ظرفیت تولید بیش از ۱۹ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور وجود دارد
ـ بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت صمت، محمدرضا کلامی با تاکید بر اینکه برنامهریزیها بر تولید ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه لازم خانگی در داخل کشور استوار است، گفت: خوشبختانه شکل فعالیت جوانان سبب سربلندی و غرور هر ایرانی است و دولت از هیچ کمکی برای جهش تولید و ارتقای کیفیت کالاهای داخلی فروگذار نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: طبق اهداف تعریف شده واحدهایی که برای افزایش عمق تولید داخل سرمایهگذاری کنند و حجم ارزبری تولیداتشان را کاهش دهند، با حمایت مضاعف روبرو خواهند شد.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در پاسخ به این سئوال که میزان ارزبری تولید در بخش لوازم خانگی چقدر است؟ گفت: البته این رقم در کالاهای مختلف متفاوت است، اما بررسیها نشان میدهد در برخی دستگاهها عمق تولید داخلی به ۹۰ درصد رسیده است و در برخی دستگاهها این رقم حدود ۶۰ درصد است.
کلامی تصریح کرد: برای من شخصا جالب بود که به همت جونان ایرانی در تولید کالایی، چون ماشین لباسشویی تا ۹۰ درصد عمق تولید داخلی است و تنها “برد الکترونیکی” و موتور آن از خارج از کشور وارد میشود.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: امیدواریم سایر تولید کنندگان نیز با سرمایهگذاری بر ساخت قطعه، از حجم واردات و ارزبری بکاهند تا جهش واقعی تولید محقق شود و در این مسیر دولت از هیچ حمایتی فروگذار نخواهد کرد.
این مقام مسئول بیان کرد: به هر حال شاید ممنوعیت واردات لوازم خانگی بخشی از مصرفکنندگان ایرانی را در مقطعی با زحمت مواجه کرده باشد، اما این موج تولید و ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی دستاورد بسیار بزرگی است که منافع آن متوجه تمامی ملت خواهد شد.
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: در این واحد تولیدی برنامه مهمی برای تولید لوازم خانگی پرمصرف با قیمتهای اقتصادی تدارک دیده شده است که میتواند الگوی خوبی برای همه تولید کنندگان باشد.
به گفته کلامی جزییات این برنامه مبنی بر تولید و عرضه سبد لوازم خانگی شامل ۵ قلم یخچال و یخچال- فریزر؛ ماشین لباسشویی، تلویزیون، اجاق گاز و جاروبرقی، بدون واسطه و با قیمتهای اقتصادی از محل تولیدات داخلی اعلام میشود.