رونمایی از دو کتاب،«دموکراسی و دموقراضه» و «شما که غریبه نیستید» در مسکو
رایزنی فرهنگی ایران در فدراسیون روسیه با توجه به نامگذاری سال 2015 در روسیه، به عنوان سال ادبیات و نیز حضور ایران در نمایشگاه آتی بینالمللی کتاب مسکو و در راستای معرفی بیشتر ادبیات داستانی معاصر ایران به جامعه کتابخوان روس، ترجمه 10 اثر ادبیات داستانی ایران را در دست اقدام دارد که یکی از این آثار، دموکراسی یا دموقراضه است.
پیش از این، «دموکراسی یا دموقراضه» به زبان انگلیسی ترجمه شده که در نمایشگاه فرانکفورت در اوایل سال جاری عرضه و مورد استقبال علاقهمندان قرار گرفت. مترجم کتاب «دموکراسی یا دموقراضه» مدینه سوخیوا، از فارغالتحصیلان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی ولادی قفقاز و مدیر مرکز ایرانشناسی و زبان فارسی در اوستیای شمالی است.
داستان این کتاب که در فاصله سالهای 1380 تا 1386 نوشته شده است در زمانهای دور و در کشوری نامعلوم میگذرد. راوی داستان، ظاهرا پژوهشگری تاریخی است که با کشف و سندخوانی خود، ماجرا را برای خواننده روایت میکند. مطابق این تحقیق، در سالیانی دور، پادشاهی که در آستانه مرگ قرار دارد وصیت میکند هر 25 فرزند او در مقاطع 2 ساله بهترتیب پس از مرگ او بر تخت شاهی بنشینند، اما نه به ترتیب سن بلکه به رأی مردم. هر یک از فرزندان در دوره سلطنت خود ظلمهای فراوانی به مردم میکنند و مردم هر بار، رنجیده از یکی به دیگری پناه میبرند، اما صورت مسئله تغییر نمیکند...
«شما که غریبه نیستید» عنوان زندگینامه هوشنگ مرادی کرمانی است که به صورت خاطره نویسی به ترتیب زمان به وسیله خود او نوشته شده است.بیشتر رویدادهایی که در زندگی روای پیش میآید، سخت و تأثیرگذار است و سختتر از آنها ضربههای عاطفی است که به او وارد میشود. هوشنگ مرادی کرمانی که از او در این کتاب با عنوان «هوشو» یاد میشود، سختیها و دشواریهای زندگی کودکی خود را به گونهای روایت کرده است که گاه مخاطب از شیطنتهای کودکانه از خنده روبرو شده و گاه نیز اشک مقابل دیدگانش میایستد.
بسیار از منتقدان این کتاب مرادی کرمانی را همچون اثری هنری که پایهگذار تحول ژانر زندگینامه خودنوشت است، دانستهاند، ژانری که در ایران کم رونق است و نویسندگان اندکی اقدام به آن کردهاند.
«شما که غریبه نیستید» برای اولین بار سال 84 از سوی انتشارات معین روانه بازار شد، و تاکنون ببه چاپهای متعددی رسیده است، این کتاب همچنین کتاب برگزیده سال 2006 از سوی کتابخانه بینالمللی مونیخ آلمان شده است.