موارد مشابه قتل جورج فلوید در کشورهای اروپایی؛ سایه بحران اجتماعی و اقتصادی بر سر اروپا
اعتراضها علیه نژادپرستی در کشورهای اروپایی در حالی ادامه دارد که دولتهای این قاره با پیامدهای منفی بحران کرونا نیز دست به گریبان هستند.
- اعتراضها و ناآرامیهای اخیر در آمریکا پس از انتشار فیلم رفتار خشونت آمیز افسر پلیس این کشور با «جورج فلوید» که منجر به قتل وی شد، بار دیگر موجب شد که سیاه پوستان و حامیات حقوق اقلیتها در جامعه اروپا دست به اعتراضهای گسترده و سراسری بزنند.
تظاهرات گسترده و سراسری در پی قتل جورج فلوید، پس از گذشت نزدیک به ۴ هفته در حالی همچنان ادامه دارد که اعتراضهای مشابه نیز در کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس جریان دارد.
معترضان در کشورهای اروپایی تاکنون نمادها و تندیسهای برده داری را تخریب کرده، به آتش کشیده و به زیر کشیدند.
همچنین در این کشورها، معترضان از اسامی افرادی که قربانی خشونت پلیس شده بودند، استفاده کرده و خواستار اصلاح نژادپرستی نهادینه شدند.
اعتراضها و ناآرامیها در آمریکا و کشیده شدن آنها به کشورهای اروپایی در حالی شدت یافته که پیامدهای منفی کرونا نیز به نارضایتیها در این قاره دامن زده است.
دولت فرانسه که در سالهای اخیر با اعتراضهای گسترده برگرفته از نارضایتیها به سیاستهای «امانوئل مکرون» رو به رو بوده است، اکنون شاهد درخواست معترضان برای اصلاح رفتار خشونت آمیز و نژادپرستانه پلیس این کشور شده است.
به گزارش «نیویورک تایمز»، نخست وزیر فرانسه در پارلمان این کشور در حالی مدعی است که نیروهای گارد ملی فرانسه نژادپرست نیستند که اظهارات معترضان داستانی متفاوت را بیان میکند.
بنابر گزارشها، افسران پلیس فرانسه، جوانان آفریقایی تبار و عرب را بیشتر از افراد دیگر بازرسی کرده به طوریکه روند سوء استفاده و همچنین کشته شدن آنها به دست پلیس افزایش یافته است.
گزارش سال ۲۰۱۷ که توسط ناظران آزادیهای مدنی فرانسه منتشر شد، میگوید که حدود ۸۰ درصد از مردان جوان سیاه پوست و عرب گفته اند که پلیس فرانسه آنها را بیش از سایر گروهها مورد بازرسی قرار داده و حمله و توهین به آنها نرخ بالایی را نشان میدهد.
«آداما ترائوره»، یکی از شهروندان سیاه پوستی بود که در سال ۲۰۱۶ به دست پلیس فرانسه به قتل رسید.
در آلمان، دیگر کشور اروپایی نیز طی روزهای اخیر معترضان به نظام نژادپرستی در خیابانهای برلین و چند شهر دیگر حاضر شدند؛ اعتراضها به درگیری میان معترضان و پلیس منجر شد.
این در حالی است که معترضان، قتل یک پناهجوی سودانی را در سال ۱۹۹۹ در پرواز لوفت هانزا یادآور شدند.
شاهدان، رفتار پلیس آلمان با این شهروند پناهجو را شوکه کننده توضیف کردند.
پلیس آلمان در زمان بازداشت این پناهجوی سودانی به بدن و سر وی برای چند دقیقه فشار وارد کرده بود؛ نتایج کالبد شکافی مشخص کرد خفگی دلیل مرگ وی بوده است.
همچنین در لندن معترضان از قتل گروههای اقلیت به دست افسران پلیس به شدت خشمگین هستند؛ قتل «مارک دوگان» که در سال ۲۰۱۱ با شلیک مستقیم پلیس در شمال لندن روی داد، یکی از این موارد است.
معترضان طی روزهای اخیر و در جریان تظاهرات در لندن و دیگر شهرهای انگلیس با نیروهای پلیس درگیر شدند؛ در پی این اعتراضها، صدها نفر از معترضان بازداشت شدند.
اعتراض و ناآرامی در کشورهای اروپایی در حالی ادامه دارد که بحران بیکاری و رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، نارضایتیها را تشدید کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *