط شیرهای مولد، عملا امری غیر ممکن است.
این فعال حقوق حیوانات خاطرنشان میکند: نکته دیگر این است که در تمامی مجموعههای فعال در کشور، فارغ از وضعیت و نحوه فعالیت آنها، حداقل چندین قلاده شیر نگهداری میشود که متاسفانه در تمامی آنها تلاشهایی برای توله کشی و حتی تولید گونههای هیبرید وجود دارد که بالطبع بهانه تکثیر برای ارسال به مجموعههای دیگر را بی مورد میکند.
حضرتی در پایان میگوید: در نهایت با توجه به دلایل مذکور، این اصرار شدید، اما بی معنا، برای توله کشی شیر آنهم در مجموعهای که دمای هوا در این ایام از سال به بالای پنجاه درجه هم میرسد و از حداقل امکانات هم بهرهمند نیست و در نهایت به مرگ دلخراش تولههای تازه به دنیا آمده میرسد از برای چیست.
فعالان محیط زیست بارها از سازمان حفاظت محیط زیست خواستهاند در اقدامی حداقلی و به عنوان راه حلی کوتاه مدت، گونههای بومی کشورمان را که توسط این سازمان به صورت امانی به باغ وحشهای کشور سپرده شده از باغ وحشهای بدون مجوز پس گرفته و در صورت امکان رهاسازی و یا به باغ وحشهایی با جایگاههای مناسب منتقل کند و به عنوان راه حل بلندمدت از مسیر قانونی نسبت به تعطیلی باغ وحشهایی که بدون مجوز و یا بدون رعایت ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست از نگهداری حیوانات درآمدزایی میکنند اقدام کند.
انتهای پیام/