طالبان و سنایوری جدید جنگ اطلاعاتی در افغانستان
- بنابر گزارش رسانه های افغانستان،طالبان ویدئو فیلمی از دو نفر فرد بازداشت شده را در اختیار خبرنگاران قرار داده و مدعی شده است که این افراد برای انجام یک حمله انتحاری توسط گروه داعش استخدام شده بودند که هدف آنها از بین بردن زلمی خلیلزاد بود.
این دو نفر که طالبان ادعا میکنند در اسارت آنها قرار دارند، در اعتراف اولیه خود مدعی شدند که کارمندان سابق و فعلی ریاست امنیت ملی افغانستان این حمله را تسهیل می کردند.
آنها از رحمت الله نبیل، رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان به عنوان یکی از افراد کلیدی در این طرح ترور نام برده اند.
طالبان ادعا کرده است : مهاجمان می خواستند حمله انتحاری را در خارج از خانه سید «حامد گیلانی» یکی از رهبران سابق جهادی انجام دهند؛ محلی که قرار بود ماه گذشته خلیلزاد در آن حضور یابد، اما خلیلزاد در روز موعود در محل مذکور حضور نیافت و آنان پس از ۱۰ روز دوباره به استان لوگر در جنوب کابل پایتخت برگشتند و پس از آن توسط گروه طالبان گرفتار شدند درحالیکه مدارک امنیت ملی افغانستان را نیز همراه داشتند.
وزارت دفاع آمریکا در باره واقعی بودن این ویدئو اظهار تردید کرده و گزارش داد: باور ندارد این ادعا حقیقت داشته باشد، اما وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در رابطه با این موضوع، حساس است و آن را به طور جدی پیگیری خواهد کرد.
این وزارتخانه آمریکا تأکید کرد: در باره ویدئوی منتشر شده طالبان با دولت افغانستان به طور مشترک تحقیق خواهند کرد و آمریکا هر تهدید بالقوه را علیه افراد خود جدی خواهد گرفت.
وزارت خارجه آمریکا در عین حال در گزارش خود در این زمینه افزود: در حال حاضر اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارد.
«رحمت الله نبیل» رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان نیز به این ادعای طالبان واکنش نشان داده و گفت: ویدئو منتشر شده جعلی است و این یک توطئه است.
وی افزود: برای اطمینان بیشتر مردم و اینکه چه کسی با چه هدفی در پشت صحنه این سناریو قرار دارد ، اطلاعات کامل و مستندی ارائه خواهد کرد.
به گفته رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان اطلاعات اخیر وی در باره القاعده، داعش، طالبان و شبکه حقانی و رابطه آنها با اطلاعات خارجی باعث شده تا چنین توطئه ای کلید زده شود.
«خلیل مینوی» رییس سابق آژانس اطلاعاتی باختر افغانستان نیز دراین زمینه نوشت: رحمت الله نبیل نسبت به تلاشهای صلح زلمی خلیلزاد ابراز شک و تردید کرده است.
مینوی به نقل از نبیل افزود: خلیلزاد در سال ۱۹۹۵ در شرکت گازی «یونیکال» فعال بود و اکنون پس از آغاز مذاکره با طالبان پسرش مسئولیت این منطقه در شرکت یونیکال را عهده دار شده است که در بخش نفت و گاز معادن فعالیت دارد، به همین دلیل ما حق داریم نسبت به خلیلزاد شک کنیم.
این درحالی است که یک کارشناس حوزه افغانستان ادعا کرد: این موضوع احتمالا توسط دستگاه اطلاعات نظامی پاکستان برنامه ریزی شده تا رابطه طالبان با آمریکاییها مستحکم شود.
«احمدسعیدی» آگاه سیاسی و دیپلمات سابق افغانستان در پاکستان دراین خصوص نوشت: برخی رسانه ها موضوع طرح ترور زلمی خلیلزاد را به نقل از طالبان مطرح کردند که در واقع هنوز معلوم نیست که این یک حقیقت است و یا یک سناریوی ساخته و بافته دستگاه اطلاعات نظامی پاکستان (آی اس آی). باور من این است که ترور خلیلزاد هرگز حقیقت ندارد، با ساخت این سناریو آی اس آی و طالبان می خواهند که از یکطرف اعتماد آمریکایی ها را بدست آورند و از طرف دیگر به خلیلزاد وانمود کنند که طالبان دوست آنها است.
وی افزود: در ارتباط به این طرح، طالبان اتهاماتی را علیه رحمت الله نبیل نیز وارد کرداند. به باور من آنچه که در مورد وی گفته میشود به طور کامل بی بنیاد و بی اساس است. نبیل شخصیت ملی، دلسوز، وفادار به افغانستان بوده و هر توطئه و اتهامی را که اشخاص و افراد علیه نبیل به زبان میآورند ساخته و بافته دستگاه اطلاعات نظامی پاکستان (آی اس آی) است زیرا طالبان دست پرورده آی اس آی است. آی اس آی می خواهد با استفاده از این روش به نحوی شخصیت کارزماتیک رحمت الله نبیل را خدشه دار سازد، زیرا وی بارها رابطه آی اس آی با طالبان را افشا کرده است.
/انتها پیام/
ایرنا